Reklama

Reklama

Anelka: Nepochopený střelec

  • Francie Anelka : L'incompris (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevypočitatelný, nebo nedostižný? Anebo obojí? Tenhle dokument se zblízka podívá na kariéru kontroverzního francouzského fotbalisty Nicolase Anelky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Anelku jsem nikdy za mega hvězdu fotbalového světa nebral - nejvýrazněji se mi do paměti zapsal kvůli svému působení v Londýnské Chelsea. Pár informací přesto překvapí - počáteční klopýtání kariéry ve Španělsku, věčný boj s médii a kauza v národním týmu, taky jsem nevěděl o přátelství s Omarem Sy. Ať už byl Anelka jaký byl, asi mohl ze své kariéry vytěžit o něco více a zařadit se tak mezi ty úplně největší hvězdy fotbalu, ale ne každý se naplno prosadí či unese ten tlak okolo... 7/10. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Anelky, nikdy jsem nebyl, sportovní dokumenty mě ale většinou baví a chtěl jsem dát proto šanci i tomuto. Bohužel se mi nelíbilo, jak byl pojat. Anelka se sám staví do role nepochopeného poloboha, kterému po celou kariéru pořád někdo ubližoval. V některých chvílích tomu tak opravdu asi bylo, ale trocha pokory a sebereflexe, kor s odstupem času, by opravdu neuškodila. Jedna věc je, že měl místy smůlu na lidi a občas si postavil hlavu zcela právem, ale kdyby se sem tam zachoval profesionálněji a dodržoval, co se po něm chce, mohl být také někde úplně jinde. Nejzajímavější z tohoto počinu byl jednoznačně pohled do zákulisí celé aféry z mistrovství světa 2010, kterou mám ještě v živé paměti. Celkově ale bohužel podprůměrný dokument s mizivou vypovídající hodnotou. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Dokument o kontroverznom, ale vo svojej dobe aj úspešnom a talentovanom futbalistovi, ktorý toho za svoju kariéru dosiahol mnoho a mohol ešte aj omnoho viac. Primárne sa nám filmári snažili zobraziť Anelkovu osobnosť a povahu, a to často aj na úkor zobrazenia jeho športových úspechov a kariéry. Vďaka tomuto divák možno lepšie pochopí, prečo má Anelka na rováši toľko škandálov, kontroverzií a prečo sa nestal možno ešte zásadnejšou postavou futbalových dejín. Sám sa po dokumente pozerám na jeho kariéru dnes trochu inak, ako predtým a za to palec hore. Akurát škoda, že z hľadiska jeho športovej kariéry a úspechov som nedostal toľko, čo by som si od dokumentu predstavoval. Potešilo a celkom aj prekvapilo i objasnenie slávneho škandálu z MS 2010. Celkom som zostal v šoku z toho, čo všetko si môžu média dovoliť beztrestne napísať. Anelku som mal ako futbalistu vždy rád, takže som tušil že dokument bude stávkou na istotu. Celkovo som s ním spokojný, no nemôžem sa ubrániť dojmu, že to mohlo byť ešte o niečo lepšie. 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tyhle dokumenty budou vždycky divácky vděčné.Tím spíš,když budou o "komplikovaných" osobnostech,kterou Nicholas Anelka (minimálně na venek) byl a je.Nejsem si sice úplně jistý,jestli tenhle kousek dokáže oslovit i nefotbalové fanoušky,ale já sem si rád zavzpomínal na dobu kdy Arsenal něco vyhrál a nebo na dobu kdy se úplně rozložil,mě už v tu dobu ne zrovna sympatický Francouzský nároďák...70 ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Taková dost jednostranná a jednorozměrná sonda do kariéry jednoho z největších fotbalových talentů z přelomu tisíciletí. Překvapilo mě, vzhledem k jeho povaze, jak je rodinně zaměřen, o tom jsem neměl páru. Jinak docela poučné, zajímavé informace, ale laťka pro kvalitní dokument je dnes už sakra vysoko. Tohle stačí na takové slušné 3 hvězdičky. (Netflix HD, orig.) ()

Reklama

Reklama