Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsně realistická rekonstrukce událostí 20. let minulého století v jižní Patagonii vznikla podle románu Oswalda Bayera. Pojednává o krutém potlačení anarchosyndikalistického stávkového hnutí a decimaci jeho předáků. Film byl vyznamenán Stříbrným medvědem na Berlinale roku 1974. (NFA)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja som si myslel, ze pojde o udalosti v Argentine pocas Vojenskej Junty 197 6 - 83, kedy vladli naprikald taky Jorge Rafael Videla. A ne, ne, nic z toho, film sa odohrava okol oroku 2020. Sice v argentinskej Patagonii, ale ide tam len o najeke strajky a potlacenie anarchistov. Vcelku nuda, hodne sa keca..... ta prestrelka na konci aspon sa konala. No, takze dam horko - tazko 72 % ()

perutman 

všechny recenze uživatele

Agitační náborový filmeček, pojednávající o založení komunistické strany v Patagonii a jejímu brzkému konci. Nevím jestli to byla výhoda, ale měl jsme možnost shlédnout film s anarchisty v Madridu. Zatímco okolí film vyloženě hltalo, my s kamarádem jsme se jen tak tak bránili záchvatům smíchu. Nakonec prohlásil, že mu to připadalo jako mix Vinnetoua a Majora Zemana. Mně nezbývalo než souhlasit a vysoké hodnocení odpovídá pouze tomu, že jsem se u filmu náležitě bavil, protože o žádný zásadní kousek nejde. Nicméně velice vydařená je postava vysloužilého německého anarchisty, který pouze cituje zásadní anarchistická dogmata: "Základem anarchosyndikalismu je organizace a disciplína". Vrcholem jeho vystoupení je rozbíjení lahví alkoholu v jednom baru s tím, že se jedná o imperialistický prostředek k nabourání anarchistické morálky. Za tohle by šel na Valašsku na kříž :-). Spíš bych doporučil film Kena Loache - Tierra y Libertad (Land and freedom). ()

Reklama

Reklama