Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (238)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Slzopudný, citově vyděračský snímek o hodném pejskovi, kterého lidé nechtějí a týrají ho. Je rozhodně potřeba o týraných zvířatech mluvit, především je potřeba viníky tvrdě postihovat, nevím ale, proč bych se na takovéto věci dobrovolně měla chtít dívat (snad dokonce opakovaně). Existuje i spousta šťastných pejsků, pro které by jejich majitelé dýchali, na veterině za ně dávají neuvěřitelné částky, a překrmují je pamlsky. Vím to, protože s takovými na té veterině v čekárně sedávám se svým kocourkem. Ale natočit film o šťastném pejskovi, který se má dobře v milující rodině, by nebylo tolik srdcervoucí, a tak vzniknul tento dojímavě krutý snímek pro duševní masochisty s nic moc scénářem. Pravda, zvířátka jsou zde ale roztomilá a je dobře, že s nimi po čas natáčení bylo dobře zacházeno… PS: Jan Jirásek (v současnosti nejlepší český filmový skladatel) si na sebe dělá, prostřednictvím hraní na klavír hlavního protagonisty, trapnou reklamu. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal "panebože, na co to koukám?". Pak mi došlo, že jsem asi tak o dvacet až pětadvacet let starší než cílová skupina. Ano, objektivně to není žádný světoborný film. A jímavý Ivan Trojan jako vypravěč Gump je dost silnej patos. Ale co naplat - pokud máte (rádi) psy, dojmete se, ať chcete nebo nechcete. A myšlenka "děti, chovejte se ke psům / zvířatům hezky" je velice bohulibá... 90% ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Gump je vcelku koukatelná agitka pro děti, aby se chovaly ke zvířatům s úctou a respektem. A samozřejmě je měly rádi. F.A Brabec film řemeslně zvládnul. Je to vcelku příjemně natočené a herci, zejména Bolek Polívka, hrají dobře. Příběh je sice primitivní až běda, ale snímku pro děti to lze i odpustit. Na délku filmu je toho však moc. Je zde také zbytečně moc postav, které sice hrají zajímavé osobnosti, ale pro snímek a příběh jsou leckdy úplně navíc. Otravná a vlezlá je hlavně hudba, která se snaží ždímat emoce až moc okatě a naivně. I když věřím, že děcka si u filmu i pobrečí. Oni jsou cílovkou filmu a ti odcházeli ze sálu spokojeni všichni do jednoho. Gump celkově není úplně špatným filmem, ale ani nijak zajímavým. Prostě průměrná pohádka, která má být pro děti poučením. 50%. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

O psech byla natočena řada filmů různých žánrů z různého prostředí, Lassií počínaje a komisařem Rexem konče. Nic moc nového už není k objevení. O tom, že tento nejstarší zvířecí přítel člověka je ve filmech hýčkán i týrán, není třeba diskutovat. Tento náš snímek sice nic převratného nepřináší, ale je lidsky příjemný a herecky dvojicí Polívka a Holubová dobře zvládnutý.  Jenom ten název se mi zdá zbytečně dlouhý a nevystihující. ()

Lachtaan odpad!

všechny recenze uživatele

Gump, pes, se kterým ztratíte chuť žít. Extrémně dlouho mě film ne že nebavil, ale přímo vytočil do běla. Nejtrapnější zpracování v zámoří již docela zaběhlého formátu rodinného filmu, které ve mně místo emocí vyvolává maximálně chuť zvracet. Od stupidních výkonů a ještě krkolomnějších dialogů, přes na sílu rádoby dramatickou hudbu po absolutně přiblble splácanou zápletku, která jakžtakž obsahuje začátek, průběh a konec už ale nikoli. Hodina a půl lítání s kamerou za psem, který střídá páníčky a jak jemu, tak všem ostatním a hlavně mně, je to naprosto u zadku. [viděno na Netflixu 21.12.2021] ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Když se na začátku vezou pejskové v autě, podaří se jednomu vykouknout z kabely tak deseticentimetrovým otvorem v zipu. Ale když Bedřich (Bolek Polívka) najde kabelu v popelnici, je zip úplně zavřený. (kroton)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Filipa Rožka, která byla vydaná v roce 2019. (SONY_)
  • Když Naty Jahoda (Natálie Rožková) vychází s Gumpem ze dveří útulku a jde s ním na procházku, tak na dveřích je vidět cedule, na které je telefonní číslo. Když by na dané číslo člověk zkusil zavolat, tak se doopravdy dovolá do daného útulku. Daná cedule totiž doopravdy visí u vstupu do daného útulku a údaje na ní nebyly pro film nijak upravovány. (vitm)

Reklama

Reklama