Anders Thomas JensenScénář:
Anders Thomas JensenKamera:
Sebastian BlenkovHudba:
Jeppe KaasHrají:
Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Dany Verissimo-Petit, Mads Mikkelsen, Bodil Jørgensen, Jakob Cedergren, Line Kruse, Elsebeth Steentoft (více)VOD (1)
Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi bezútěšné, veľmi sa im nedarí, avšak niekoľko náhod im pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)
„Půjdeš večer ven?“- „Ne, bolí mě břicho. Nechci už dnes vidět lidi!“ - „Tak to nechoď do mrazáku.“ Další švihnutý film v podání Anderse Thomase Jensena. Nutno podotknout, že moje očekávání byla v podstatě naplněna, v některých ohledech snad i překročena. Ve srovnání s 3 dalšími režisérovými filmy, které jsem měl tu čest vidět, tne Jensen do „živého“ asi nejvíc, protože danou problematiku dlouho (pochopitelně, že jen naoko…nebo ne?) vydává za něco v podstatě normálního, jen mírně nemorálního či eticky lehce problematického, no zkrátka záležitost pro fajnšmekry..a při čtení některých zdejších komentářů se zdá, že tím u leckoho přestřelil. Já mu to ovšem „žral“. Ta nadsázka mi přišla přesně na hraně. A je jen velká škoda, že ji Svend v jistý moment definitivně překročil, protože oba zvrhlíci měli mé velké sympatie. Řezníci jsou prolezlí černočerným, morbidním humorem, který nesedne každému, já se však bavil a hodnotím solidními 4*. „Omlouvám se, nemám tu uklizeno. Vloupali se mi sem.“ - „Kdy!?“ - „Nevím, před pár lety.“ ()
Líp už jsem si načasovat projekci Řezníků fakt nemoh, za tři hodinu jdu na žranici vepřovýho do mé milované nálevny a teď budu mít v hlavě tady ten černohumornej balzámeček. O hercích nemá cenu se bavit ja si nevybavuju kdy mě severský kluci a holky z hereckýho hlediska někdy zklamali. Film v sobě má prvky černýho humoru, ale současně nepůsobí nějak zábavně. Třeba na vztahu Bjarneho se svým retardovaným bráškou jsem vskutku nic směšnýho neviděl. Navíc jsm ezjistil, že prostředí řeznictví mě není až tak sympatický jako třeba prostředí z mnoha holkama nebo s mnoha pivama. ()
Panejo, Anders Thomas Jensen je režisér podle mého gusta. Tři filmy, co jsem od něj viděl, jsou za tři hvězdy. A Řezníků Vám hnedka vysvětlím proč. Hlavním bodem je Mads Mikkelsen, který je opět naprostý magor a opět ho hraje naprosto dokonale. Dalším faktem je pak skutečnost, že se jedná o brutálně černou komedii, která nemá problémy nasypat divákovi jednu brutální hlášku za druhou a taky nesmím zapomenout na věčně zhulenýho Nicolase Bro, bez kterého by to řeznictví nebylo nic. Paráda, vidět tohle dvacetkrát, nepřestanu se jen tak smát. A hlavně, i když jde o černou komedii, pořád je z ní cítit taková ta kamarádská atmosféra, kterou jsem cítil i z Adamových jablek a Blikajících světel. ()
Klidně ze mě udělejte roštěnky a nebo paštičku, či klobásy, ale já jsem byla zklamaná a ani můj oblíbenec Mads s Nikolajem to nezachránili. Žánrově ani ryba ani rak a já se přiznám, že jsem se snad ani nezasmála, zkrátka se tomuhle žánru, nota bene s kanibalskou příchutí příště vyhnu, možná je na tom vinna taky moje příliš velká představivost :-) ()
Snímek o lásce k řemeslu, šikaně a rodinných traumatech. Ono to prodávání lidského masa je jen katalyzátor životní změny dvou lidských trosek. Jensen mistrně vede děj neprobádanými uličkami, aby ve finále naservíroval jedno kuřecí nebíčko. Lie Kaas a Mikkelsen excelují. Nehoda? Dyť jsi prodal jeho nohu debile! ()