Reklama

Reklama

Ator, pán ohně 2

(neoficiální název)
  • Itálie Ator 2: L'invincibile Orion (více)

Obsahy(1)

Dobrý vládce Akronos (Charles Borromel) při svých experimentech objeví zařízení nebývalé síly, které by mohlo sloužit i jako všemocná zbraň. Právě za takovým účelem se jej chce zmocnit krutý vládce Zor (David Brandon). Aby Akronos zabránil zkáze světa, vysílá svou dceru Milu (Lisa Foster) pro svého bývalého žáka, chrabrého válečníka Atora (Miles O´Keeffe). (J.Connor)

(více)

Recenze (8)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ptákovina první kategorie. Z počátku jsem tomu s přiblblým úsměvem docela fandil, ale fakt se to nedá. Strašně levné, toporné a přihlouplé, inu D´Amato. Kromě výše zmíněných adjektiv je to navíc dost krotké a ani těch obskurností tam není moc, až na rogalo a fenomenální souboj s obřím plyšovým hadem, kterému s plstěné huby visí hadrový jazyk. Pár dní předtím jsem si navíc zopakoval původního Conana, což asi mé percepci Atora také nepřispělo. Korunu tomu nasazuje český rychlodabing, jedná se o toho chlapíka se silným moravským akcentem a slangem. Atora nazývá Atletem (O´Keeffe byl fakt ve formě, to zas jo) a celkově si sám různými vlastními průpovídkami dělá z filmu dobrý den, což se mu ani nedivím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne aspoň o triedu horšie ako predchádzajúca časť. Tupé dialógy, akcia ešte viac amatérska a o hudbe ( lacný syntetizátor o štyroch notách ) či výprave sa radšej vyjadrovať nebudem. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ja myslím že to bolo o triedu lepšie než prvý diel, pretože oproti nemu to aspoň drží pohromade a nepredvádza zmätenú prehliadku rozohratých a nedokončených scénok. Takže aj keď sa stále jedná o čistý trash výrazne pridrbaného typu, maestro D'Amato vlastne podáva jeden zo svojich lepších mentálnych výkonov. Čo sa týka príbehu, akýsi sfetovaný Mongol zajme nejakého mudrca aby mu ten vyjavil tajomstvo mocnej zbrane ktorú vynašiel. Jeho dcéra teda musí nájsť toho jediného čo dokáže zlo poraziť a to nie je nik iný než Ator. Aj ten od minula zmenil imidž k lepšiemu. Tie blbé strapce na čižmách má síce stále, ale inak sa vrhol na východné filozofie, nahodil melancholicky zamyslený štýl a samurajské meče i vlasové doplnky. Ono je vlastne celý film značne orientálne orientovaný, hrdinov parťák je fikaný Číňan, v lese sú prepadnutí šikmookými pirátmi ktorí asi ušli z cirkusu a dedinku podvraťákov vypáli samotný Alibaba s komandom štyridsiatich zbojníkov. Bitky nie sú technicky bohviečo, značne amatérske predstavenie divadelného typu kde Ator pokojne vykrýva úder ešte pred tým než protivník vôbec zdvihne ruku a prepichnutie mečom ide obvykle neskrývane vedľa trupu, ale u D'Amata treba byť vďačný aj za to že tie súboje majú aspoň začiatok, prostriedok a koniec. Okrem toho uvidíme aj neandertálcov s vodcom v podobe Zdeňka trošku, obrieho handrového hada s bezvládne visiacou sánkou a tajomných neviditeľných bojovníkov. Cez tých však stačí prehodiť plášť a ubiť tým čo je po ruke, prípadne si s tými hystericky poskakujúcimi strašidlami zatancovať. Vo finále Ator osedlá prútené rogalo a vezme zámok vzdušným útokom pomocou bližšie nešpecifikovaných výbušnín šúľkového typu. No, keď je misia zdarne dokonaná, ostáva ešte odpáliť atómovku a odcválať na koni. Nechápete? To je v poriadku. ()

KM Phoenix odpad!

všechny recenze uživatele

Přestože si myslím, že ve tomto filmu scény lépe na sebe navazují než v naprosto rozkouskované jedničce, tak se jedná o mnohem horší a mnohem nudnější počin. Utahaný je to od začátku do konce, akční scény jsou nasnímány tak nezáživně, že i kdyby měly dobrou choreografii tak to na nich rozhodně nepoznáte. Ostudně nevyužitý souboj s obřím (nejspíš hadrovým) hadem, kdy tam není skoro nic vidět (v přímém srovnání souboje s hadem v Barbaru Conanovi, je to v Atoru jako u ochotníků). Finále s množstvím soubojů, letem na rogalu a rogalovým bombardováním už nic nedokázalo nic zachránit, stejně jako čistě synťáková hudba. Tohle mohl být skvělý adept na guilty pleasure, jen kdyby to nebyla taková nuda. ()

Reklama

Reklama