Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vrah v červených rukavicích brutálně zavraždí prostitutku. Další vraždy následují a je více než jasné, že toto zabijácké řádění nějakým způsobem souvisí s filmovým štábem, který přijel do města natáčet horor... (TV Horor Film)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

80s slasher/giallo kříženec, ale hlavně typický gore-fest, natočený pod dohledem Lucia Fulciho. Film je to opravdu chudoučký, jako celek je to strašná blbost (maniak zabijí ženy při natáčení hororového filmu pod názvem ''Dirty Blood'....hmm'), je to i dost utahané, jako giallo ani jiný samoný žánr, to vůbec nefunguje (legendární 70s Bianchiho "Strip Nude for your Killer" to v žádném případě není), ale přesto z nějakého nepochopitelného důvodu, mě to občas docela bavilo. Film je prakticky postaven jen na gore scénách (+nahotě a sexu), které tu jsou ale dost explicitní, občas docela i vzrušující, úvodní-docela povedená scéna na okraji silnice, se zakukleným zabijákem se sekyrou v ruce, je toho určitě příkladem. Ta, když už nic jiného, diváka určitě navnadila natolik, že od filmu čekal rozhodně víc. Myslím si že film obsahuje téměř vše, co fanoušek taliánského trashe na těchto filmech tak miluje. Ale, je tu to ale...pokud jste viděli Fulciho "A Cat In the Brain", tak se s tímto filmem nemusíte vůbec obtěžovat a rovnou se mu můžete vyhnout. Většina gore scén a špinavostí pochází právě z tohoto daleko lepšího Fulciho filmu. A až na úvodní scénu se zakukleným zabijákem se sekyrou v ruce (která je rovněž z tohoto filmu), je "Massacre" jako celek spíše nefunkční a hlavně převážně nudný (tak do poloviny filmu určitě), s absurdním a velmi laciným dějem a spiknutím, nezáživnými hereckými výkony, otravnou hudbou, krom opravdu laciného gore, sexu a nahoty, tu vlastně nic jiného a pořádného k vidění není. Takže spíše nedoporučuji. Cítit tu byl ale vliv z takových klasik jako "Blood Feast", "Gore Gore Girls", nebo "My Bloody Valentine". Bianchiho standard. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Daleko větší masakr je o rok mladší Koncert hrůzy, v němž je většina zdejších vražd i dalších scén, ovšem ne vždy v plné délce. Na příklad když je v loděnici přepadena dívčina a vrah na ni zaútočí hákem, tak v Koncertu hrůzy se během párání břicha vyvalí vnitřnosti, zde nikoliv. Na druhou stranu je zde prodloužená verze, kdy mladík pozoruje svlékající se ženu v okně (v Koncertu je to Fulci), na niž slovně zaútočí její přítel. Scéna pak pokračuje uvnitř, kdy dojde k prudké výměně názorů. Celkově je však Masakr mizerný, napětí a spád jsou až v poslední téměř čtvrtině filmu. Za zmínku kromě úvodu se sekerou stojí i natáčení hřbitovní scény s monstry nebo přepadení dvojice v autě v lese. To je však i ve zmíněném Koncertu hrůzy, tudíž tenhle film je vcelku zbytečný. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Pod tímto názvem jsem si představoval celkem slušný Italský nájezd se vším všudy,ale dostal jsem průměrný horůrek s několika gore scénami ,které u mě moc obdivu nezískaly,máme tady herce neherce a tím pádem celý tento projekt moc zábavy nepřinesl. ()

Reklama

Reklama