Reklama

Reklama

Shiryo no wana

  • Japonsko 死霊の罠 (více)

Obsahy(1)

Televizní reportérce je doručena zásilka s videokazetou, na které je ve staré opuštěné továrně k smrti utýrána dívka. Nelze přesně určit, zdali se jedná o podvrh nebo realitu. Reportérka se tedy se svými kolegy vydává na místo čino, staré továrny. Zde se setkají s něčím tajemným, co je začne ohrožovat a postupně vraždit... (Flipnic)

(více)

Recenze (27)

POMO 

všechny recenze uživatele

TV reportérka a jej kolegovia si spravia výlet do starej opustenej továrne, kde ich začne masakrovať sadistický vrah v pláštenke. Prvú polhodinu sa film tvári odľahčene a "športovo", čo pôsobí v kombinácii so splatter brutalitou a popovou synťákovou hudbou veľmi lacne. Neskôr ale príde na rad aj temnota, film sa rozbehne a vyklube sa z neho síce stále nízkorozpočtová, ale režijne prekvapivo dobre zvládnutá, štýlová vyvražďovačka. Obsahovo Psycho, formálne Dario Argento a scény vrážd (mimochodom pekelne sofistikované) kruťas Lucio Fulci. Dream-come-true kombinácia každého hororového fanúšika! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu filmu detailně nasnímaná scéna rozříznutí kůže a oka, doprovázena vytečením oční výplně, napovídá, že tenhle snímek nebude žádná selanka. A skutečně - následuje kvalitní, napínavá lekačka, okořeněná čtyřmi brutálními vraždami, z nichž dvě jsou opravdu velmi důmyslně provedeny. Jedna z vražd je navíc doprovázena dlouhou scénou znásilnění v autě, režisér je fakt hodně velký psycho. Úplný závěr s překvapivým momentem mně nevyděsil, spíš rozesmál. Celkový dojem trochu rozpačitý, ale za těch pár makobrózních momentů a vychytanou scénu s foto-bleskem pod tři* nepůjdu. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V prvni polovine vyborny, rezisersky dobre zvladnuty, slasher. Hudba a syrova brutalita odkazuji na Italii prelomu sedmdesatych a osdesatych let, prace s kamerou (predevsim cernobile nalety) pak na ranne horrory Sama Raimiho. Vrazdy jsou dostatecne vynalezave, zabavne a maji skvele nacasovani. Bohuzel v poslednich 40 minutach se film staci ze slasheru s klasickym schematem k japonske podivnosti, coz v tomto konkretnim pripade zanemna k nude. Brutalni zkraceni a mene "originalnich" napadu by Shiryo no wana vytahlo z prumeru, kde se bohuzel ted nachazi. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho šíleného závěru, na který je naroubováno cosi jako nějaká psycho pointa, byl by to gore slasher as fuck. Takhle je z toho jen další japonská psychárna s řadou světlých momentů... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna s detailním rozříznutím oka, silně evokující Fulciho kontroverzního Rozparovače z New Yorku, dává tušit v nekompromisní masakr. A v první polovině filmu tomu tak skutečně je. Kromě hodně povedené atmosféry tu diváka obšťastní hned několik brutalit, z nichž jedna je horší než druhá. Druhá polovina však brzy sklouzne do ujeté podivnosti, která se čím dál víc táhne, a navíc finišuje poněkud bizarním gorefestem, co dává valé předchozímu dění. A to je vážně škoda, obzvlášť když ta první půlka filmu byla skoro dokonalá. Ze zdravé zvědavosti ale dám další dvě pokračování. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku solidně odvedená řezničina, která však po čase dostává na frak. Reportérka jedné japonské televizní stanice obdrží kazetu se záznamem vraždy mladé dívky. Dlouho neváhá a odjíždí s týmem spolupracovníků na místo, kde mělo ke krvavému zločinu dojít. Opuštěný industriální komplex vzbuzuje patřičně chmurné prostředí, odkud není úniku. První půlka filmu je precizně zpracována. Dostatek napětí s neustále se opakující chytlavou hudební smyčkou, důmyslné realizování jednotlivých vražd v čele s hlavním neznámým aktérem. Příběh se ale zbytečně nelogicky láme v tom momentu, kdy reportérka z komplexu neutíká, avšak raději jde pátrat po onom neznámém, který má tato jatka na starosti. Dosud zručně odvedená práce spěje k mrzkému závěrečnému odhalení, které snímku uškodilo, jak jen mohlo. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Psycho závěrem se pokazilo úplně všechno. Tak krásně se to všechno rozvíjelo až mě to nějakým způsobem navedlo k tomu, že sleduji něco ve stylu původního Texaského masakru, ale po Japonsku. Holt jsem se mýlil. Ale za ten začátek si to ty hvězdičky určitě zaslouží. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Výborný drsný gore horor, ktorý zo začiatku desí lacne natočenou VHS-kou (niečo ako v "Ringu"), po ktorej zhliadnutí sa hneď rozbehne tvrdá akcia. Reportérka, ktorej táto kazeta bola z nejasných okolností postrčená, začne pátrať so svojimi kolegami po jej dôveryhodnosti. Stopy ju zavedú do starého komplexu schátralých budov na okraji mesta, kde sa budú diať teda riadne nechutnosti (no fuj). ### Japonská terapia šokom a rozhodne pekný kúsok pre fanúšika starých dobrých drsných hororov. Cultová mňamka. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné. je to japonská šíloenost, ale má to děj, máto kvalitní gore ofekty, má to nápadité způsobi zabití, je tam celkem dost sexu a zajímavé vyvrcholení. co víc si v tomto žánru přát? Toto dílko se směle může postavit po bok největších krváků Lucia Fulciho. Srovnání s Argentem je zcestné. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jak keby scenárista ohľadne obsahu v polke zneistel a v afekte spravil chybné rozhodnutie, že dadaistický halucinogén je viac, ako remeselne kvalitný "iba" slasher. Atmosféra mu však zostala, modré filtre a továreň tiež vytvárajú potrebný efekt a vďaka podarenej vizuálnej stránke, v spojení s funkčnou elektronickou hudbou, to u mňa nakoniec na štyri hviezdy vytiahli. Aj keď tesne ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec nic extra se nekoná. Čekal jsem daleko více gore. Nicméně začátek je parádní a diváka naláká na řádnou spršku gore. To se ale po seznámení s hlavnímy hrdiny, několika členou skupinou novinářů, vytratí. Je to takovej mírnější Japonskej slasher. Naneštěstí krev a gore je pěkně udělaná a maskéři si vyhrály a scéna s probodáním jedný ženský je fakt parádní. Ale i tak jsou postavy do jednoho nesympatický a některé scény jsou hodně nudné, největší nevýhodou je právě délka 100 minut koukat na pobíhající lidi v továrně není extra zábava. Čekal jsem více gore dostal jsem aspoň průměrnou vyvražďovačku. Mohlo to dopadnout i hůře. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pro běžného diváka hodně divný japonský mix důkladně přetaktovaného Psycha, Pátku 13, Carrie a vychytaných mordů ve stylu naturalistického, až pornografického, zobrazení krvavé brutality typické pro italské goremany Fulciho a Argenta... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bizarní japonský slasher, který si libuje ve šťavnatých gore efektech. Do příběhu se není možné dostat, protože tu žádný prakticky není, divák je vržen spolu se skupinkou protagonistů na pozemek opuštěné továrny a jen sleduje jejich vynalézavě provedené popravy. Na proč a jak se tu nehraje, ale zhruba do poloviny dokáže Evil Dead Trap udržet pozornost, žánrově prostě splňuje to, co fanoušek očekává. Pak se však přesuneme do psychedelického světa japonských šíleností a veškerý lesk přímočarého, byť lehce bizarního, slasheru se vypaří v afektované přehlídce směšně působícího pokusu o hnus. Lehce zklamaná trojka. A vzhledem k současným událostem na ČSFD připojuji doušku: SVOBODA PRO KUNDY V KOMENTÁŘÍCH! Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fíha. Starý dobrý osmdesátkový atmosférický slasher říznutý Cronenbergem v japonském hávu. Ty vole, ani ne pět minut filmu a odkládal jsem večeři. Hustá atmosféra, nápadité mordy, povedené triky. Mí Japonci mi rozumějí. Slabinu vidím v dlouhé stopáži, díky které se slabší závěr dere moc kupředu. Se divím, že to Amíci ještě nezremakovali. Nebo snad jo? Jen mi nevykládejte, že tu ústřední melodii nevykradli od Goblin. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Viděna youtube "uncut version" 1h 39 min. Pochopila jsem, že "cut version" je ještě snad možno pokládat za konsistentní horor, i když, jak uvádí dwi, nelogický zlom, který nastal u mne asi ve dvou třetinách filmu, se patrně vešel i do krácené verze. Druhá polovina filmu je zajímavou ukázkou scénáristického a dramaturgického neumětelství. Doporučuji tedy vypnout v okamžiku, kdy ZAČÁTEK SPOILERU reportérka dorazí k autu u brány a rozbrečí se. KONEC SPOILERU Tam asi pravděpodobně měly být titulky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od Japoncov sa proste nedá čakať iba obyčajný gore masaker. Niečo sa tam proste musí namontovať, aby západný divák čumel a obracal oči. A keďže spoiler je dosť závažná vec pre ( oddaných ) divákov, musím svoj komentár zminimalizovať na poslednú vetu. To, čo dostanete na začiatku, nedostanete na konci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci jsou prostě frajeři a musí se jim nechat, že i hodně drsný a krvavý snímek dovedou podat takovým způsobem, že vám nad tím mnohdy zůstává rozum stát. Tohle má zajímavou zápletku, je to napínavé, špinavé, ale přitom to má skvělou hudební složku, která se k filmu na první poslech nehodí. Ale přitom to dohromady funguje. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tahle japonská šílenost by se dala charakterizovat jako slasher říznutý bizarním hororem. Ale ono to vcelku do sebe zapadá, i atmosféra staré opuštěné továrny, kde se převážná část snímku odehrává je dostatečně industriální. Hudba byla zajímavá, jeden stále dokola se opakující motiv festovně vykrádá Romerovu klasiku Day of the dead, ale nevadí, funguje to pěkně. Pár gore scén bylo taky vydařených. Jen ty postavy byly všechny do jedné nevýrazné a nesympatické. A hrozně tupé, ale to k takovému žánrovému rozptylu vlastně patří, nemám pravdu? ()

Reklama

Reklama