Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejúspěšnějších románů pro ženy ve filmové podobě! Sága rodu Whiteoakových, jejich lásky, zrady i usmíření ožívají ve francouzsko-kanadském seriálu Velká rodinná sága bohatého rodu Whiteoakových. Adelina, která je doposud hlavou rodiny, přesídlila z Indie do Kanady, kde vybudovala rozsáhlé panství. Několikadílný román Mazo de la Rocheové a potažmo seriál líčí úsilí o zachování celistvosti panství a životní osudy jednotlivých členů rodu. Jalna patří k osvědčeným dílům ženské a dívčí literatury v oblasti červené knihovny, o čemž svědčí i úspěšné polistopadové vydání, které bez problémů navázalo na popularitu poválečného vydání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

alpeew 

všechny recenze uživatele

Kniha patřila k mým nejoblíbenějším, seriál jsem nikdy před tím neviděla a první díl se mi hrubě nelíbil. Ale postupem času, a děje, - kdy jsou všechny postavy představeny se všemi okolnostmi jež ovlivnily a ovlivňují jejich činy- se mi seriál zalíbil a lituji, že jsem pár dílů prošvihla (strašný vysílací čas!!). Po přehršli stále stejných zahraničních (a amerických) seriálů z oblastí kriminality nebo zdravotnictví je tento francouzsko-kanadský seriál o několika generacích bohatého rodu obývající své rodinné panství kdesi v rozlehlých lesích Kanady rozhodně vítanou a potěšující změnou. Konečně žádná krev, žádné násilí, přesto o dramata není nouze...Dávám 4* nejen za zpracování a obsah, ale zejména za velmi dobré sherecké výkony pro nás naprosto neznámých herců. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že Whiteoakové v románové podobě můžou být snesitelní a možná i sympatičtí, ale v seriálové Jalně se jim to vůbec nedaří, ba naopak jsou přímo odpudiví. Snad to je špatným výběrem herců, všichni až na Danielle Darrieux jsou průměrní a o nějakých hereckých výkonech snad nemůže být ani řeč. A dabing tomu taky moc nepřidá. Scénář je ušitý horkou jehlou, dějových zvratů je moc a některé působí až směšně, nelogicky a hlavně jsou divákovi předhozeny bez sebemenší emoce či nadšení. Hudba také nemá moc co nabídnout, stejně jako výprava - Kanadu si představuju opravdu trochu jinak...Čekal jsem, že po prvním díle se to třeba ubere jiným směrem, ale bohužel je to čím dál horší. Na komentář by stačilo i jedno slovo: zklamání... A Forsytům to nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení této ságy je zřejmě především nutné shlédnout ji celou a nevystřelit hvězdičky po prvních dvou či třech dílech. Na podkladu obrovského románového díla vznikl rozsáhlý projekt o rodové soudržnosti, odpovědnosti a smyslu života v širším plánu než je vlastní život. Takové vyprávění může věrohodně vyznít jen v obrovské ploše mnoha hodin.Nevidím vcelku nic, co by mohlo být vytčeno, jestliže se člověk nechce postavit proti záměru autorů jaksi ze zásady. Knižní předloha je ctěna, výprava je velkorysá, nádherná a dobově věrná, postavy jsou podány plasticky v celé škále svých člověčích vlastností, herci co do typů i herectví výborní. Moc jsem si to užil. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama