Reklama

Reklama

VOD (1)

Za druhé světové války podniká italské námořnictvo útoky pod mořskou hladinou. Britský důstojník proto sestaví jednotku potápěčů a vyšle je na riskantní misi. (Netflix)

Recenze (3)

charles3 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní, napínavé i zábavné válečné drama od jinak neznámého režiséra a s (pro mě) neznámými herci. Velmi dobře napsané i nasnímané s minimem studiových záběrů, zadních projekcí či nakreslených pozadí. Za kamerou stál původem Čech Otto Heller. Být to natočeno o pár let později, dost by tomu slušel barevný a širokoúhlý formát. Je fajn, že tento u nás dlouhá léta neznámý film zařadil do své nabídky aspoň Netflix. ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu dost dobré akční záběry, i podvodní. Fakt mi některé scény připadaly jak z bondovky. A ono to bylo podle skutečnosti... o bod navíc. ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Válečný film natočený podle skutečných událostí z druhé světové války kolem roku 1941 a dále. Napadení britských lodí v přístavu Royal Navy italskými žabími muži a poškození dvou bitevních lodí. Originální zpracování, podvodní scény zpracoval bývalý český kameraman Otto Heller; špionážní téma a několik námětů převzal Terence Young do svého "Thunderballu". Zajímavá je skutečná postava poručíka Lionela Crabba. Oslavovaný válečný hrdina a hlavní postava příběhu, v podání Laurence Harveye, zmizel záhadně ze světa v roce 1956. Dodnes se neví, zda byl odstraněn KGB nebo MI5, jak se tisku svěřil jeho bývalý spolupracovník. Vše by mělo být odhaleno v roce 2056, po uplynut lhůty utajení. Tak to už se asi nedozvím. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama