Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kovbojové Chris Foster (Audie Murphy) a Bert Pickett (Charles Drake) se bezcílně toulají Západem, až dorazí do malého městečka. Opilý Bert se při karetní hře dostane do rvačky a udeří šerifa (John McKee). Oba jsou zatčeni a připoutáni k dřevěnému sloupu na náměstí, neboť městečko nemá věznici. Ke stejnému sloupu je připoutána i násilná banda zločince LaValleho (Harold J. Stone). Ten se rozhodne přes noc utéct. Kovbojové se tak nedobrovolně stanou psanci na útěku nejen před šerifem, ale i bandou LaValleho, který má s nimi své plány. (ilclassico)

(více)

Recenze (4)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný western s Audie Murphym, který bych hodnotil s chutí plným počtem hvězdiček, avšak skrze to, že hlavní hrdina si nikdy nevezme od zastřelených nepřátel zbraň, což mi přišlo postavené na hlavu, nemohu dát víc jak 4*. Přesto jsem se však po celou dobu dobře bavil a sledoval snímek se zaujetím. Kratší stopáž příběhu vyloženě prospívala, takže prostor pro nudu tu rozhodně nebyl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na pomery 60. rokov ide o vydareny western, nastala westernova inflacia, a najvacsim klise bola kradez koni. Tuna aspon nie je kradez koni, namet na film je namakany, film drzi pohromade hlavne zrucnou reziou R. G. Springsteen  : 80 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

CHRIS, I WASN'T COME BACK FOR YOU! I WOULD LET YOU DIE! Totální nátřesk a jeden z nejlepších filmů Audie Murphyho. Banda desperátů kolem Lavalleho mi byla sympatická stejně jako hlavní hrdina Chris. Chvilkama jsme nevěděl komu fandit. Buchta mi přišla, že neumí hrát a její pláč jsem považoval za intriku, protože ani po závěrečném The End mě nepřesvědčila o tom, že je to jen obyčejná gold digger bloncka. Samo sebou, že Pickett byl sráč, opilec, lhář, špatnej karbaník s černou minulostí, takže ani ten si nezískal mé sympatie. Strašně dobře se na to dívalo a jediný co mě trošku iritovalo, tak to, že Chris si prostě ten gunbelt nebo winchesterku od těch mrtvejch nevezme. Akce je dost a je výborná. Film má skvělou kameru a feeling. Člověk dokonce cítí to horko prérie až doma. Mno možná je to proto, že sedím vedle radiátoru? Hmm.. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře rozehraná první půlka filmu, žel, v druhé půlce tvůrcům došel dech a sklouzli do tradičního schématu. Mohlo to být mnohem lepší. Nemůžu si pomoci, ale když jsem spatřil naše dva hrdiny, hned jsem si vzpomněl na film Blbý a blbější. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama