Anders Thomas JensenScénář:
Anders Thomas JensenKamera:
Sebastian BlenkovHudba:
Jeppe KaasHrají:
Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Dany Verissimo-Petit, Mads Mikkelsen, Bodil Jørgensen, Jakob Cedergren, Line Kruse, Elsebeth Steentoft, Søren Thomsen (více)VOD (1)
Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi bezútěšné, veľmi sa im nedarí, avšak niekoľko náhod im pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)
I když se to mnohým tak pozdávat nebude, mně se Jensen tímto (dalším) bizarním kouskem strefil do vkusu mnohem více než třeba u oslavovaných Adamových jablek a celou hodinu a půl jsem si bezmezně bez jakéhokoli vyrušení a přemýšlení, zda už to skončí, užíval. Nikolaj Lie Kaas v mých očích zraje jako víno každým dalším filmem, který s ním vidím a doufám, že ve spolupráci s touhle partou nám ještě přinesou obdobný zážitek. [viděno v Edisonline 12.9.2021] ()
-5* po prvním zkouknutí jsem dal 4 hvězdičky, protože jsem chvilku před Řezníky viděl Adamova jablka a ty mě dostali hodně. Teď když jsem je viděl po 5 letech, tak mě bavili o dost víc a můžu tuhle řeznickou černou komedii povýšit mezi srdcovky. Příběh je napsaný dobře (pokud tedy nejste odborník a nemáte výhrady k nesmyslnému zpracování čerstvého masa) a Jensenova oblíbená partička hraje na výbornou. Takže doporučuji a nebojte se, i pro romantika se tam něco najde. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()
~"Ví někdo, že jste tady?" ~"Ne, proč?" ~"Tak to vám musím ukázat náš mrazák!" Nejsem si jistý komedií, ani dramatem, ale je to taková "příjemná" jednohubka. Nemám s dánskou kinematografií moc zkušeností, ale tahle neurčitost v čase a prostoru je podobná severské produkci a mě baví vždy. Připomnělo mi to legendární Švandrlíkův Guláš. ()
Jsou dva. Dva řezníci, kteří jsou milí jako dvě prasečí kolena. Jeden se potí a vypadá jako velké mastné čelo a druhý každého kope. Tento ideální pracovní pár založí vlastní řeznictví, kde lidské maso je místní delikatesa. Velmi černý humor a Mikelsen, který se stále na něco vymlouvá + dementní bratr. Morbidní komedie, která není pro každého. Nejlepší hláška: Poslyšte nevyhrožujte mi tou žirafou :-) ()
Zpocený Mads Mikkelsen zavírá do mrazáku lidi, aby udržel nově rozjetý byznys v chodu. Nikolaj Lie Kaas vrátí bratrovi život tím, že ho nechá odpojit od přístrojů. Pomalu se rozjíždějící i plynoucí černohumorná komedie s vtipnými dialogy, bohužel s jasným koncem, který ale můžeme odpustit. Je to přece spíše oddychový film na nedělní večer. Že se jedná o film vyšší kvality netřeba zmiňovat, na to jsme od seveřanů už zvyklí. 3,5* ()