Reklama

Reklama

Dvojice cirkusových klaunů, které si zahráli Vlasta Burian a Jaroslav Marvan, se ujme odloženého dítěte a stará se o ně i tehdy, když se musí živit jako pouliční muzikanti. Své adoptivní rodiče má vděčný nalezenec rád i v dospělosti, kdy se potýká jak s láskou, tak s ukradeným lupem, který jim náhodně spadne do klína. Vznikla však jen obhrouble sentimentální komedie, která se počítá mezi nejslabší díla krále komiků, ačkoli ten se podílel i na režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě nejslabší Burianův film z 30.let a když pomineme Slepici a kostelníka, byl by to nejhorší Burianův počin vůbec. To i Muž v povětří se mi líbil více. Burian zde s Marvanem představují klauny, kterým vyhořel cirkus, ujali se malého dítěte a živí se jako pouliční muzikanti. Není to moc zábavné. Od tohoto filmu jsem dostal tolik, kolik jsem od něho očekával. Nic... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tady Burian a Marvan svou spolupráci vytáhli na parádní cirkusácké duo- zmatence Marvana a alkoholika Buriana. Místy sice malinko ukřičená, ale silné momenty obsahující komedie. Burian coby závislácká troska je dokonalý a jde bezesporu jednu z jeho nejpropracovanějších postaviček. Nepovažuji vůbec za slabé dílo, naopak. 80% ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nuda z manéže. Hra Paula Schureka patřila ke stabilním repertoárovým kouskům Burianova divadla a producentům poskytovala určitou záruku, už proto, že režie byla (překvapivě) svěřena přímo Králi komiků. Bohužel, humor tohoto nepříliš veselého filmu velmi zestaral a nudí dokonce i samotná Burianova postava, která je nemožná ve všech ohledech – zkrachovalá existence, opilec a prostoduché ťululum. Zbytek, především poněkud bizarní milostný trojúhelník, zabředává do toho nejhlubšího močálu plného herecké přepjatosti a obvyklých filmařských klišé. Smíchu je zde přespříliš, vtipného ovšem minimum, snad jen prostřednictvím Šléglovy epizodní figurky podomního prodejce s haraburdím přichází jakýs takýs závan neobyčejného. Přestože film při své premiéře sklidil nevídaný úspěch, současný divák nad ním nejspíš mávne rukou jako nad zbožím, které dávno ztratilo svou hodnotu. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Jsem milej a hravej. Nechtěla byste mě živit?.. Když natočíte x filmů, některý z nich prostě musí být ten nejslabší. No, není to tak zlé, jak se to tady prezentuje. Burian i Marvan jsou příliš profesní na to, aby z filmu udělali škvár. Hlavně Marvan zde exceluje. Problém se skrývá spíše v pozadí filmu. Scénář spíchnutí horkou jehlou, končící nepřesvědčivým koncem (nějak to ukončit museli), pofiderní produkci a samozřejmě slabou režii. Zato, slovní přestřelky mezi Marvanem, Burianem a Šléglem jsou plné ironického humoru a krásné mluvy (naplácám ti na mluvidla). I přes všechny nedostatky, jeho sledováním čas nepromarníte. V rámci žánru za 3. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Úodní zcela hluchá a slaboučká čtvrthodinka je vystřídána asi půlhodinovou pasáží, do níž jsou nacpány veškeré možné i nemožné vtipy, co se ve filmu vyskytují. Když už člověk myslí, že další fór nepřežije, tak se už ani žádný další fór nedostaví a celý film dojede až do konce ve stylu zmíněného úvodu - neslaně, nemastně. Nebýt oné půlhodinové záplavy vtipů, stálo by to tak za odpad. Takhle je to alespoň za 3 hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ač se u nás žádný protižidovský film nenatočil, tak pouze v tomhle filmu se objevuje negativní postava židovského vetešníka Puškvorce v podání Čeňka Šlégla. (cariada)

Reklama

Reklama