Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ossy a Jimmy bývali přáteli od dětství. Cestovali společně po světě a nezřídka se do dostali do konfliktu se zákonem. Teď se ale zdá, že se Jimmy usadil, má ženu, dítě a práci na Islandu.Jednoho se ale objeví Ossy a snaží se mu připomenout jejich dávné přátelství. Jimmy ho ale odmítá, je z něj teď nový člověk. Kdo je však Ossy? Má nějaké tajemství? Vypadá to, že Ossy usilovně hledá vlastní zkázu, vyprovokuje konflikt s místním drogovým dealerem. Ale ve chvíli, kdy zničí vše, je snad připraven smířit se svým osudem i Jimmym. (lenuse)

(více)

Recenze (29)

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Nikolaj a Mads, neboli Ossy a Jimmy.Kamarádi, které spolu mají mnoho společného.Po delší době se objeví dávný kamarád Ossy, který přijede navštívit Jimmyho a nebo v tom je něco víc ?Docela emotivní příběh a skvělí herci.Obzvlášť z Ossyho ta beznaděj přímo vyzařovala. ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Minimalistický severský snímek, který občas sáhne do žánrových klišé. Děj se utápí v teskných tónech. Ne, že by hudba nebyla pěkná, ale i poslech dobré skladby se po hodině a půl (s malými přestávkami) omrzí. ()

Zl0 

všechny recenze uživatele

Hudba mi pripomenula tú vo Fontáne. Keď sa dej vracal do pomalších koľají, vždy išla stále dokola. Bolo to už na hranici, takmer mi vadila, ale celému filmu to dodalo taký zvláštny pocit. Začínalo to ako obvykle .. sever, Mads, drogy .. a už som sa bál že som natrafil na priemerný kúsok čo niekto vyrobil podľa osvedčeného receptu. Naopak. Jediné čo bolo ako vždy, bolo to že posledná tretina filmu ma odrovnala. Ono to zas išlo tak nenápadne kupredu ledabolo a potom zrazu film odhalil tie malé detaily vďaka ktorým to dostalo zmysel. Zvláštne, ale ešte aj ja som mu odpustil. Nespoznávam sa. ()

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to dost štvalo: Ossy nesympatický frajer, hudba protivná až hrůza, pořád dokola, pomalé tempo, pocit raných devadesátek. Ovšem čím déle, tím lépe. Režisér rozehrál takové drama, že jsem zapomněla i na příšerné české titulky. Příběh o tom, jak se může život ubírat různými směry. A taky o tom, že lhát se nemá. Celkový dojem vynikající. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Zvláštní (v tom dobrém slova smyslu) film, ze kterého jsem cítil atmosféru sklonku devadesátých let. Jediné, co mi trochu nesedlo, bylo obsazení jedné z hlavních rolí Madsem Mikkelsenem, na kterého jsem silně alergický po té hrůze Po svatbě, ale zas objektivně musím uznat - tady hrál dobře, Po svatbě asi nebyla jeho chyba.. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Dva těžcí frajeři se po letech setkávají na Islandu a my tápeme, proč vlastně. Možná to pak nějak pochopíme a koule to svým způsobem mělo, celá ta zápletka s drogovým gangem a stíny minulosti, jenže zůstává otázka: je to věrohodné? Ani náhodou.... ()

rengers 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné jak člověk dokáže ubližovat svým blízkým, jen proto že je na tom sám špatně. Příběh se táhne jak turecký med a divák dlouho neví o co tu vlastně jde? Ničím výjimečným mě film nezaujal. ()

Související novinky

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29. Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Cyklus severských filmů

Cyklus severských filmů

20.09.2008

V Bio Oko už od srpna probíhají každoroční projekce skandinávských filmů, pořádané sdružením Skandinávský dům. Už zahájená „thrillerová sekce“ (Skandinávci tímto žánrem prosluli – zeptejte se třeba… (více)

Reklama

Reklama