Reklama

Reklama

Helstrom

(seriál)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 22 min (Minutáž: 45–56 min)

Epizody(10)

Recenze (19)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Helstrom nám nadobro uzavírá první vlnu MCU seriálů a to rovnou ve formě ponurého R-kového thrilleru. Škoda, že hororová exorcism atmosféra vydrží pouze první dva díly a seriál postupně přejde do polohy vcelku obyčejného supernatural dramatu, ze kterého se až do konce série už nezvládá vymanit. Helstrom navíc trpí problémem, který sužoval i původní netflixácké marvelovské seriály a to jest scénář, který vystačí leda tak na 4-dílnou minisérii a ne na 10 epizod. I přes kvalitní cinematography a herecké výkony se to zejména v druhé polovině řady dost táhne a konec mi připomněl předposlední série Supernatural, tedy neambiciózní a plný klišé. Supernatural měl však jiné kvality a po 15. sériích si to snad i mohl dovolit, kdežto Helstrom sklouznout do vod scenáristického průměru takhle brzo vskutku nemusel. Ale vzhledem k tomu, že byl seriál odepsán ještě dřív, než šel na obrazovky, je to vlastně i docela jedno. Tahle sympatická dvojka by si zasloužila lepší zacházení. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Démon sem, démon tam, všude kam se podívám. Ono to totiž bylo o démonech. Ale že by mi tam došlo, kdo je třeba ten Hrobník a co je vlastně zač nebo jak funguje ta skupina Krev a čeho chtějí dosáhnout a odkud se vzal ten jednookej a pak šikmookej Strážce? A taky samotní bratr sestra jsou záhadnější než kruhy v obilí. No a zatímco ze začátku to vypadá na zajímavej počin, ke konci se to vleče a když se to do něj dovleče, žádnej wow efekt se nekoná. Taky těch církevních pitomostí by tam mohlo být méně - stejně to tam nemá velký vliv/význam. Sice jsem tam jednou zahlédl nápis Roxxon, ale jinak je to úplně jiná hra, než MCU normálně hraje. Nejdřív jsem myslel, že Elizabeth Marvel tam obsadili jen kvůli jejímu marvelímu příjmení, ale nakonec mi došlo, že její výkon byl výjimečný až nejlepší (když vytáhne svůj hluboký hlas, v kombinaci s jejím zjevem jde o parádní postavu). Teda Tom Austen taky docela sympaťák a Sydney Lemmon se mi ze začátku nelíbila a na konci pravý opak. Její chladná krása, bitchí chování a ještě jednou ta krása. Postava novicky jeptišky (Ariana Guerra) byla úplně nejzbytečnější... a že se zničehonic do ní Daimon zabouchne, to mi vůbec nešlo do hlavy. No, má to víc záporů než kladů, takže jenom dvě hvězdičky kladu. PS: pochválit ale musím nadstandartní zpracování toho rozpůleného démona s roztrženou držkou. Na to se jen tak nezapomíná. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dlouho rozdělení sourozenci Helstromovi, v komiksu doslova zplozenci Satana, k sobě hledají cestu, jelikož se jejich Otec nejspíš navrací – s přispěním(?) plánu M/matky, desetiletí ovládající/posedlé chovankyně ústavu; je to ale komplikovanější nejen v rodinných vztazích a minulosti (plus démoni, vymítací superschopnosti či kontroverzní "církevní" organizace). Rozhodně mě tato pekelná odnož Marvelu zaujala a chvilkami pohltila, na čemž měl lví podíl perfektní casting ústředních charakterů. Přestože byl seriál od počátku předurčen ke zrušení po první sezóně (vzhledem k zákulisnímu dění okolo Marvel Television), trestuhodně ne(d)opsal dějový oblouk a drásavě vykopnul dveře k pokračování. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Obsazení hlavního dua je naprosto bez chyby. Asi upřednostňuju Anu a její boss bitch chování, avšak Daimon rozhodně není pozadu. Je to velmi temný seriál a proto se vůbec nedivím, že se od něj myšák snaží dostat co nejdále. Kdybych měl přirovnat k nějakému jinému komiksovému seriálu, asi bych to popsal jako Constantine od Marvelu, avšak i přesto, že se oba zabývají vymýtáním démonů, tak Helstrom se svému seriálovému protějšku moc nepodobá. Otázkou je, jestli je to vůbec negativum, když se seriál tak povedl. Co mi možná vadí je nízký budget (v komiksu je to ohnivý Syn Satana sakra!) a málo akce, kdy se za epizodu najde pár mrtvol, což možná dá děsivý vibe, ale že by vás to vyhodilo zastrašením ze židle, tak to určitě ne. Pokud bych se na to měl podívat kritickýma očima komiksového fanouška, tak je pravda, že Daimon ani (Sat)Ana nemají s komiksem skoro vůbec nic společného. Ale tyto mysteriózní detektivky jsou prostě můj šálek kávy, shrneme to tím, pokud se vám líbil filmový Constantine (Keanu Reeves), tak se vám jistě bude líbit Helstrom. I mimo komiksovou absenci má tento seriál svůj temný vibe, a o to víc jsem smutný protože 1) je snad úplně jasné, že bude jen jedna série (+ cliffhanger) a 2) jestli byl takhle dokonalý minihráč Helstrom, jak badass by mohl být seriál seriál o Ghost Riderovi? Je to holt smůla, ale i přesto bude Helstrom milá byť temná vzpomínka. 80% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná temná atmosféra, ktorá ale ku koncu začína napriek stupňujúcej sa akcii nudiť a do toho sa mieša linka vedľajšáku buzny, čo k tomu dodať. Škoda premárneného potenciálu, mohlo to byť naozaj niečo iné ako bežná Marvel tvorba, ale ono si to presralo svoju šancu. Za odlišnosť a celkom slušné spracovanie niektorých scén dávam slabšie tri hviezdy, ale inak zabudnutiahodný seriál, pri ktorom dokonca ani ten záverečný Cliffhanger vôbec nenavnadil na prípadnú druhú sériu, ktorú samozrejme už dávno vieme, že seriál nedostal resp. nedostane. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pociatocne dva-tri diely vas zrejme navnadia. Ja, hoci som mal po prvej epizode zmiesane pocity, ta nasledujuca, asi najlepsia v celej serii, ich rozptylila. Kazdym dalsim dielom som si vsak uz uvedomoval, ze cakajuc na nejaky zlom, sledujem len dalsi z radu serialov podobneho "nadprirodzeno - mystery" zanru, ktore som mnohokrat "utal" uz skor. A sice toho lacnejsieho - typu.. Lucifer, alebo podobnych, kde medzi sebou bojuju dva svety a pritahuju skor mladsie publikum. Chybala mi tam atmosfera, chytlavo podsuvany pribeh a hlavne neotravne a nenaivne dialogy. Trebars typu Penny Dreadfull, ci The Outsider. Mnohym vsak urcite sadne. Herci sympataci, exoticke postavicky a celkom napadito vykreslene strany "pribehu" a silna surodenecka a rodinna premisa. Mne vsak chybala atmosfera, napatie, ktore by ma drzali a dialogy, ci zvraty, ktore by ma naopak neunavovali. 45% Slaby priemer. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat? Ústřední dvojice skládající se z ironické bulimičky a filozofujícího hošana s oidipovským komplexem mne nenadchla. Vlastně všichni mi byli děsně nesympatičtí, až na závěrečnou postavu (nebudu prozrazovat). Dějivá linka je nevýrazná, vše zmatené a neucelené. Dialogy povětšinou nudné a filozofující. Masky veselé. Nicméně akce docela dobrá, atmosféra místy hutná až temná, hudba dobrá a pár slzšných lekaček se taky našlo. Nejvetší chybu je deset dílů. Kdyby udělali maximálně tak šest, byla by to pecka roku. Takto jen mírně lepší průměr, ale opravdu jen mírně. Za mne 55%. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Popkulturní výluh z Vymítačových ponožek. Velké množství fantasy prvků tomu dodávají příchuť spíš pohádkovosti, než hororu. Duchařská Akta X z toho nebudou. Ale pokud scénáristé právě nezvrací empatické rozhovory na rodinné téma, sledovatelné to je. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Pre mňa posledný v poradí, Marvel seriál mimo MCU a mimo Netflix Marvel. A posledný aj čo sa týka podľa hodnotenia. Začiatok bol celkom fajn. Ukázalo sa to ako ďalší nový pohľad na mytológiu neba a pekla podobne ako sme mali v Constatinovi alebo v Luciferovi. No ale potom to išlo úplne do hoven. Nudný scenár, slabý herci, dej sa moc naťahuje a o ničom, šedý-bledý vizuál ktorý ma uspával. Od polky seriálu sa mi to pozeralo fakt ťažko. Keby ten seriál má len polovicu z počtu epizód, malo by to lepšie tempo a verím že by to malo aj tie 3*. Takto to bolo strašne nudné. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná s atmosférou severských kriminálek. Ale ne zcela povedený casting (mladá jeptiška je snad omyl scénáře), hodně "rodinných traumat" a méně napětí sráží hvězdičky dolů. Přičemž první 3-4 díly to vypadalo na vyšší hodnocení. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféra zabitá totálním rozmělněním příběhu. Ten je reálně tak na 3 epizody, ale tady je roztáhnut na 10 téměř hodinových dílů. Helstorm je pak prakticky bez spádu, tempa, a solidní atmosféra mě bavila pouze 2, 3 díly, pak to i tak šlo do kopru. Příběh sourozenců, nějakých těch démonů a pár tajemství byl naštěstí po 1. sérii zrušen, a jsem za to moc rád. Tohle byla slepá ulička Marvelu. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku, asi tak prvé dva diely, je to po obsahovej a rovnako aj formálnej stránke rýly pôsobivé a síce tak, že ma to slušne navnadilo. Je vidno, že tvorcovia si dali na mnohých veciach záležať, včítane scenára, ktorý nie je úplne blbý rovnako ako väčšina dialógov. Neopozeraní herci si sériu celkom užívali čo je tiež pozitívom. Takže kde dostala kosa od kameňa do zubov? Seriál má v zásade iba jednu dejovú linku a hoci dostatočne hutnú, na 10 dielov to začne byť po čase otravné jak strychnin. Rovnako ako v tínejdžerských seriáloch si to každý rozdáva s každým aby mohol byť seriál naťahovaný donekonečna, aj tu démon "preblafne" každého/každú aby mohol zostať v našom matrixe a plánovaných 10 dielov mohlo byť odfajknutých. Posledné dve časti posielajú seroš pod produkčnú červenú čiaru a jeho zrušeniu sa nedivím. Napriek všetkému som to dopozeral do konca, čo sa mi v poslednom čase stáva zriedka. ()

mikki089 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY! Nemyslím si, že se jedná o zase tak špatný seriál, jak mnozí tvrdí. Ano, občas mi přišlo, že epizody měly až příliš moc nudného dialogu místo akce. Navíc mi vadí, že začátek je hlavně o tom, že sourozenci Daimon a Ana (Tom Austen a Fiona Dourif) se snaží najít svého otce a zabít ho, jelikož je to vzkříšený sériový vrah, kterého měli za mrtvého. V půlce seriálu však zjistí, že ten, koho "lovili", jejich otec vlastně není, a pak o otci není zmítka až do posledních 10 minut posledního dílu. Přišlo mi, že na jednu sérii dali moc věcí najednou místo soustředění se na jednu událost. Ale seriál i tak je dobrý, odpovídá Marvelovským "normám" a nevidím důvod, proč by nemohl být ohodnocen 4 hvězdičkami z pěti. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Pět se mi potvrzuje to, že jakmile se něco nelíbí většině, já jsem nadšený. Tohle mě prostě dostalo a nad každým shlédnutým dílem jsem rozmýšlel další hodinu. Hlavní charaktery v podobě sourozenců se mi neskutečně líbili. Fakt za mě bomba, jenom škoda, že se pravděpodobně pokračování nedočkáme. ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vôbec sa nejedná o zlý počin. Ale veľa záleží od obdobia, kedy seriál pozeráte a hlavne, kedy bol vydaný. V roku 2020 sme mali plnú hlavu z Endgame, seriály od Netflixu už boli ukončené a o takéto projekty už nebol záujem, všetci sa len tešili na novú éru seriálov od Disney+. Keby seriál vyšiel tak v roku 2017, pozerali by sme naň inak, možno by sa viac prepojil s MCU a mal by i viac sérii. V dnešnej dobe už o takéto niečo nie je záujem. Bohužiaľ. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

nejak to stratilo grády..celkom slubný začiatok...inak hlavná herečka je Sydney Lemmon Height..nie tá fiona čo je v popisku..:D..tá je akurát asi shrekova..:) ()

Seffi 

všechny recenze uživatele

První díl vás navnadí na exorcismus ala Constantine, ale tím to končí a pak nastane klasické klišé desetidílných prázdných seriálů, kdy hlavní děj se vejde do dvou až třech dílů a zbytek je nastavená kaše s rodinnýma kecama. V dílech nechybí ani to trapné rozložení děje, kdy se celou dobu nic neděje a v posledních pěti minutách se něco stane, aby to jako navnadilo diváka na další díl. O nesmyslném chování hlavních postav, kteří nedokážou využít svou nadpřirozenou sílu ani nemluvím. Naprosto zazděný potenciál. ()

Reklama

Reklama