Reklama

Reklama

Slova v bublinách

  • Japonsko Cider no jó ni kotoba ga wakiagaru (více)
Trailer 3

VOD (1)

Jednoho slunečného dne potká plachý kluk, co píše haiku, temperamentní, ale nejistou dívku a prožije s ní krátké, kouzelné léto. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (7)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ale jo, sice mě to ze začátku nijak extra neoslovilo, ale postupně si mě tenhle film docela získal a samotné finále se mi už regulérně líbilo. Na začátku jsem nebyl příliš nadšený, neoslovila mě příliš animace, ta 2D mi přišla zvláštní a ta 3D, používaná na některé exteriéry (město, některé pohledy do místností) a dopravní prostředky, mi přišla docela chabá, skoro jak z nějaké starší počítačové hry a vzájemná kombinace na mě celkově moc dobře nepůsobila. Neoslovili mě ani hlavní hrdinové a jejich problémy, přeci jen pro muže v mém věku byly docela vzdálené a taky trochu malicherné. Prostě problém Smile jsem si dokázal spláchnout jen obyčejným "Každý jsme nějaký, tak proč to tak řešíš?" a Cherryho strach jsem já sám v životě asi nikdy pořádně nepoznal... Stejně tak jsem nijak nenacházel zálibu v koníčkách postav, kdy ani streamování nebo haiku nebudili zrovna můj zájem. Postupně, jak spolu obě postavy začaly interagovat, jsem si k nim ale cestičku našel, Smile mi přišla najednou vlastně roztomilá a Cherry byl taky docela sympaťák. Dokonce i celá zápletka s deskou, která mi byla ze začátku putna, mě začala docela zajímat a nakonec mě romantický příběh pana Fudžijamy dojal a oslovil víc než poměrně klasické vyústění linie mezi hlavní dvojící. Na druhou stranu mi to ale přišlo takové milé, sympatické a i když to zase jednou bylo plné různých klišé, tak nakonec fungovala a i to efektivní použití ohňostroje v ten správný okamžik mi vlastně přišlo jako hodně povedené. Takže z takového toho "na co se to vlastně dívám" jsem se dostal přes "hele ono to není špatné" až k "je to vlastně fajn". 6,7/10 ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Přibližně do půlky filmu jsem se musel snažit, abych u sledování vydržel. Slova v bublinách, které jsou v podobě haiku v celém filmu (zřejmě nejsem pro haiku dost vyspělej), mě spolu s příběhem úplně neoslovovaly do chvíle, než začalo pátrání po jedné gramofonové desce. Od tohoto okamžiku jsem byl tímhle anime snímkem lapenej, dokud ze mě nevyždímal pár slz :-) Nakonec mi ani nevadila pro mě netradiční animace a zasloužený 4* jsou na světě :-) ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Jako vychutnat si lehoučký, ledový Pocari Sweat v úmorných třicítkách, kdy se vám triko potem přisává ke kůži. Zhltnete ho raz dva, cestou osvěží a potěší a zanechá po sobě příjemně sladký ocas. Esenciální letní podívaná s nádherně barvitou animací, mnohdy naprosto parádním rámováním a jednoduchým, ale funkčním haiku doprovodem, který vás přesvědčí o autenticitě lásky vyjádřené, jen nevyslovené. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Words Bubble Up Like Soda Pop" je síce veľmi príjemným japonským animákom, no musím povedať, že už som videl aj lepšie projekty. Myšlienka nájdenia stratenej platne je super a aj naši hrdinovia sú celkom milí, no problémy s filmom nastávajú trošku, keď si človek uvedomí, že to smeruje k jednému neskutočne naivnému a podľa mňa až trošku patetickému záveru, kde človek sa smeje nad tým, aké je to celé stupídne. Neviem to poriadne popísať, na to by ste to museli vidieť. A hoci sú animácie pekné a atmosféru to má, tak môj najväčší problém s filmom je ten, že dokopy z našich hrdinov moc necítim nejakú extra chémiu a nemám úplne pocit, že by sa film ich romance nejako extra venoval. Vedľajšie postavy sú ale dosť dobré a vtipné a to hľadanie a nájdenie stratenej platne a hudba pre mňa robí z tohto filmu celkom príjemný zážitok. Ak máte radi japonské anime, čeknite si to. Film je dobrý. Hodnotenie: B ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Introvertní klučina skládající haiku a extrovertní influencerka žíjící svůj online sen. Osud tomu samozřejmě chtěl, aby se tyhle protiklady setkaly a vzájemně si ovlivnily život. V Anime poměrně bežný námět, který nemá čím překvapit a děj je tak těžce předvídatelný, nicméně nemůžu říct, že by tvůrci neudrželi mou pozornost. Charktery jsou dobře napsané, doprovodná zápletka točící se kolem hledání ztraceného vinylu dostatečně zábavná a zasazení do obchoďáku spolu s nezvyklou animací působí svěžím dojmem. Ve výsledku příjemná slice of life, která se vám sice nevryje do paměti, ale rozhodně slušně zabaví. ()

Galerie (102)

Reklama

Reklama