Reklama

Reklama

Recenze (3)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem se k tomuto seriálu dostal náhodou, přes žebříček nejlepších posledních epizod a opravdu finále tuto část "dodrželo". Sapphire a Steel jsou mimozemští agenti, kteří řeší paradoxy v čase (Občas za přispění i jiných agentů, např. úžasný Silver Davida Collingse), především na Zemi. Je to točené formou minisérií, takže některé příběhy se chvilku rozjížděly, ale v zásadě žádný ze šesti dobrodružství nebyl vyloženě slabý. Ten nejoblíbenější je asi předposlední Dr. McDee Must Die nebo již zmíněné finále The Trap ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

E stands for Ellen who sat at the table, And tried to eat more than she really was able. F had a fight with his sisters and brothers, Declaring he would not divide with the others. Upstairs and downstairs. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Další skvělý britský sci-fi seriál, který dlouho unikal (mé) pozornosti. Kupodivu není z produkce BBC, ale ITV. Má to "šest sérií", ve skutečnosti je to šest příběhů, rozdělených do několika částí. Žádný z nich není špatný, všechny jsou originální a mají svoje kouzlo. Britové opět dokazují, že i z nejobyčenějších věcí může jít hrůza (dětské říkanky, fotky) a jen s pomocí světla a tmy vytvoří parádní atmosféru. Pro mě byl nejlepší asi The Man Without a Face a závěrečný příběh, The Trap, který seriál zakončuje tradičně po britsku - víceméně otevřeně, s několika možnými výklady. David McCallum a Joanna Lumley byli skvělí od první chvíle a taky měli své postavy od začátku dokonale přečtené a zahrané. Zahrnout do příběhů i "obyčejné lidi" hodně pomohlo přiblížit příběhy divákovi. Zkrátka, další skvělý kousek z britské sci-fi školy. ()

Reklama

Reklama