Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Především musím říct, že jsem se u filmu výborně bavila, minimálně do poloviny je naducaný černým humorem, tak že člověk sedí s přiblblým úsměvem na tváři po celou dobu, jen na konci už to bylo malinko slabší, ale aby to správně zakončili, hodili na závěr malou ironií celého příběhu a sice, že všechno kouzlo je v marinádě. Viděno v rámci Zahraniční výzva / Dánsko ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mikkelsen zde znovu ukázal, že je herec pro jakoukoli roli, když si zde bravurně střihl odpudivého a bezcitného slizouna, který se pro udržení byznysu nezdráhal dodávat zákazníkům maso z exotických druhů zvěře - z lidí. Bavil mě zdejší černý humor. Naopak se mi nelíbilo, že zde dostal nezdravě moc prostoru rozvoj vztahů jednotlivých postav. Raději bych viděl tento čas využitý k více záběrům z řeznického obchůdku. Potěšil mě přirozený a vtipný závěr. [80 %] ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10Takovy maly s(y)urovy film o malomeste se vsemi jeho zakoutimi a nejdivnejsimi charaktery. Divak nevi, jestli by mel byt znechucen, postrasen nebo rozradostnen - zadny z pocitu kvalitniho zazitku nedokaze nabyt vrchu. Humor je tak specificky - to specificnosti opravdu nemyslim samotnou jatecnost, ale dialogy kolem - ze to muze mezi "hlavni" latkou zapadnout, coz je urcite skoda. Ale taky se musim priznat, ze ten konec se mi nelibil - scenarista se bal ukoncit film nejak jinak, takze jsme se dockali jine hruzy. A docela by me zajimalo, zda si sami dali - nebo aspon ochutnavali, coz se pri vareni obvykle dela, ale zde se to ani v jednom zaberu nedovime. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že jde o mix žánrů, který moc nejdou skloubit do sebe. Komedie a drama. Tomuhle kousku se to ale povedlo dokonale. Ačkoliv jde o hodně černý humor, takže chápu, že to nemusí sednout každýmu. Já jsem se u filmu bavil. Především díky povedeným hláškám kterých tu není zrovna málo a některý z nich mi určitě utkví v paměti. No a to kopání do nohy. Asi to taky začnu používat když mě někdo nasere. Pochválit musím i herecký obsazení. Tady není co řešit. Plnej počet. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na co stačila Švandrlíkovu Guláši ani ne půl hodina, je zde roztaženo do 100 minut. Popravdě moc jsem se nenasmál. Ne že by nebylo čemu - mohl jsem propukat v cynický řehot při pohledu na porcování mrtvol, prodávání masa z nich natěšeným zákazníkům či vyděšený výraz lékařky visící na háku...jenže černý humor vypadá přeci jen jinak. Směrem ke konci se mne stále víc a víc zmocňoval pocit, že sleduji tíživé existenciální drama, kde je všechno špatně. Milosrdný konec vše vyzvedl z temných vod, ale upřímně - je možné se těšit z pohledu na blázny? No, blázny, až na jednoho spíše psychopaty... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama