Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi hrdinstvím a zradou vede jen tenká a často nezřetelná linie a máloco je právě takové, jaké se zdá na první pohled být. Paříž, březen 1942. Němci okupují Francii. Asistent režiséra, impulzivní Jean-Devaivre, nedokáže jen tak sedět s rukama v klíně. Scénárista a básník Jean Aurenche se chce za každou cenu vyhnout práci pro Němce. Oba dva muži pracují ve společnosti Continental Films a bojují s nepřítelem, jak umí. Jsou "blízko vlčích tesáků, které je nemohou kousnout", nebo už patří mezi kolaboranty? Válka se s nikým nemazlí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Válka i ve filmových kulisách. Na tomhle snímku je sympatické to, jak B.Tavernier civilní formou ukazuje na "prostý" život francouzských rodin, jak se popasovali s nedostatkem jídla apod. a jak k válce a k okupantům každý přistupoval jinak. Film sice jako celek malinko "drhne", ale ten jiný pohled je opravdu zajímavý. ()

Reklama

spotczek 

všechny recenze uživatele

Film byl sice natočen podle skutečných událostí, nicméně nad okolnostmi některých z nich si troufnu zapochybovat. Věřím, že se udály, ale ne úplně přesně tak, jak jejich aktéři vylíčili. Například nevěřím, že se Jean Devaivre stal špiónem pro Brity jen tak náhodou, když si zrovna léčil nachlazení, nebo že se všechny dámy Jeana Aurenche ujaly bez protestů a bez scény ho zase nechaly v klidu odejít k nějaké jiné. V tomto způsobu vyprávění vidím zanícení vášnivců, pro které je jejich skutek a nabyté zkušenosti ospravedlněním i vyložených nepravd (jako když někteří rybáři běžně loví třímetrové a větší ryby). Ve způsobu podání je tu tolik problematických míst, že ačkoliv film pojednává o nesmírně zajímavých a důležitých událostech, věrohodně nepůsobí. Na jistou "upovídanost" upozorňuje i tříhodinová stopáž. Zkrátka kdyby autoři pojali vše podobně, jako činil náš Hrabal, tedy alespoň onu nadsázku hrdě přiznali, možná by to mělo své kouzlo... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Byl to vlastně velice zajímavý film, ale byl dost dlouhý, vzhledem k okolnostem překvapivě nedramatický a měl jsem při něm obrovské potíže s rozeznáváním postav. Dva hlavní hrdinové se mi pletli skoro do půlky filmu a u vedlejších postav jsem ještě častěji přemýšlel, kdo to je, a jestli už tam byl... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 5/10/// +netradiční prostředí a kulisy pro válečný film, zajímavá sonda do tehdejší francouzské společnosti -na válečný film málo dramatické, málo akční, mnoho až zbytečných scén, slabá hudba/// Film je sice zajímavý a nabízí jiný pohled na válku. Ale je rovněž dýchavičně zpracován a když nepočítám scénu "cesta do anglie", tak si z filmu vůbec nic neodnáším, tedy až na pocit, že jsem solidně zazdil 3 hodiny. Takže raději nebrat./// Celkem 36%/// ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama