Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o polskou komedii z fotbalového prostředí, kdy korupce, machinace s výsledky zápasů a přebírání hráčů jsou na denním pořádku. Prezident klubu ze Zabře vynaloží všechny své síly a finance, aby získal mladého a nadějného hráče waršavského klubu Olka Groma. To se mu nepodaří, a tak se tento prezident setká s dalšími manažery klubů, kteří navštívili tento zápas. Na tomto utkání se domluví a složí se na společnou částku 10 milionů zlotých, která bude sloužit k seřazení svých mužstev v konečné tabulce tak, jak budou potřebovat. Na svou stranu si chtějí získat i bývalého vynikajícího hráče Lagunu, který musel ukončit svou kariéru a dal se na dráhu rozhodčího. Laguna se snaží poctivě pískat utkání a dostat se na dráhu mezinárodního rozhodčího. Pro své vyvrcholení kariéry rozhodčího se rozhodne zmanipulovat výsledky posledního ligového kola tak, aby mohl inkasovat 50 milionů zlotých. (gudlak1)

(více)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv hlavička i obsah zde prezentují Fotbalový poker jako komedii (IMDb dokonce jako akční komedii!) a předseda klubu s rozhodčím se během společných jednání prakticky neustále smějí, vtipné a zábavné mi na tom s výjimkou povedeného závěru nepřipadalo snad vůbec nic. Spíše jsem měl dojem lehce psychologického příběhu postavy rozhodčího a bývalého fotbalisty v jedné osobě, se zaměřením na závažné téma zákulisní korupce ve sportu. Sledovat mě to ale často moc nebavilo, stejně jako mě vůbec nebaví (a nikdy mě nezajímal) fotbal, a snad žádná z postav si mě nezískala. Pro mě tedy zase jednou míjení v tématu i podání. S přihlédnutím k autentickému náhledu do reálií těsně před zhroucením socialismu, úspěšnému pokusu o kritickou výpověď, rovněž zdařilé hudbě a zmíněnému, pěkně podanému závěru se nakonec přikloním ke 3 hvězdičkám, ale jsou značně slabší. To už ve mě o cosi víc zanechal ten šílený Rozhodčí z roku 1984. [55%] ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Ze Janusz Zaorski je velmi zrucny autor, nezdiskreditovany a s dobrou povesti dodnes, mi bylo zrejme ze vsech jeho filmu, z vyjimkou Szcześliwego Nowego Jorku (ale i mistr tesar se utne), ktere jsem dosud videl. V tomto filmu navic prokazal i dobry cit pro atmosferu v dobe, kdy realny socialismus byl pomalu ale jiste stridan mafianskym kapitalismem. S nebyvalou predvidatelnosti prenesl na platno film zabyvajici se korupci ve fotbale, a to nikterak nasilne nebo fantaskne. V kontextu dnesniho deni kolem "fotbalove zumpy" (cituji soudce Vasku) mi tento film v uplynulych dnech sedl maximalni merou. Nejak se ale nedokazu ztotoznit se zarazenim do zanru komedie. Jiste, usmevne situace tam jsou, ale vetsinou je divakovi z deni kolem spise uzko. Nezpochybnitelnym tahem bylo obsazeni Janusze Gajose do hlavni role byvaleho respektovaneho fotbalisty a nynejsiho respektovaneho rozhodciho. Mnoho polskych hercu patri mezi me celkove oblibence, par z nich mam i ve sve Top 10. Obcas premyslim, ktery z nich je ci byl vlastne nejlepsi. S kazdym dalsim filmem, ve kterem Janusze Gajose vidim, nabyvam cim dal vetsiho presvedceni, ze je to prave on. ()

Reklama

Reklama