Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejúspěšnějších románů pro ženy ve filmové podobě! Sága rodu Whiteoakových, jejich lásky, zrady i usmíření ožívají ve francouzsko-kanadském seriálu Velká rodinná sága bohatého rodu Whiteoakových. Adelina, která je doposud hlavou rodiny, přesídlila z Indie do Kanady, kde vybudovala rozsáhlé panství. Několikadílný román Mazo de la Rocheové a potažmo seriál líčí úsilí o zachování celistvosti panství a životní osudy jednotlivých členů rodu. Jalna patří k osvědčeným dílům ženské a dívčí literatury v oblasti červené knihovny, o čemž svědčí i úspěšné polistopadové vydání, které bez problémů navázalo na popularitu poválečného vydání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Aky 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení této ságy je zřejmě především nutné shlédnout ji celou a nevystřelit hvězdičky po prvních dvou či třech dílech. Na podkladu obrovského románového díla vznikl rozsáhlý projekt o rodové soudržnosti, odpovědnosti a smyslu života v širším plánu než je vlastní život. Takové vyprávění může věrohodně vyznít jen v obrovské ploše mnoha hodin.Nevidím vcelku nic, co by mohlo být vytčeno, jestliže se člověk nechce postavit proti záměru autorů jaksi ze zásady. Knižní předloha je ctěna, výprava je velkorysá, nádherná a dobově věrná, postavy jsou podány plasticky v celé škále svých člověčích vlastností, herci co do typů i herectví výborní. Moc jsem si to užil. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že Whiteoakové v románové podobě můžou být snesitelní a možná i sympatičtí, ale v seriálové Jalně se jim to vůbec nedaří, ba naopak jsou přímo odpudiví. Snad to je špatným výběrem herců, všichni až na Danielle Darrieux jsou průměrní a o nějakých hereckých výkonech snad nemůže být ani řeč. A dabing tomu taky moc nepřidá. Scénář je ušitý horkou jehlou, dějových zvratů je moc a některé působí až směšně, nelogicky a hlavně jsou divákovi předhozeny bez sebemenší emoce či nadšení. Hudba také nemá moc co nabídnout, stejně jako výprava - Kanadu si představuju opravdu trochu jinak...Čekal jsem, že po prvním díle se to třeba ubere jiným směrem, ale bohužel je to čím dál horší. Na komentář by stačilo i jedno slovo: zklamání... A Forsytům to nesahá ani po kotníky. ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Kniha patřila k mým nejoblíbenějším, seriál jsem nikdy před tím neviděla a první díl se mi hrubě nelíbil. Ale postupem času, a děje, - kdy jsou všechny postavy představeny se všemi okolnostmi jež ovlivnily a ovlivňují jejich činy- se mi seriál zalíbil a lituji, že jsem pár dílů prošvihla (strašný vysílací čas!!). Po přehršli stále stejných zahraničních (a amerických) seriálů z oblastí kriminality nebo zdravotnictví je tento francouzsko-kanadský seriál o několika generacích bohatého rodu obývající své rodinné panství kdesi v rozlehlých lesích Kanady rozhodně vítanou a potěšující změnou. Konečně žádná krev, žádné násilí, přesto o dramata není nouze...Dávám 4* nejen za zpracování a obsah, ale zejména za velmi dobré sherecké výkony pro nás naprosto neznámých herců. ()

Reklama

Reklama