Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobřeží Jadranu, 16. století. V kraji Doruzzo vládne tyranský vévoda Zulian, jenž svévolně nakládá s obchodními loděmi, které vplouvají do jeho přístavu. Jeho praktikám se postaví kapitán Mirko se svou krásnou dcerou Sandrou, kteří na svůj odpor doplatí. Kapitán má být pověšen, Sandra poslána do otroctví, i když se za ně přimlouvá vévodův budoucí zeť, hrabě Cesare. Vévodova pyšná dcera Isabella však v žárlivosti trvá na Sandřině odjezdu na Střední Východ do otroctví. Kapitánu Mirkovi se podaří uprchnout z vězení a s přáteli dopadne loď, která odváží jeho dceru. Sandra se pak stává neohroženou královnou pirátů. Cesare mezitím musí řešit dilema, je sice zasnouben s vévodovou dcerou Isabellou, statečná Sandra mu ale velmi imponuje.
Italský film Královna pirátů (La venere dei pirati) natočil režisér Mario Costa, který v té době realizoval více dobrodružných snímků. Z dnešního pohledu se jedná o málo zábavný a banální příběh, jenž je jen jednou z mnoha položek daného žánru, tehdy v západní Evropě velmi oblíbeného. Ve své době ale byly magnetem krásné ženy v rolích statečné Sandry (Gianna Maria Canale) a pyšné Isabelly (Scilla Gabel), hraběte Cesara, který se rozhoduje mezi nimi, ztvárnil osvědčený představitel romantických milovníků, v této době však již starší Massimo Serato. (argenson)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh o pirátoch, akých sa natočilo mnoho a nič zaujímavé neponúkajú. V tomto prípade stoja za zmienku bohaté kostýmy a veľmi rýchly dej. Tretia recenzia. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,UŽ SOM ZABUDOL, ŽE ŽENA DOKÁŽE VIAC AKO DIABOL." __ Dobrodružnú tuctovku svojej doby ,,Kráľovná pirátov" som sa tu v databáze pokúšal vyhľadať už niekedy krátko po mojej registrácii, avšak nikdy sa mi to nepodarilo, keďže okrem jej českého názvu pod ktorým bola kedysi pred 17, možno aj 18 rokmi (!) vysielaná v TV som si ako-tak pamätal niekoľko dejových momentov akými boli opatrenie proti pirátom plávať v konvojoch, konfrontácia v jaskyni, záverečný útok na pevnosť a svojská postava plešatého piráta ,,Albánca", čo však nebolo k presnejšiemu určeniu dostačujúce. Opäť raz ide o príbeh boja proti dlhodobej tyranii a útlaku, kedy si v záverečnej vzbure spojené šíky pirátov i pospolitého ľudu poradia s nepriateľom takou ľahkosťou, až človeka zarazí, preto sa nato neodhodlali už skôr. Nuž, raz darmo... Z hereckých predstaviteľov sú zaujímavejšie skôr vedľajšie postavy, pretože hlavná hrdinka je pomerne nevýrazná. (6. hodnotenie, 1. komentár k filmu) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od řady podobných dobrodružných filmů té doby se v Královně pirátů nezdržuje zbytečnými řečmi, ale když je to jen trochu možné, hned se sahá po zbraních. Gianna Maria Canale není kdovíjaká herečka, ale dobře vypadá, kordem se ohání poměrně zručně a boje na moři nejsou markýrovány pomocí modelů. Velmi příjemné překvapení. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pirátsky špageťák, v ktorom ale pirátských výbojov niet a scén na lodi je ako šafránu. Príbeh je však aj napriek tomu a napriek viacerým romantickým scénam dostatočne svižný. Bohato zdobené kostýmy i rozkošné devy (hlavne Scilla Gabel) sa zasa starajú o krásny vizuál, v čom pomáha i zasadenie do opevneného hradu. Livio Lorenzon netradične v kladnej postave je vyraznejší herec ako Massimo Serato, ktorému viac slušia romantické scény. Zápletka je jednoduchá a škoda, že sa viac nerozvíja. ()

Reklama

Reklama