Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pátý z celkem osmidílné řady německých filmů o slavném agentovi FBI Jerry Cottonovi. Jerry (George Nader) se svým kolegou Philem Deckerem (Heinz Weiss) řeší případ newyorského bankéře Dyerse. On a jeho přátelé dostali dopisy od vyděračů - pokud nezaplatí obrovské sumy, budou uneseny jejich děti.

Filmy o Jerry Cottonovi:

Mordnacht in Manhattan (1965)
Schüsse aus dem Geigengasten (1965)
Die Rechnung - eiskalt serviert (1966)
Um Null Uhr schnappt die Falle zu (1966)
Der Mörderclub von Brooklyn (1967)
Tod im Roten Jaguar (1968)
Dynamit in grüner Seide (1968)
Todesschüsse am Broadway (1969) (MI-380)

(více)

Recenze (15)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja mam dvoch najlepsich Dzery Kotnov - tento a este sa mi pacil aj film La Morte In Jaguar Rossa 1968. Dzery Kotn ma zastavit bandu, ktora sa nezastavi pred nicim, nema zabrany .. .tot super namet na film. Trochu m ito pripominalo bondovky - niektore sceny akokeby reziser Werner Jacobs okopiroval od 007 -ky. Namakane kulisy presne vystihuju 60. roky, prestrelky, akcne sceny nechybaju ..... za mna teda velka spokojnost : 95 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze vsech Cottonovek tato jednoznacne kraluje a proto si ode mne jako jedina vyslouzi plny pocet perfektni kriminalka o nemilosrdny bande vyderacu co se fakt nezastavi pred nicim a vsechno maji precizne naplanovane a promyslene ale super agent od FBI Jerry Cotton jim stejne neda ani cuchnout a všechny je odhali ja vim ze tyto filmy uz v dnesni dobe starnou pred ocima a soucasne generaci moc nereknou ale je to nostalgie jako prase pro oldschol fanouska navic timto preciznim snimkem se Nemci patrne nikoli obsahem (porad se jedna spise o trochu akcnejsi a pouze mirne prehnane drsne kriminalky) ale predevsim kvalitou priblizili a v tomto pripade si troufam rict ze i prekonali nekolik filmu z Jamesem Bondem kteremu je Jerry Cotton konkurentem. Kazdopadne sympatak Nader si roli opet patricne uziva a behem brilantnich dedukci a pestnich souboju zvlada opet vydatne a ironicky hlaskovat jinak tento film se mi podarilo jeste sehnat z puvodnim dobovym ceskym dabingem a opet to stoji za to a zazitek z celeho dila to jeste umocnuje treba se mi vy mladi vysmejete ale tenhle film je proste klasa! ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Nutná vypravěčská vsuvka ve stylu: "Až další den si Jerry Cotton uvědomil, že kanceláře všech tří vydíraných milionářů nacházejí v jednom mrakodrapu" dává tušit, že se nejedná o vrchol žánru à la Bond. S ohledem na dobu vzniku ale tenhle barevný (!) Jerry Cotton pořád nabízí docela slušnou porci zábavy a akce. A sekretářka, která s heslem "kdyby náhodou" tahá v autě flašku whisky na zahřátí, uznej, to je holka k pohledání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na doporučenie som si pustil túto starú vykopávku, ktorá vraj mala byť takou nemeckou variáciou na Bonda. Ale mne to pripadalo až príliš zastaralé a skôr to pôsobilo ako taká akčnejšia epizóda Derricka. Proste tuctová detektívka s prípadom, ktorý ma nebavil. Hlavný hrdina ma svojou charizmou neohromil. Pripadal mi nevýrazný. Akcia pôsobí už smiešne. Kopa zadnej projekcie. Hrôza. Súboje tie mizéria. Zlatý Connery. Ďalej sa nejdem rozpisovať, aby si ma Waco neodobral z obľúbených. :) Možno keby som to videl v detstve, tak by ma to z nostalgie bavilo, ale bohužiaľ (našťastie?) ma to minulo. 4/10. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Další z cyklu cottonovek jednoznačně prozrazuje svůj půdorys a vyděluje celou sérii z područí pouhé "béčkové variace na bondovky" ( jak bývá často vnímána a označována). Zcela zřetelná je orientace na americkou drsnou školu, navíc přecezená přes filtr protodobrodružného naivismu ( celková nálada filmu, charakter a použití hudby, která je po většinu času veselá, trochu nadužitá a vede místy diváka až moc za ručičku do tenat hrdinského optimismu ). Podobnost Jamese Bonda a Jerryho Cottona tu samosebou je. Oba jsou samostatní jedinci, kteří rádi a často jednají na vlastní pěst, byť jsou podřízeni oficiální organizaci. Oba jsou elegantní, šarmantní, mužní, mají rádi dobrý alkohol, krásné ženy a nechybí jim smysl pro ironický humor. Zatímco James Bond je ale více dandyovský typ, který má rád luxus, Jerry Cotton je blíže tvrdému policistovi, který se vyzná v podsvětí a sem tam v rámci pátrání zavítá do nějaké té pofidérní špeluňky....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/07/jerry-cotton-brooklynsky-klub-vrahu-der.html ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama