Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Recenze (201)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Líp už jsem si načasovat projekci Řezníků fakt nemoh, za tři hodinu jdu na žranici vepřovýho do mé milované nálevny a teď budu mít v hlavě tady ten černohumornej balzámeček. O hercích nemá cenu se bavit ja si nevybavuju kdy mě severský kluci a holky z hereckýho hlediska někdy zklamali. Film v sobě má prvky černýho humoru, ale současně nepůsobí nějak zábavně. Třeba na vztahu Bjarneho se svým retardovaným bráškou jsem vskutku nic směšnýho neviděl. Navíc jsm ezjistil, že prostředí řeznictví mě není až tak sympatický jako třeba prostředí z mnoha holkama nebo s mnoha pivama. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Panejo, Anders Thomas Jensen je režisér podle mého gusta. Tři filmy, co jsem od něj viděl, jsou za tři hvězdy. A Řezníků Vám hnedka vysvětlím proč. Hlavním bodem je Mads Mikkelsen, který je opět naprostý magor a opět ho hraje naprosto dokonale. Dalším faktem je pak skutečnost, že se jedná o brutálně černou komedii, která nemá problémy nasypat divákovi jednu brutální hlášku za druhou a taky nesmím zapomenout na věčně zhulenýho Nicolase Bro, bez kterého by to řeznictví nebylo nic. Paráda, vidět tohle dvacetkrát, nepřestanu se jen tak smát. A hlavně, i když jde o černou komedii, pořád je z ní cítit taková ta kamarádská atmosféra, kterou jsem cítil i z Adamových jablek a Blikajících světel. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Klidně ze mě udělejte roštěnky a nebo paštičku, či klobásy, ale já jsem byla zklamaná a ani můj oblíbenec Mads s Nikolajem to nezachránili. Žánrově ani ryba ani rak a já se přiznám, že jsem se snad ani nezasmála, zkrátka se tomuhle žánru, nota bene s kanibalskou příchutí příště vyhnu, možná je na tom vinna taky moje příliš velká představivost :-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Půjdeš večer ven?“- „Ne, bolí mě břicho. Nechci už dnes vidět lidi!“ - „Tak to nechoď do mrazáku.“ Další švihnutý film v podání Anderse Thomase Jensena. Nutno podotknout, že moje očekávání byla v podstatě naplněna, v některých ohledech snad i překročena. Ve srovnání s 3 dalšími režisérovými filmy, které jsem měl tu čest vidět, tne Jensen do „živého“ asi nejvíc, protože danou problematiku dlouho (pochopitelně, že jen naoko…nebo ne?) vydává za něco v podstatě normálního, jen mírně nemorálního či eticky lehce problematického, no zkrátka záležitost pro fajnšmekry..a při čtení některých zdejších komentářů se zdá, že tím u leckoho přestřelil. Já mu to ovšem „žral“. Ta nadsázka mi přišla přesně na hraně. A je jen velká škoda, že ji Svend v jistý moment definitivně překročil, protože oba zvrhlíci měli mé velké sympatie. Řezníci jsou prolezlí černočerným, morbidním humorem, který nesedne každému, já se však bavil a hodnotím solidními 4*. „Omlouvám se, nemám tu uklizeno. Vloupali se mi sem.“ - „Kdy!?“ - „Nevím, před pár lety.“ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Snímek o lásce k řemeslu, šikaně a rodinných traumatech. Ono to prodávání lidského masa je jen katalyzátor životní změny dvou lidských trosek. Jensen mistrně vede děj neprobádanými uličkami, aby ve finále naservíroval jedno kuřecí nebíčko. Lie Kaas a Mikkelsen excelují. Nehoda? Dyť jsi prodal jeho nohu debile! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvaja pomocníci u úspešného mäsiara mali plné zuby jeho neustáleho buzerovania. Rozhodnú sa odtrhnúť sa a založiť vlastnú predajňu mäsa. Obchody sa však veľmi nehýbu, zákazníci nechodia, tovar sa začína kaziť. Náhoda napomôže zmene druhu mäsa a kšefty sa začnú dariť. Čierna komédia režiséra Blikajúcich svetiel, ťaží z neustáleho rozvíjania kanibalistického motívu, obohateného príchodom ženy a postihnutého brata jedného z hrdinov. Jednoduchá zápletka, tradičná forma, očakávané vyústenie, nemastný-neslaný humor a herecké výkony posúvajú celú komédiu do pásma mierneho podpriemeru. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Sice mě Jensen nezklamal, ale tentokrát jsem po skončení neměla ten výraz absolutní pohody a spokojenosti. Na to mi přijde zabíjení a porcování veskrze neutrálních (totiž ne vyloženě zlejch) postav a jejich prodávání zákazníkům jako nepříliš vhodnej námět komediálního dramatu, kde si máme oblíbit hlavní postavy. Což o to, Nikolaj Lie Kaas to tady s přehledem zvládá i ve dvojroli a jeho rodinný problémy jsou podaný zručně, a Mads Mikkelsen nikdy neměl odpudivější vizáž, než je konstantně upocenej řezník s mimozemským účesem a zelenou hučkou. I když prodávaj lidský maso za malou provizi, tak je divák rád má, ale nemůžu se zbavit pocitu, že tohle by slušný lidi dělat neměli. Sice je tu opět moje milovaný propojení humoru ("Tys zpanikařil a omylem mu udělal z nohy filety?") s dramatem ("Mlátili mě... často různýma věcma... Klacky...Baterkama...Zelenou pumpičkou na kolo... Opasky..." "Hele, dost už s těma příkladama, co vlastně chceš říct?"), ale tentokrát to nejde tak hladce, jako v Blikajících světlech nebo v Adamově jablku. Prostě Řezníci trochu vržou. A chybí mi víc postav, je tu jen ústřední dvojice, nezajímavá ženská a postiženej bratr. Na druhou stranu je to pořád Jensen, "jen se" nevyvedl tak dobře, jako jindy. A ještě ke konci SPOILER pointa, že šlo celou dobu o marinádu a ne lidský maso, je tak černohumorná, jak to jen jde. Nad všema těma oběťma jejich krvavýho řádění se ti dva na sebe přátelsky usmějou a Mads je spokojen sám se sebou. Hilarious!KONEC SPOILERU (i komentu). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bjarn a Svend sú životnými smoliarmi. Ani jednému sa nijak extra nedarí. S jedným sa rozchádza priateľka, druhý je úplne bez peňazí. Jedného dňa sa rozhodnú všetko zmeniť. Otvoria si vlastnú mäsiareň. Svend založí rodičovský dom, Bjarn sa rozhodne odpojiť v umelom spánku udržiavaného brata kvôli dedičstvu. Obchod však ani z ďaleka nejde tak ako by si predstavovali. Jedného dňa za pomoci "nešťastnej" náhody prichádzajú na spôsob ako sa odraziť zo spoločenského dna. No ani tento krok nebude koncom trápenia. Originálna vtipno trpká dráma o rodinných, spoločenských či pracovných vzťahoch. Nie, že by ma tento film nebavil, ale prišiel mi trošku pritiahnutý za vlasy. Na môj vkus prehnané no zároveň slušné dielo, ktoré rozhodne stojí za pozornosť. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen s divným účesom, potiaci sa ako slon a jeho kamarát čo vyfajčí 20 jointov denne, ktorý by nič neucítil ani keby mu vlasy horeli, si otvoria vlastnú mäsiareň a náhoda vo forme nechtiac zavretého elektrikára v mraziacej miestnosti rozhodne akýže to druh mäsa budú podávať... Decentne morbídna komédia, ktorá síce kvalitu predchádzajúceho Jensenovho filmu nedosahuje ale hodinu a pol spríjemní určite. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Dva lůzři a ne moc dobří řezníci se chtějí osamostatnit a otevřít si vlastní džob.. Zákazníci se však vůbec nehrnou, šéf a iniciátor celého toho propadáku Svend je nesnesitelný a zdá se, že všecko půjde do kytek... Náhoda však přivedla oběma těžkým neurotikům velmi chutné masíčko, které si lidé zamilovali, Svendovi přihrálo popularitu a Bjarnemu našponovalo nervy ještě víc než obvykle. Tak se zrodilo "Kuřecí nebíčko".... Vtip film rozhodně nepostrádá a hýří jím především celou první půlku. Ba i salv smíchu jsem se v některých momentech dočkal, a to jsem se ještě nezmínil o fascinujícím Svendově účesu, který je směšný sám o sobě :-) Škoda, že v druhé půlce film ztrácí tempo, ztrácí dech a rozuzlení celého příběhu je tak trochu tápáním.. Zklamalo mě.. Jinak jde o slušnou černou komedii a za ochutnání tahle skandinávská jednohubka určitě stojí! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na co stačila Švandrlíkovu Guláši ani ne půl hodina, je zde roztaženo do 100 minut. Popravdě moc jsem se nenasmál. Ne že by nebylo čemu - mohl jsem propukat v cynický řehot při pohledu na porcování mrtvol, prodávání masa z nich natěšeným zákazníkům či vyděšený výraz lékařky visící na háku...jenže černý humor vypadá přeci jen jinak. Směrem ke konci se mne stále víc a víc zmocňoval pocit, že sleduji tíživé existenciální drama, kde je všechno špatně. Milosrdný konec vše vyzvedl z temných vod, ale upřímně - je možné se těšit z pohledu na blázny? No, blázny, až na jednoho spíše psychopaty... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie. Film sa mi sám o sebe páčil, ale pocitovo mi to na ten nadpriemer nevychádza. Ide o komediálnu drámu, kde obe jednotlivé zložky sú až na záver snímku výborné, ale ich prepojenie mi celkom nesadlo. Snímok sa mi zdal viac komediálne ladený a aj keď sa v závere pokúša hlavne o emotívnu drámu, pripadalo mi to akési vlažné a s minimálnym emocionálnym nábojom. Komédia to však bola prvotriedna, keby sa ostalo len pri nej až do konca, išiel by som o hviezdu hore. Upotený Mads Mikkelsen nemal chybu, opäť raz potvrdil svoj obrovský talent zahrať všetko, pričom v tomto prípade mi jeho situačná komická vynachádzavosť z problémov, ktoré obvykle prináša podnikanie, neraz poriadne rozkývalo bránicu :). Tento snímok by rozhodne nemal ujsť žiadnemu fanúšikovi tohto skvelého, osobitého herca, stvárnil tu veľmi zaujímavú a netradičnú postavičku. 75/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že jde o mix žánrů, který moc nejdou skloubit do sebe. Komedie a drama. Tomuhle kousku se to ale povedlo dokonale. Ačkoliv jde o hodně černý humor, takže chápu, že to nemusí sednout každýmu. Já jsem se u filmu bavil. Především díky povedeným hláškám kterých tu není zrovna málo a některý z nich mi určitě utkví v paměti. No a to kopání do nohy. Asi to taky začnu používat když mě někdo nasere. Pochválit musím i herecký obsazení. Tady není co řešit. Plnej počet. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tato vynikající černá komedie je nechutně dehonestována patetickým romantickým příběhem spojeným s ještě patetičtějším hledáním vztahu k retardovanému bráškovi. Kdyby se film nepokoušel široce rozkročit mezi žánry, mohl zůstat nápaditou komedií. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme vraždy, máme tu pomerne otrepaný príbeh o kamarátstve a láske outsiderov, akých sme videli tony. Lenže tie vraždy tu sú a treba ich brať ako východisko hodnotenia. Fungujú v takto nalinkovanom príbehu? Ako humorná vsuvka áno, ale vďaka nim tu máme dvoch regulérnych psychopatov, ktorým máme držať palce v ceste za ich snom. V podstate by sa dal takto nakrútiť aj film o Breivikovi a vtipné by to potom nepripadalo nikomu. Ale fajn záležitosť, ktorá nie je žiaden art, Jensen chce najmä pobaviť a ako je jeho zvykom, byť aj pekelne cool a in. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mikkelsen zde znovu ukázal, že je herec pro jakoukoli roli, když si zde bravurně střihl odpudivého a bezcitného slizouna, který se pro udržení byznysu nezdráhal dodávat zákazníkům maso z exotických druhů zvěře - z lidí. Bavil mě zdejší černý humor. Naopak se mi nelíbilo, že zde dostal nezdravě moc prostoru rozvoj vztahů jednotlivých postav. Raději bych viděl tento čas využitý k více záběrům z řeznického obchůdku. Potěšil mě přirozený a vtipný závěr. [80 %] ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný Mads Mikkelsen a jeho super čelíčko a účes. Vážně hodně povedené. Je to trošku úchylárna, ale vtipná. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je libo lahodná paštička, masové kuličky, či výborná kuřecí nebíčka? Neváhejte a vstupte dál, určitě vám bude tuze moc chutnat. A na původu masa? Na tom zas až tak nesejde, hlavně, když se podaří marináda. Hodně ujetá, morbidní a černočerná komedie v tom nejlepším slova smyslu. Nikolaj i Mads mě poněkolikáté přesvědčili, že umí zahrát snad všechno, čehož je tenhle film důkazem. Po delším zvažování dávám opět po čase plný počet. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Co to máš v tom pytli? Jednoho malýho Švéda z parku...." Černá komedie po seversku, kde nemá cenu hledat zjevnou nadsázku či ironii, ale jste přinuceni se smát a zároveň stydět. Jensenovy postavy totiž nejsou jen komické figurky v šaškovském obleku, z kterých čiší to pro komedii obvyklé "jen jako", ale smutné existence s lidskou tváří. A při pohledu na ně a jejich počínání s "kuřecími" nebíčky, hláškami typu: "Chutná to jako Grethe" či porcování nepovoleného masa, vám možná bude mrznout úsměv na tváři. Ona ta komedie totiž není jen černá, ale i hořká, a to nemusí být každému po chuti. Upřímně, já se prostě dokázal smát, jsem vinen, kamenujte mě, protože ... a teď jsem dostal kopačku do holeně, naštěstí. ()

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama