Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

akisha 

všechny recenze uživatele

Sice mě Jensen nezklamal, ale tentokrát jsem po skončení neměla ten výraz absolutní pohody a spokojenosti. Na to mi přijde zabíjení a porcování veskrze neutrálních (totiž ne vyloženě zlejch) postav a jejich prodávání zákazníkům jako nepříliš vhodnej námět komediálního dramatu, kde si máme oblíbit hlavní postavy. Což o to, Nikolaj Lie Kaas to tady s přehledem zvládá i ve dvojroli a jeho rodinný problémy jsou podaný zručně, a Mads Mikkelsen nikdy neměl odpudivější vizáž, než je konstantně upocenej řezník s mimozemským účesem a zelenou hučkou. I když prodávaj lidský maso za malou provizi, tak je divák rád má, ale nemůžu se zbavit pocitu, že tohle by slušný lidi dělat neměli. Sice je tu opět moje milovaný propojení humoru ("Tys zpanikařil a omylem mu udělal z nohy filety?") s dramatem ("Mlátili mě... často různýma věcma... Klacky...Baterkama...Zelenou pumpičkou na kolo... Opasky..." "Hele, dost už s těma příkladama, co vlastně chceš říct?"), ale tentokrát to nejde tak hladce, jako v Blikajících světlech nebo v Adamově jablku. Prostě Řezníci trochu vržou. A chybí mi víc postav, je tu jen ústřední dvojice, nezajímavá ženská a postiženej bratr. Na druhou stranu je to pořád Jensen, "jen se" nevyvedl tak dobře, jako jindy. A ještě ke konci SPOILER pointa, že šlo celou dobu o marinádu a ne lidský maso, je tak černohumorná, jak to jen jde. Nad všema těma oběťma jejich krvavýho řádění se ti dva na sebe přátelsky usmějou a Mads je spokojen sám se sebou. Hilarious!KONEC SPOILERU (i komentu). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

I když se to mnohým tak pozdávat nebude, mně se Jensen tímto (dalším) bizarním kouskem strefil do vkusu mnohem více než třeba u oslavovaných Adamových jablek a celou hodinu a půl jsem si bezmezně bez jakéhokoli vyrušení a přemýšlení, zda už to skončí, užíval. Nikolaj Lie Kaas v mých očích zraje jako víno každým dalším filmem, který s ním vidím a doufám, že ve spolupráci s touhle partou nám ještě přinesou obdobný zážitek. [viděno v Edisonline 12.9.2021] ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvaja pomocníci u úspešného mäsiara mali plné zuby jeho neustáleho buzerovania. Rozhodnú sa odtrhnúť sa a založiť vlastnú predajňu mäsa. Obchody sa však veľmi nehýbu, zákazníci nechodia, tovar sa začína kaziť. Náhoda napomôže zmene druhu mäsa a kšefty sa začnú dariť. Čierna komédia režiséra Blikajúcich svetiel, ťaží z neustáleho rozvíjania kanibalistického motívu, obohateného príchodom ženy a postihnutého brata jedného z hrdinov. Jednoduchá zápletka, tradičná forma, očakávané vyústenie, nemastný-neslaný humor a herecké výkony posúvajú celú komédiu do pásma mierneho podpriemeru. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že jde o mix žánrů, který moc nejdou skloubit do sebe. Komedie a drama. Tomuhle kousku se to ale povedlo dokonale. Ačkoliv jde o hodně černý humor, takže chápu, že to nemusí sednout každýmu. Já jsem se u filmu bavil. Především díky povedeným hláškám kterých tu není zrovna málo a některý z nich mi určitě utkví v paměti. No a to kopání do nohy. Asi to taky začnu používat když mě někdo nasere. Pochválit musím i herecký obsazení. Tady není co řešit. Plnej počet. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

~"Ví někdo, že jste tady?" ~"Ne, proč?" ~"Tak to vám musím ukázat náš mrazák!" Nejsem si jistý komedií, ani dramatem, ale je to taková "příjemná" jednohubka. Nemám s dánskou kinematografií moc zkušeností, ale tahle neurčitost v čase a prostoru je podobná severské produkci a mě baví vždy. Připomnělo mi to legendární Švandrlíkův Guláš. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama