Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý z celkem osmidílné řady německých filmů o slavném agentu FBI Jerry Cottonovi. Jerry řeší případ bandy vyděračů bezohledně vybírajících výpalné. Současně musí chránit jediného očitého svědka vraždy - dvanáctiletého Billyho. (MI-380)

Recenze (17)

mortak 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na celém filmu je snaha tvůrců vyvolat dojem, že se to natáčelo v New Yorku. Bohužel automobilové honičky ve městě se pak musí dělat koláží zadních projekcí a anonymních záběrů. A pak rychle děj přesunout do nějaké opuštěné továrny nebo lomu. Koukat se na to jinak dá, je to krátké, svižné, jen ten akční závěr se hrubě nepovedl. Na tři hvězdy tuhle sérii vytáhl až Harald Reinl, který tu akci zvládal bez problémů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle IMDB druhý z osmi filmů o Jerry Cottonovi. V kontextu celé cottonovské série je tohle zcela průměrný snímek, nijak nevybočující z řady, žádný převrat v detektivkách se tímto rozhodně nekoná, ale ani se nikdo nemusí cítit dotčený. U nás tuším v televizi nikdy nešel, ani anglické titulky k němu neexistují. EDIT po poznámce kolegy trollfjord, cituji : V televizi bezel nejprve na tv nova a pak na tv prima pod nazvem stodolarovy gang a je opatren ceskym dabingem. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

2/8. Západonemecká kinematografia sa v 60-tych rokoch minulého storočia mohla pochváliť viacerými filmovými sériami, či to už boli mayovky, wallaceovky, alebo akčné kriminálky o agentovi Jerrym Cottonovi. Niektoré bežali pred rokmi v telke a boli vcelku vydarené, tento film sa však k nim neradí. Je zbytočne naťahovaný, dokázal by sa zmestiť do minutáže sitcomu, nepridáva mu ani otravný "inštruktážny" komentár. Jediné čo trochu funguje sú akčné scény, bohužial je to málo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek o agentovi FBI Jerry Cottonovi je natočený ve stejném roce jako první a je o poznání lepší. Styl 60. let je na snímku znát ve všech směrech a tím se stal svým způsobem okouzlujícím. Technické postupy jsou na svou dobu přirozené i když dnes už okaté. Scény za použití zadní projekce byly v rámci zjednodušení běžné. Zato nádherně nasnímané scenérie na New York a ulice v něm se staly historickým svědectvím doby. Příběh je jednoduchý, místy až naivní, ale takové byly i sešitové romány. Ani dnes v době velmi akčních a efektových snímků toto nijak neuškodí. Naopak. Pro odpočinkový filmový zážitek velice vhodné. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Druhá ze série celkem slušných detektivek o neohroženém agentu FBI Jerry Cottonovi, paradoxně z dílny Západoněmecké kinematografie. První film ze série – Vražedné pouzdro na housle jsem bohužel neviděl. Celá série je jakousi německou odpovědí na britsko-americký „seriál“ o superagentovi 007. Naštěstí pro naši generaci nám tehdejší mocní tito filmy nezakázali, jako tomu bylo s Jamesem Bondem. Bylo to asi tím, že Jerry Cotton bojoval hlavně proti mafiánům a ne proti komunistům a Rusům. Každopádně v některých ohledech byl Jerry Cotton přijatelnější a hlavně reálnější než 007. Akorát ty technické vymoženosti neměl jako James Bond. Přesto to byly filmy zajímavé a na tu dobu pro nás něco úplně nového. Myslím, že i pro současného diváka, "zmlsaného" akčními krváky, mohou být tyto filmy zajímavé. Celé sérii dávám 4 a něco. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama