Reklama

Reklama

Helstrom

(seriál)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 22 min (Minutáž: 45–56 min)

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dlouho rozdělení sourozenci Helstromovi, v komiksu doslova zplozenci Satana, k sobě hledají cestu, jelikož se jejich Otec nejspíš navrací – s přispěním(?) plánu M/matky, desetiletí ovládající/posedlé chovankyně ústavu; je to ale komplikovanější nejen v rodinných vztazích a minulosti (plus démoni, vymítací superschopnosti či kontroverzní "církevní" organizace). Rozhodně mě tato pekelná odnož Marvelu zaujala a chvilkami pohltila, na čemž měl lví podíl perfektní casting ústředních charakterů. Přestože byl seriál od počátku předurčen ke zrušení po první sezóně (vzhledem k zákulisnímu dění okolo Marvel Television), trestuhodně ne(d)opsal dějový oblouk a drásavě vykopnul dveře k pokračování. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná temná atmosféra, ktorá ale ku koncu začína napriek stupňujúcej sa akcii nudiť a do toho sa mieša linka vedľajšáku buzny, čo k tomu dodať. Škoda premárneného potenciálu, mohlo to byť naozaj niečo iné ako bežná Marvel tvorba, ale ono si to presralo svoju šancu. Za odlišnosť a celkom slušné spracovanie niektorých scén dávam slabšie tri hviezdy, ale inak zabudnutiahodný seriál, pri ktorom dokonca ani ten záverečný Cliffhanger vôbec nenavnadil na prípadnú druhú sériu, ktorú samozrejme už dávno vieme, že seriál nedostal resp. nedostane. ()

Reklama

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Obsazení hlavního dua je naprosto bez chyby. Asi upřednostňuju Anu a její boss bitch chování, avšak Daimon rozhodně není pozadu. Je to velmi temný seriál a proto se vůbec nedivím, že se od něj myšák snaží dostat co nejdále. Kdybych měl přirovnat k nějakému jinému komiksovému seriálu, asi bych to popsal jako Constantine od Marvelu, avšak i přesto, že se oba zabývají vymýtáním démonů, tak Helstrom se svému seriálovému protějšku moc nepodobá. Otázkou je, jestli je to vůbec negativum, když se seriál tak povedl. Co mi možná vadí je nízký budget (v komiksu je to ohnivý Syn Satana sakra!) a málo akce, kdy se za epizodu najde pár mrtvol, což možná dá děsivý vibe, ale že by vás to vyhodilo zastrašením ze židle, tak to určitě ne. Pokud bych se na to měl podívat kritickýma očima komiksového fanouška, tak je pravda, že Daimon ani (Sat)Ana nemají s komiksem skoro vůbec nic společného. Ale tyto mysteriózní detektivky jsou prostě můj šálek kávy, shrneme to tím, pokud se vám líbil filmový Constantine (Keanu Reeves), tak se vám jistě bude líbit Helstrom. I mimo komiksovou absenci má tento seriál svůj temný vibe, a o to víc jsem smutný protože 1) je snad úplně jasné, že bude jen jedna série (+ cliffhanger) a 2) jestli byl takhle dokonalý minihráč Helstrom, jak badass by mohl být seriál seriál o Ghost Riderovi? Je to holt smůla, ale i přesto bude Helstrom milá byť temná vzpomínka. 80% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pociatocne dva-tri diely vas zrejme navnadia. Ja, hoci som mal po prvej epizode zmiesane pocity, ta nasledujuca, asi najlepsia v celej serii, ich rozptylila. Kazdym dalsim dielom som si vsak uz uvedomoval, ze cakajuc na nejaky zlom, sledujem len dalsi z radu serialov podobneho "nadprirodzeno - mystery" zanru, ktore som mnohokrat "utal" uz skor. A sice toho lacnejsieho - typu.. Lucifer, alebo podobnych, kde medzi sebou bojuju dva svety a pritahuju skor mladsie publikum. Chybala mi tam atmosfera, chytlavo podsuvany pribeh a hlavne neotravne a nenaivne dialogy. Trebars typu Penny Dreadfull, ci The Outsider. Mnohym vsak urcite sadne. Herci sympataci, exoticke postavicky a celkom napadito vykreslene strany "pribehu" a silna surodenecka a rodinna premisa. Mne vsak chybala atmosfera, napatie, ktore by ma drzali a dialogy, ci zvraty, ktore by ma naopak neunavovali. 45% Slaby priemer. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Helstrom nám nadobro uzavírá první vlnu MCU seriálů a to rovnou ve formě ponurého R-kového thrilleru. Škoda, že hororová exorcism atmosféra vydrží pouze první dva díly a seriál postupně přejde do polohy vcelku obyčejného supernatural dramatu, ze kterého se až do konce série už nezvládá vymanit. Helstrom navíc trpí problémem, který sužoval i původní netflixácké marvelovské seriály a to jest scénář, který vystačí leda tak na 4-dílnou minisérii a ne na 10 epizod. I přes kvalitní cinematography a herecké výkony se to zejména v druhé polovině řady dost táhne a konec mi připomněl předposlední série Supernatural, tedy neambiciózní a plný klišé. Supernatural měl však jiné kvality a po 15. sériích si to snad i mohl dovolit, kdežto Helstrom sklouznout do vod scenáristického průměru takhle brzo vskutku nemusel. Ale vzhledem k tomu, že byl seriál odepsán ještě dřív, než šel na obrazovky, je to vlastně i docela jedno. Tahle sympatická dvojka by si zasloužila lepší zacházení. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama