Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mušketýrská krev se nezapře! Philippe NoiretSophie Marceauová oživují staré známé: Jeden za všechny, všichni za jednoho... Málokdo ví, že d’Artagnan měl s paní Bonacieuxovou dceru. Nebo neměl? Na tom přece až tolik nezáleží. Ve filmu předního francouzského režiséra Bertranda Taverniera má d’Artgnan krásnou, ušlechtilou dceru Éloise, kterou ovšem pro snadnější výchovu jaksi „odložil“ do kláštera. Poslušná chovanka se změní v dceru svého otce ve chvíli, kdy je v klášteře zajat uprchlý černý otrok a zavražděna matka představená. Éloise obléká mužský oděv a odjíždí za svým otcem do Paříže. Musí přece pomstít matku představenou a odhalit spiknutí. Éloise má mocného nepřítele, krutou a nelítostnou Dámu v červeném, která se pohybuje v nejvyšších kruzích Francie. Zchudlý, stárnoucí d’Artagnan už má rád svůj pohodlný život, ale na naléhání své dcery svolá své slavné staré přátele a s leností a opatrností svého věku, nicméně s mladickým nadšením, se všichni pouští do nových dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Není to zase až takový průser, jak by mohl název napovídat. Děj nám sice trošičku pokulhává, šermířské souboje jsou naivnější než devítiltá holčička co si bere bonbón od staršího neznámého slizce vypadajícího pána, ale vše zachraňují vyteční herci, Philippe Noiret, je prostě poslední jistota v dnešní nejisté době a Sophie Marceau šermuje, jezdí na koni, pere se, hádá se a je při tom všem strašně moc krásná. Škoda, víc vychytat ty šermiřské souboje a šel bych s hodnocením možná ještě výš, ale je mě jasné že ty poctivé souboje na kordy a-lá Jean Marais už dávno odvál čas. Nicméně pořád lepší koukat na tenhle film než jít utírat vedle do kuchyně nádobí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

D'Artagnanova dcera - nesmysl, kterej se snaží rozvíjet příběh tří mušketýrů. Aneb coby kdyby. No a tvůrci to naprosto mistrně odflákli. Vlastně neodflákli. Třeba Sophie Marceau je překrásná a scény s ní tady rozhodně stojí za to. Stejně tak i Phillippe Noiret, který předvádí více než solidní výkon. Já bejt v blbý psychický kondici (třeba po pěti pivech), tak bych se od něj nechal oloupit úplně stejně jako ten, co mu půjčuje ty prachy. Jenže tím veškerá chvála končí. Všechno ostatní je tak nějak nedotažené. Legrace to je, ale jenom jak kdy. Mušketýrské záběry tu jsou, ale jenom jak kdy. A možná i lepší, kdyby nebyly. Stejně tak i zaměření na historii, které ale zároveň dost nudí. Suma sumárum. Herci dobří, zpracování bídné. Škoda, protože pár dobrých scén v tomto filmu opravdu je. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Alexander Dumas nejspíš neměl o D'Artagnanově dceři ani tušení, avšak musím říct, že se to tvůrcům povedlo. Film začíná jako ponurý dobrodružný film dopadením uprchlého černého otroka v dívčím kláštěře a zabitím matky představené, pozdeji příběh vyústí v klasické mušketýrské dobrodružství. Sophie Marceau má půvabů na rozdávání a Philippe Noiret snad ani nestárne. Vzniknout tento film v Americe (nechci nijak snižovat schopnosti filmových tvůrců z USA, jen Francouzské věci umí nejlépe Francouzi), byl by z toho blábol. Takhle je to sice průměrná, ale i tak zábavná a svižná mušketýrská zábava. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Charles de Batz de Castelmore d’Artagnan (Phillippe Noiret) klidně mohl mít půvabnou dceru Éloise (Sophie Marceau).  Pěkný dobrodružný film, který má francouzský šarm a humor.  Navíc ty geniální šifry v podobě seznamu prádla na praní a milostného dopisu jsou téměř nerozluštitelné.  Film se líbil na vzhledem k nízkému hodnocení přidávám jednu hvězdu navíc. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Sophii Marceau mám rád stejně jako Philippa Noireta, pravda, každého z úplně jiných důvodů, ale když se oba sejdou v jednom filmu, už to je pro mne zárukou slušné podívané. Při sledování tohoto snímku je dobré zapomenout na Alexandra Dumase st. a jeho knihy a brát to celé prostě jako oddechovou dobrodružnou záležitost, která dobře pobaví. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď tam na začiatku mníšky uviedli, že černoch je síce človek, ale má čiernu dušu, šlo ma roztrhnúť od zlosti a už som to chcel nahlasovať na Amnesty International, Ľudia proti rasizmu a kľudne aj na Linku detskej istoty. Toto liberálni lokaji nemali dovoliť ani odvysielať! Veď to pokračovalo ďalej, tam normálne vojvoda povedal, že jak to bude vyzerať, keď bude černoch chodiť po uliciach Francúzska! Ale na druhej strane, keby sa dnes pozrel z okna v centre Paríža, asi by sa opýtal sám seba, som v Ghane? Pobavila ma aj nekorektná charakteristika moslimov: "Kto sú to Mohamedáni? To sú tí, čo majú sedem žien, z ktorých sú vidieť len oči." To všetko ma bavilo, pretože dnes to už vo filmoch uvidíme len málokedy. Kopať sa smie len do bieleho kresťanského muža. Napriek tomu je toto jeden z najslabších filmov z dielne troch mušketierov, aké som mal možnosť vidieť. Dejovo veľmi prosté a nezaujímavé. A Sophie Marceau, to už áno, človek sa kochá pohľadom, ale aj tu až dvakrát zbytočne ukazovala kozy. Nie, že by nebolo čo ukázať, lenže mi to formou vôbec nepasovalo k žánru. 🤷‍♂️ ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Přesně takto se dá vkusně, zábavně, originálně přiživit na zlaté francouzské klasice. To je ono. Netřeba točit pořád dokola neslané nemastné remaky, chce to jen nápad. A pak samozřejmě zajímavě obsadit role. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Nejde o nijak převratný či výjimečný film, ani takový výborní herci, jakými Sophie Marceau a Philippe Noiret bezpochyby jsou, nejsou zárukou kvalitního filmu. Čistý průměr, tedy za 3*. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Dar otce neztupí, ba přímo naopak. Zostra se chopí, smečí se pustí do půtek, nebezpečných pohnutek. Lahůdek "Lady Macbeth" plápolavých mravů, vlčích máků, s dýkou. Prohnaných pohůnků v šavli, s ševelem rudé. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Fakt pěkná komedie, škoda že mě neupoutala tolik, abych se plně věnovala jejímu pozorování...dostalo mě ale to, když si chlap při souboji s ženskou stěžoval, že ona má delší meč. ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Z uměleckého hlediska by byl film odsouzen k tabulkovým hlubinám, ale vzhledem k tomu, že člověk je tvor společenský, v nové době se však toto rčení lehce změnilo do formy sledování zábavy v televizi, pro chvíle oddechu jde o lehce nadprůměrný snímek. Tak nějak řečeno, že tvrdě pracující člověk, když přijde domů z práce, se raději podívá na tento snímek než na nějaký psychologicko-mysteriózní. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na prvé uchopenie meča sú jej súboje prijateľné, ale nakoniec vyzerajú skôr ako chaotický taliansky spagetti súboj, nie ako stredoveké šermiarske majstrovstvo. Okrem toho množstvo nudného jazdenia na koňoch a bezduchého deja. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se poprvé po několikátém zhlédnutí divil, jak je ten filmy vlastně nudný. Možná z toho pramení ta výhoda, že si nepamatuji děj, protože ono se tam pořád něco děje, ale přitom to tak nějak příběh nemá. Obrazně řečeno konspirace, která na jednu stranu je konspirací a na druhou stranu jen seznamem prádla, odpovídá i filmu. O inkoustem naspaný a krví potřísněný seznam prádla může znamenat příjemně strávený večer… Protože Sophie Marceau… Herečka, které by stačilo, aby celý film hrály jen její oči, a bude to koukatelné zase a znovu. Ten film nemá děj, ten film je Sophie Marceau. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby se splnilo její přání a film byl daleko více o její postavě, jak název slibuje. Bohužel je spíše nejednou o její postavě :o A zdá se, že její prsa jsou ve filmu vlastnoruční, nezaskočená žádnou kaskadérkou. A to je zbytečné. Raději obdivovat její vlastnoruční šermírování, kterého je ve filmu plno. A catfight s dámou v rudém… :3 ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Chudák Alexander Dumas. Co všechno ještě bude muset vytrpět, kdo všechno si ještě veme jeho jméno a jeho dílo jako základ pro totální paskvily. Může to být vtipný, může to být dobrodružný, ale ať to nezneužívá slávy skutečného mistra. Jenom kvůli krásné Sophii dávám 2*. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nazev ani zacatek nedava moc velkou nadeji na zabavny film, ale jakmile se na scene objevi D'Artagnan, zacina se film ubirat uplne jinou cestou. Jednak se pomalu zacne ukazovat, ze se veci maji hodne jinak, nez by se na zacatku zdalo (jednooky je zapleten vzdy ve spiknuti) a hlavne se film zacina menit az v blaznivou komedii. Velmi ocenuji, ze prakticky vsechny hlavni postavy maji znacny komedialni puvab, od vsech musketyru a senilniho Plancheta, pres pubertalniho krale a kardinala Mazarina (ktery chudak netusi, co se kolem nej deje), a kupodivu az po zlotrileho vevodu Crassaca. A samozrejme Sophie Marceau ma ponekud jiny puvab. Sledovat stare musketyry (navic, kdyz hlavni postavu hraje vyborny Noiret) je rozhodne prijemnejsi, nez nejaky prequel "musketyri na universite", jaky by z toho udelali dnes americani. 75% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Průměrný dobrodružný film s humorným nadhledem a s hvězdným francouzským duem, jenž sice dokáže pobavit, přesto je sklamáním. ()

Reklama

Reklama