Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý z celkem osmidílné řady německých filmů o slavném agentu FBI Jerry Cottonovi. Jerry řeší případ bandy vyděračů bezohledně vybírajících výpalné. Současně musí chránit jediného očitého svědka vraždy - dvanáctiletého Billyho. (MI-380)

Recenze (17)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je to na hranici průměru a slabšího průměru kde tenhle film balancuje. Zase mě tolik nebavil, ale ještě není ze série nejslabší. Dám nakonec ty 3* hlavně za mojí oblíbenou postavu v podání George Nadera. Jinak ta dějová linie s tou ochranou toho malýho kluka byla trochu otravná a moc mi nesedla stejně jako to takový nijaký finále. Jerry si holt svoje nejbláznivější a nejodvážnější hrdinský kousky nechával až na další filmy.50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle IMDB druhý z osmi filmů o Jerry Cottonovi. V kontextu celé cottonovské série je tohle zcela průměrný snímek, nijak nevybočující z řady, žádný převrat v detektivkách se tímto rozhodně nekoná, ale ani se nikdo nemusí cítit dotčený. U nás tuším v televizi nikdy nešel, ani anglické titulky k němu neexistují. EDIT po poznámce kolegy trollfjord, cituji : V televizi bezel nejprve na tv nova a pak na tv prima pod nazvem stodolarovy gang a je opatren ceskym dabingem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

2/8. Západonemecká kinematografia sa v 60-tych rokoch minulého storočia mohla pochváliť viacerými filmovými sériami, či to už boli mayovky, wallaceovky, alebo akčné kriminálky o agentovi Jerrym Cottonovi. Niektoré bežali pred rokmi v telke a boli vcelku vydarené, tento film sa však k nim neradí. Je zbytočne naťahovaný, dokázal by sa zmestiť do minutáže sitcomu, nepridáva mu ani otravný "inštruktážny" komentár. Jediné čo trochu funguje sú akčné scény, bohužial je to málo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli to bylo myšlené jako parodie, tak možná bych i hvězdičku přidal. Ale jinak je to špatně natočené, hraje si to na něco, co není, postavy se chovají jak dementi, a předvídatelné je to v podstatě až do konce (od chvíle, co se ten kluk objeví na scéně). A navíc je k tomu komentář, který jako by prezentuje skutečnou práci FBI. :-) Jak vtipné. Jinak akce nic moc a přes tu stopáž zdlouhavé a často o ničem. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jerry Cotton tady má ještě co dohánět. Zápletka OK, ale jako celek very funny včetně hodně nevěrohodných rvaček. Plus scéna, jak Jerry autem honí letadlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Haralda Philippa si pamatam ako natocil Petrolejoveho Princa. No ale tu sa vyslovene vyznamenal, septembrovky ... pardon, decembrovky ... marcovky .. a jasne, mayovky su uz u mna dost podpriemerna literatura pre deti. Jo, jo ako decko som to zral, len potom clovek spozna skutocne nadherne a kvalitne veci /Povidka o Sinuhetovi/ tak behom casu to uz nie je az taka kvalita, tie Mayovky. Hlavny predstavitel Dzeryho Kotna George Nader je v roli agenta trojpismenkovej organizacie, Nadpriemer nedam, je to len rozbehova cast a tvorcovia sami nevedeli, ci sa seria ujme alebo nie. Rezisersky je to slusna remeselna robota, Nader sa snazi .. skoda tych nevelmi uveritelnych rvaciek, za to vsetko dam len slusny priemer .... 69 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na celém filmu je snaha tvůrců vyvolat dojem, že se to natáčelo v New Yorku. Bohužel automobilové honičky ve městě se pak musí dělat koláží zadních projekcí a anonymních záběrů. A pak rychle děj přesunout do nějaké opuštěné továrny nebo lomu. Koukat se na to jinak dá, je to krátké, svižné, jen ten akční závěr se hrubě nepovedl. Na tři hvězdy tuhle sérii vytáhl až Harald Reinl, který tu akci zvládal bez problémů. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství Jerryho ve stylu 50ti odstínů šedi (čti: furt je to černobílý). Tentokrát se Cotton snaží zneškodnit Stodolarový gang a taky ochránit jednoho malého neposedu (čti: fakana neposlušnýho). V tomhle díle je hafo nelogických věcí, ale opět tu nechybí krásný jízdy autama před filmovým plátnem, lotři a pozor - místo roštěnek v mini - jsou tu mořské víly v akváriu ( + jeden žabí muž s kýblem na hlavě jako bonus). Upřímně řečeno třema hvězdičkama tomu trochu zalichotím, ale co. :-) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Série očividně jede stylem pásové výroby. Od minulého dílu se toho tedy moc nezměnilo. Přibylo trochu akce, děj je spletitější a vyhrocenější. Široká rozkročenost mezi komedií a thrillerem se vychýlila ve prospěch vážnějšího žánru, ale rozverný hudební motiv zůstal. Dojem je trochu lepší než u minulého dílu, zvlášť díky dobře zvoleným záporákům a z toho vyplývající silnější atmosféře. Pátrání po partě vyděračů rychle ubíhá a parta Jerryho Cottona kvůli nim procestovala další část New Yorku a režisér vše pečlivě zaznamenal. Nastavenou laťku druhý díl zdolal. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další velký případ Jerryho Cottona. Opět ve stejném duchu jako Pouzdro na housle.Nechápu co se mi kdysi na tom líbilo. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Druhá ze série celkem slušných detektivek o neohroženém agentu FBI Jerry Cottonovi, paradoxně z dílny Západoněmecké kinematografie. První film ze série – Vražedné pouzdro na housle jsem bohužel neviděl. Celá série je jakousi německou odpovědí na britsko-americký „seriál“ o superagentovi 007. Naštěstí pro naši generaci nám tehdejší mocní tito filmy nezakázali, jako tomu bylo s Jamesem Bondem. Bylo to asi tím, že Jerry Cotton bojoval hlavně proti mafiánům a ne proti komunistům a Rusům. Každopádně v některých ohledech byl Jerry Cotton přijatelnější a hlavně reálnější než 007. Akorát ty technické vymoženosti neměl jako James Bond. Přesto to byly filmy zajímavé a na tu dobu pro nás něco úplně nového. Myslím, že i pro současného diváka, "zmlsaného" akčními krváky, mohou být tyto filmy zajímavé. Celé sérii dávám 4 a něco. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek o agentovi FBI Jerry Cottonovi je natočený ve stejném roce jako první a je o poznání lepší. Styl 60. let je na snímku znát ve všech směrech a tím se stal svým způsobem okouzlujícím. Technické postupy jsou na svou dobu přirozené i když dnes už okaté. Scény za použití zadní projekce byly v rámci zjednodušení běžné. Zato nádherně nasnímané scenérie na New York a ulice v něm se staly historickým svědectvím doby. Příběh je jednoduchý, místy až naivní, ale takové byly i sešitové romány. Ani dnes v době velmi akčních a efektových snímků toto nijak neuškodí. Naopak. Pro odpočinkový filmový zážitek velice vhodné. ()

fooggyy7 

všechny recenze uživatele

Je to tak o třídu horší než major Kalaš a o dvě třídy než major Zeman. Když uvážím, že Kalaš byl natočen dříve, tak je tady jasné kdo je plagiátor. A ten Jerry Cotton je takovej Old Shatterhand v FBI: Jsem křesťan - nezabíjím, ale zas je Jerry lepší, než Arnold. Je takový normální. Kladem filmu jsou hezká auta ()

Reklama

Reklama