Reklama

Reklama

Desideria krátce po svých patnáctých narozeninách zjistí, že je adoptovaná. Což asi vysvětluje, proč se k ní Viola chová jako k cizí, vůbec není její matkou. Desideria nemá důvod žít, vždyť na narozeniny ani jeden z kamarádů nepřišel, nikdo ji nemá rád a ke všemu je příšerně tlustá. Sebevražda prášky však nevyjde a během pobytu v nemocnici dívka významně zhubne. Od této chvíle už myslí jen na pomstu. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Alberto Moravia: Metráček___ Nechce se mi věřit, že by italský neorealista napsal takový blábol, a tak si budu myslet, že film zprznili tvůrci. Desideria je nejprve tlustá machna, pak jedním střihem je z ní docela kost se špičatým předkem a malým zadkem, a začne plánovat, jak by se všemi vyjebala. Kdoví proč se chce stát prostitutkou, jakou byla i její matka, ale z neznámého důvodu svou poctivost ztratí až pár minut před koncem tohoto bezduchého dramatu. Nahé jsou: Lara Wendel (Desideria), Stefania Sandrelli (Viola). Filmu se obloukem vyhněte. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Film na motivy románu Alberta Moravii se moc   nepovedl. Přitom námět filmu je poměrně   originální (ve své době) a zaslouží si   pozornost v každém případě. Příběh dívky,   která svou fyziognomii změní téměř ze dne na   den, ale v hlavě zůstává stejná, s myšlenou   pomstít se matce za její příkoří. Kladem   filmu je představitelka Desiderie Lara Wendel v   době natáčení patnáctiletá, jako její   postava, a její nahé scény, což v Itálii   vyvolalo pobouření mezi puritány. Rovněž se   povedla změna Desiderie z neohrabané tlusťošky   ve vnadnou dívku. Ale to tak bude z těch   kladných stránek filmu asi všechno. ()

Reklama

Reklama