Reklama

Reklama

Sestřičky Modrý kód

(seriál)
Trailer
Česko, (2020–2021), 74 h 38 min (Minutáž: 55–66 min)

Hrají:

Sabina Laurinová, Adéla Gondíková, Marek Němec, Natálie Halouzková, Jan Nedbal, Daniela Kolářová, Saša Rašilov nejml., Jiří Štěpnička, Igor Chmela (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(78)

Obsahy(1)

Míša, Katka, Lukáš a Mery. Čtyři sestřičky z Nemocnice Rubava, čtyři silné příběhy a nespočet osudů, které mají v rukou. Milují svoji práci, ale také mají své rodiny, přátele, svá trápení i touhy... Oblíbení hrdinové, nové tváře a příběhy jako ze života! Nový seriál FTV Prima Sestřičky Modrý kód spojuje to, co měli diváci Modrého kódu nejraději, s tím, co na seriálech milujeme: romantiku, napětí a vztahová dramata, která známe z vlastních životů. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (4)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Obyčejný laciný televizní seriál z lékařského prostředí, od Modrého kódu se liší snad jen omlazením ústředních postav, zajímavými vedlejšími zápletkami a větší porcí humoru. Jinak ale seriál v ničem nevybočuje z podobných projektů, natáčí se převážně v ateliérech, s logikou si nikdo moc hlavu neláme, milostné zápletky jsou trapné, herecké výkony vesměs příšerné, lékaři musí u sledování neskutečně trpět. Na druhou stranu mě zaujali mladší herci, ti působili asi nejvíce autenticky, občas se povedla i zápletka, humor či dobrá atmosféra. Sympatický je rovněž fakt, že seriál má začátek a konec, že z něj není taková druhá Ordinace. Zbytečně se tím pádem nevykrádá, neopakuje, nenastavuje, za tohle jednoznačně palec nahoru. Mě osobně seriál Sestřičky docela bavil, i když je to samozřejmě extrémně podprůměrná podívaná. 3/10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sestřičky Modrý kód je klasický televizní seriál, který se nevymyká ničím ze současné televizní produkce. Jistě, že to bude hodně lidí kritizovat, ale diváci to evidentně chtějí a milují. Seriál je natáčen ve studiích, odehrávají se zde klasické milostné, rodinné a medicinské zápletky a ničím se de facto neodlišuje od Ordinace či dalších podobných. Mě jen udivuje, kolik lidí je schopno akceptovat, že sestřičky jsou nám prezentovány jako uštěpačné drbny, klebetnice a nedělají nic jiného, společně s doktory, než že chodí na sváču do kantýny a drbou. Na druhé straně, přestože se jedná o urgentní příjem, přijímají v podstatě každého, kdo jde zrovna okolo a má zájem se nechat prohlédnout a ošetřit. Primáš hledá, kde by ušetřil, ale tohle mu nevadí. Sestry a lékaři, vůbec všichni zdravotníci musí doslova trpět, jestliže lidé toto očekávají i od nich (a že se takoví najdou). Druhá stránka mince je, že kdybychom sledovali přesně to, co se leckdy odehrává v nemocnicích, možná by seriál neměl ani zdaleka takovou sledovanost a diváci by jej nemilovali. Ovšem vyšetřování důchodkyně a bývalé policistky opravdu častokrát hraničilo až s trapností. Stačí se jen podívat na režisérská jména. Každý si už střihl nějaký ten primácký seriál. Osvědčené tváře spolu s lákavou znělkou a sem tam i zápletkami (když nejsou zrovna úplně mimo společně s uvažováním celé řady postav), které známe z vlastních domovů lákají. A když tam zrovna nic lepšího není, Sestřičky jako výplň postačí. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (22)

  • Skupina Prima v rámci projektu Prima SVĚT za podpory herců ze seriálu Sestřičky, České asociace sester a Českého červeného kříže založila iniciativu Sestřičky sestřičkám. Ta podporovala sestry v první linii, které byly denně v kontaktu s covid pozitivními pacienty. Cílem této iniciativy bylo finančně podpořit sestry v nemocnicích s nejvyšším počtem pacientů. (Duoscop)
  • Herečky Michaela Tomešová a Natálie Halouzková, alias sestřičky Barča a Katka, se při pohledu na zničený urgent neubránily slzám. „Nám je to všechno líto, zbořený urgent je sám o sobě depresivní. Smějeme se, ale to je obranný mechanismus. Je to jak na pohřbu,“ zhodnotila Míša. „Jak to končí, dojíždíme tady dneska s takovým divným smířením,“ dodala Natálie. (Duoscop)

Reklama

Reklama