Reklama

Reklama

Centigrade

Trailer 1

Obsahy(1)

Roku 2002 se těhotná spisovatelka Naomi (Genesis Rodriguez) vydává se svým manželem Mattem (Vincent Piazza) do Norska, aby zde propagovala svou novou knihu. Během sněhové vánice však zůstanou uvězněni v autě pod návalem arktického sněhu a ledu. Teplota klesá, panika i vzájemná nevraživost stoupá, zásoby docházejí a dítě v břiše začíná být neklidné. Oba si jsou vědomi, že musí zachovat klid a vzájemně si pomoci, ale okolnosti jim prostě nepřejí… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Film ponúkajúci nepravdepodobný sled "neskutočných" udalostí, že to môže byť nakoniec aj skutočné, teda minimálne iracionálne a nelogické konanie postáv, ktoré je pravdepodobnejšie v takýchto situáciách skôr ako jeho opak, lebo v prípade opaku by sa mohlo ľahko a veľmi často stávať, že v takýchto alebo podobných situáciách by ľudia nekončili fatálne, ale s Nobelovou cenou za prežitie v náručí, prípadne anti Darwinovou cenou vo vitrínke. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobicky orientovaná a profesionálně odvedená (skoro) nuda o jednom "slavném" manželském páru, co v zatuhlém autě po vánici kdesi v Norsku způsobil zatuhnutí vyměšovacího biologického procesu v jejjch tělech. A to bezmála na měsíc. No, biologové museli zírat na to, jakou dokonalou střevní mikroflóru měli naši Nesrálkové. Celý snímek jede na absurdní logice a na celovečerní formát není až tak ideálně stavěný. Kdo by čekal horor/thriller plný napnelismu, tak bude zklamán, neboť z tohoto žánrového hlediska se v něm nic nevyskytuje. Z dramatického hlediska je k vidění improvizovaný porod. Brendan Walsh neuměl dostatečně navodit strachování se o osud uvízlého páru. V případě, že by divák neznal přesnou polohu zamrzlého auta, což by případně mohlo zvýšit obavu, nebylo z režijního hlediska moudré ukazovat z ptačí perspektivy, kde leží. A výsledná poloha auta budila pousmání, vždyť stálo kousek od průjezdové cesty. Film je inspirován skutečnými událostmi mladé americké spisovatelky, která v roce 2002 jela na autogramiádu v rámci propagace své knihy, a nedojela, je tedy postaven na reálném základu. Pochopitelně je tato událost jistě upravená pro filmové účely. V titulní roli se objevila Genesis Rodriguez. Zřejmě díky účastí této známé herečky je snímek produkčně zdárně ošetřen, kamera Seamuse Tierneho dělá hodně pro to, aby navodila stísněné pocity a chlad, případně aby divák sáhl po teplém ošacení. Film ale povětšinou nemile padá do statické nudy, načež není ani vyloučeno, že (r)o(z)mrz(e)lý divák neudrží hlavičku bdělou. 6/10 ()

Reklama

Seffi 

všechny recenze uživatele

Rodinka se rozhodne vyspat v autě cestou na autogramiádu a ráno zjistí, že jsou zavalení sněhem. A to byli pouhý 3 km od nejbližšího hotelu. To je ale smůla, co? Veškerou filmovou demenci už zde popsali jiní, takže to nemá cenu dál rozebírat. Jen by mě teda zajímalo, kam vylučovali. Přece jenom tam byli skoro měsíc. Muselo to tam smrdět jak bezďákovi z igelitky. Pozitivní věcí na filmu je to, že se nám Genesis odvázala a aspoň ukázala kozičku. 15% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ultimátní píčovina natočena údajně podle skutečné události. To budu více věřit tomu, že zítra cestou do práce potkám Scooby Dua než tomuhle. Tak, že ženská s chlápkem jedou na autogramiádu do Norska po cestě jich zavane sníh a oni tam uvíznou. Jsou tam cca 24 dní z nichž minimálně 20 udělá ta ženská pro svou záchranu úplné hovno v 7 dni zavolá svému fotíkovi (proč mu a ne třeba majiteli toho hotelu nebo záchranářům netuším ) a zbývající jeden den zhruba pobodá svého chlapa železem ze sedačky a rozbije okýnko. Skoro vše řeší ten chlap zatímco ona jen leží a sedí a říká hovna jako jsem unavená přesto zkuste hádat kdo přežije? (tady to sice omlouvá to, že je to podle skutečné události údajně, ale i tak už mě začínají srát filmy kde někdo dělá vše pro záchranu druhého zatímco ten druhý nedělá ´´nic,, a přesto přežije). Nevím nejsem znalec nebo odborník, ale čím tam teda dýchaly, když byly zavalení a na to, že si tam dělaly průduchy skrz ten sníh to teda nevypadalo (na nějaký iglú efekt seru) . Můj osobní názor je, že jich to prostě zavalilo (ne v takové verzi jak ve filmu) a oni se z tama nemohly dostat, ale mohly nějakým způsobem dýchat. 0 procent ztráta času pusťte si radši https://www.csfd.cz/film/224834-zavan-smrti/komentare/ sice to taky není žádná hitparáda, ale proti tomuhle je to zlaté. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si pustit něco nad odlehčení při takových hnusných dnech a vůl si vybral mrazivé drama. Film samotný má až znepokojující myšlenku (zažít bych to tedy rozhodně nechtěl), bohužel celkové zpracování citelně pokulhává. Právě v tom, že jeho tvůrce prostě nedokázal vytvořit potřebnou atmosféru, abych si to více užil – no užil, jak se dá užít si, když dva lidi mrznou pod hromadou sněhu a ledu. Herecké výkony jakžtakž v pohodě – borec uťáplý, ženská megera – ale vzhledem k tomu, že byla těhotná, s ní dost cloumaly hormony. Jako dívat se na to dalo, ale že bych to ještě někdy musel vidět znovu – to asi ne…45% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama