Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál z malebné vesnice vypráví s laskavým humorem a nadhledem o veterinářce Lucii Boučkové (Tereza Kostková), která na malé vesnici zachraňuje nejen zvířata, ale často i lidské osudy. Sama se však jednoho dne ocitne před volbou, kdy se musí správně rozhodnout mezi dvěma muži, aby našla pravou lásku a zajistila šťastnou budoucnost pro sebe a svého syna Filipa (Filip Antonio). (TV Prima)

(více)

Recenze (20)

Peabody 

všechny recenze uživatele

jasně, romkom jako řemen, ale klidová, venkovsky milá (jak jsem z města), hezké holky, Vojtek a Zach tedy nic moc, ale Polívka a Zedníček a Táborský s Nárožným to ano. Moc se mi líbil soundtrack, tedy volba dobových písní (nikoli šišlající Elíza Kopecká v titulcích). Jasně, že by v celé vesnici nebyl signál a mobily se nepoužívaly, je asi fikce, ale u tohoto žánru nehledám logiku.  K práci mi to vyhovovalo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesnické červené knihovně to docela sluší, 1)  pravděpodobně proto, že se tvůrci nenechali zlákat k nekonečně natahovaným seriálům, jak je u Primy či Novy nedobrým zvykem, ale ukončili příběh právě včas, aby se postavy divákům příliš neokoukaly._____ 2)  Děj, zápletky i herecké výkony (a konec konců i prostředí) není nic zvláštního. Ale na nové díly jsem se docela těšil a sledoval jsem věc se zájmem, tak to nakonec tři upachtěné hvězdičky hodí._____ 3)  Je tu i pár pěkných kluků. 16letý Prokop Zach (stará se o něj vysloužilý voják), 49letému Romanu Vojtkovi to kupodivu sluší, i 18letý Filip Antonio (syn veterinářky) stojí za zmínku. ()

Reklama

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Beru, jak to je, ačkoliv tak málo lidí ve vesnici jsem ještě neviděla. Jako zajímavost, žádné malé děti a ejhle nahodička všichni mají zrovna děti ve věku 15cti let a v tak malé vsi je škola kam chodí :) Blbostí je tam hafo, ale nemohu popřít, že mě to bavilo. Velká škoda, že nenabrali i nějaký kompars. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Seriál měl slušně našlápnuto k vyššímu hodnocení. Bohužel jen do 14 dílu. To co předváděla hlavní hrdinka, do té doby "rozumná, vyrovnaná, sympatická", v tomto dílu bylo upřímně řečeno na facku. Chování malého, ubrečeného děcka, kterému někdo sdělí kritiku, mě osobně docela nemile překvapilo. Myslím, že zde to tvůrci zbytečně moc vyhrotili a ne úplně dobře se trefili do charakteru hlavní hrdinky. Pokud chtěli nějaký konflikt či důvod k hádce mezi Luckou a Honzou, mohli vymyslet něco jiného, zásadnějšího, kvůli čemu by se ti dva mohli pohádat. No ale co už, nestalo se. Celkově hodnotím seriál jako povedený, charakter postav takový klasický vesnický pel mel (kdo někdy žil na vesnici, tak zaručeně pár postav ve svém životě potkal), dějově to místy pokulhávalo a přešlapovalo na místě (např. pátrání po Honzově rodině - že jeho otec bude ten, který to byl, jsem uhádla skoro hned, komplikovaný vztah Jirky a Táni - uměle a dost nápadně natahovaný příchodem nového žokeje). Herecké obsazení zvoleno dobře (s některými herci mám problém celoživotně, ale tady mi nějak nevadili - např. Žilková), jen nevím zda jsem divná jen já ale měla jsem pocit, že Roman Zach strašně huhlá mumlá a místy jsem musela zvyšovat hlasitost, abych mu rozuměla. Závěrem lze napsat, že Hvězdy nad hlavou jsou pohodový seriál, u kterého se určitě pobavíte, ale velkou intelektuální náplň od toho nečekejte :) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál z venkovského prostředí, který sice neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Na můj vkus to bylo až moc natahované a přeslazené, děj se někde v půli stopáže zasekl a tvůrcům se pak poměrně dlouho nedařilo hnout z místa. Kdyby ubrali tak pět epizod, celkovému vyznění by to určitě prospělo. Asi nejvíc se mi zamlouvala dvojice Pavel Zedníček a Jitka Smutná představující prototyp manželského páru po mnohaletém soužití. Jejich vzájemná interakce byla neskutečně přesná. Skoro pokaždé mě rozesmáli, jak trefně (tím pádem i dost komicky) většinu situací sehráli. Hodně se mi líbila titulní píseň, kterou nazpívala Elizabeth Kopecká. No a Rokycansko mě uchvátilo natolik, že se tam budu muset někdy vypravit. (60%) ()

Galerie (125)

Zajímavosti (24)

  • Hasičský vůz je ACS 16 Praga V3S z roku 1957. (sator)
  • Vojanda (Alžbeta Stanková), která přijede na inzerát, má na sobě uniformu americké armády z II. světové války s hodností technika 5. stupně. Přijela ruským vozem UAZ 469, vyráběným od roku 1971. (sator)
  • V dostihovém závodě běží i kůň Jasná, což je stejné jméno, které měl kůň, který hrál důležitou roli v seriálu Dobrá Voda (od r. 1982). (sator)

Reklama

Reklama