Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak se mohlo stát, že shnilé mrtvoly začaly chodit po ulicích? Dva kamarádi se chtěli pobavit kanadským žertíkem a náhodou se vloupali do tajné laboratoře, kde náhodou našli zmraženou živou mrtvolu a náhodou ji oživili. A to byl jenom začátek. Příšery, krev, vybuchující hlavy a hrdinové se jmény jako "Brad" a "Cindy" - nenaskakuje vám husí kůže už teď? (Guild Home Video)

(více)

Recenze (99)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli takovýmto filmům nesouhlasím s těmi, kteří neustále dokolečka opakují "axiom", že dnešní horory nestojí za nic, že v osmdesátých letech bylo nejlíp... Blbost na blbost, čas a vzpomínky na staré časy mají velkou moc. Kdyby něco takového (ve všech ohledech stejně kvalitního) natočil někdo dnes, ani pes po tom neštěkne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fandovský zápal je z toho cítit každou vteřinou (např. v telce běží Plan 9 from Outer Space) proto nechápu proč to nebylo zábavnější. Začátek s ufonama je totiž perfektně béčkově debilní a naprosto bomba, černobílý intro taky není špatný. Jakmile to najede do osmdesátek, tak se zjeví debilní hlavní hrdina a spíš se kecá, než aby slimáci měnili lidi na zombie a s těma bouchacíma hlavama se tvůrci taky moc nepředali. Někde veprostřed jsem u toho na chvilku usnul, ale pak se mi líbil ten závěrečnej masakr. A ta hlavní herečka byla moc hezká. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sorry, kámo. Neber si to osobne.“ Skvelý Tom Atkins. Ladenie do komédie mi u hororov skoro vždy vadí, ale tu to bolo celkom fajn. Postavy sympatické, atmosféra osemdesiatok adekvátna. Poteší nepredvídateľný scenár. UFO, zombies, vybuchujúce lebky, kosačka, rande, slimáky a plameňomet. Plameňomet pochopiteľne nesmie chýbať. A ten mechanizmus s prostredníkom sa budem musieť naučiť. Negatívnejšie hodnotím pomerne veľké množstvo hluchých, neveľmi zaujímavých scén. Našťastie to zakaždým zas pomerne rýchlo chytí tempo. P.S. - A ja že odkiaľ poznám toho týpka. Tak idem na imdb. A on to Rusty! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V novém tisíciletí se díky rozkvětu žánrově zaměřených festivalů rozmohl trend snímků, jejichž hlavní přednost spočívá v nápaditém kombinování různorodých schémat a žánrových vzorců. Ačkoli se tyto filmy a jejich tvůrci mnohdy tváří tuze novátorsky a progresivně, v zásadě se jen opakují dějiny. S totožným principem totiž přišli už tvůrci béčkových žánrovek v osmdesátých letech, kteří sytili věčně hladový chřtán videotrhu (jehož ekvivalentem jsou dnes právě žánrové festivaly). V titulové záplavě videopůjčoven a prodejen VHSek mohly uspět jen snímky, které (vedle atraktivního obalu) nabízely co možná nejosobitější a nejpřekombinovanější zápletky. "Noc husí kůže" je ukázkovým výplodem této doby, ačkoli, nebo možná obzvláště protože vznikla v produkci brakově zaměřené společnosti Delphi V Productions smluvně vázané ke studiu TriStar Pictures (dnes Columbia). Snímek představuje absurdní mix nerdího vysokoškolského bijáku a padesátkového béčkového hororu. Trapností čpící love story z vysokoškolských campusů točící se okolo nerdů, vysportovaných bouchačů, studentských spolků a plesu se zde mísí s gumákovými mimozemšťany a invazivními červy, ale i osmdesátkovými módními artikly hororů: sériových vrahy a ožívajícími mrtvolami. Stejně jako současné hypersofistikované žánrové hry také "Noc husí kůže" zcela otevřeně odkazuje ke svým inspiračním vzorům v čele s "Plánem 9 z vnějšího vesmíru" a "Nocí oživlých mrtvol". Jen je to všechno méně dramaturgicky učesané a více nefalšovaně trashové. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle mi v mládí nějak uniklo. Teď s ohledem času jsem to dohnal a film shlédl, ale už mne moc samozřejmě nebavil. V podstatě se zde nic neděje, debilní nulový děj, školní prostředí, výborný je jen hláškující kámoš hlavního hrdiny, ten je fakt super ... Pak se film jaksi změní v "zombie-masakr", ale je to jen takové nic... Nulové gore, napětí, ... spíše stále ze všeho dělání si srandy ... To není ani horror, spíše taková oddechovka. Typický "horrorový odpad 80. let" ... Bohužel, ale tohle nemusím. Je tam krásná hlavní herečka, ukáže i na pár vteřin kozičky, ale dalo se z toho i v té době dostat mnohem víc (jak v oblasti horroru, tak komedie - humoru ...). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jojo, tohle jsem myslím kdysi viděl. Ale až tak moc dobře si to nepamatuju. Vím, že je to o nějakejch potvorách, který někdy v minulosti se dostanou na zem a vlezou (ústy) do nějakýho člověka, kterej je náhodou na čtyřicet let zmrazen. No a pak je omylem rozmrazen a potvorky se začnou množit a postupně zamořujou celou místní univerzitu. Kdykoliv totiž vlezou někomu do mozku, změní ho na opravdu chutně vypadajícího zombíka a ovládají ho. A dva studenti si to uvědomí včas a snaží se školu zachránit. A ty lidi teda samozřejmě taky. Nakonec se jim podaří tuhle "epidemii" zastavit, i když jak to v hororových nezávislákách (béčkách) osmdesátých let bývá, nepodaří se jim to docela, o čemž nás přesvědčí docela nečekanej poslední záběr filmu. Celkem se to dá, a když vezmu, že jsem to viděl někdy když mi bylo jedenáct, docela se mi to líbilo. Já tehdy vůbec měl zvláštní choutky. Ve věku od čtyř do dvanácti jsem viděl skoro všechnu hororovou produkci, která se sem dostala (v letech 88-95). A některý lepší snímky i víckrát. A tohle se mi líbilo a nebál jsem se toho, takže to asi moc horor nebude. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér Dekker (ten má na starosti i skvělé Záhrobní komando) byl očividně velkým fanouškem hororového žánru, jelikož se do svého debutu snažil narvat všechny jeho atributy. Proto tu najdeme pohromadě prvky jako mimozemské parazity, zombies, nebo uprchlého maniaka se sekerou. Film je plný odkazů na jiné hororové snímky, hlavně na jejich kultovní režiséry. Všechny postavy tak mají povědomá jména; třeba Hooper, Gordon, Carpenter, Raimi atd. Výborná je taky postava detektiva Camerona v podání Toma Atkinse, která hláškuje jako o život. Tahle povedená hororová komedie je pro mě prostě srdcovou záležitostí mezi ostatními béčky 80. let. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej horor z osmdesátých let, kterej těží jen a pouze z kvalitně hláškujícího detektiva a z posledních 15ti minut, kde to mladá dvojice rozjede s plamenometem a brokárnou, navíc posléze ještě v malým náznaku se sekačkou a rozstřeluje tam a upaluje chodící mrtvoly ovládaný nějakým slizkým bordelem z vesmíru, kterej má rád mozky a doplňuje je ještě nasranej detektiv s pistolí, ale to je tak všechno, protože v první hodině se toho fakt moc neuděje, gore prakticky žádný a masky průměrný a vražd je hodně střídmě a dalo by se říct, že tam vlastně skoro ani nejsou ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Z velké části na koleně dělaný film vytahuje z řad průměru svérázný humor a nesmírný fanouškovský zápal, díky čemuž je film na hlášky a kultovní postavy jako dělaný. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zatraceně povedené typicky osmdesátkové béčko. Avšak potenciál zůstal silně nevyužit, zvláště v závěru, kterému by stačilo poupravit pár detailů a především nabrat trochu tempo a byl by z tohoto snímečku jasný kult. Plus pozitivně nakonec hodnocení ovlivnil alternativní konec, který se mi podařilo také opatřit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Doporučení Mr. Hlada z odborného Moviezone nelhalo. Perfektní zábava, která volně navazuje na Jacksonovy a Raimiho pytloviny, které míchá se žánrem teenage movie. Překvapivě mě tohle velmi sedlo a celou dobu jsem se skvěle bavil a užíval si ty správné osmdesátky. Jedinou velkou výtku vidím v hlavní roli, která bohužel byla svěřena hrozně nesympatickému dřevu. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické béčkové sci-fi, které tak trochu připomene Cronenbergův Shivers či novějšího Slimáka. Osmdesátkové účesy, hudba, lepé děvy a neplodná konverzace studentů. Začátek se sekerou navnadí, pak je však nutné přetrpět bezstarostný život študáků, než se nositel mimozemského šmejdu vydá na svoji plodnou pouť. Zombie kočička, zombie pejsek a zombie lidé. Samozřejmě nejlepší je závěrečný masakr s vybuchujícími hlavami a hořícími těly, i když stařenka u televize rovněž pobavila. Sem tam obnažené ňadro, kopice mrtvol a - jak jinak - otevřený konec. Za raketové slimáky a binec okolo musím dát minimálně 4*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Slimáci z vesmíru, kteří mění lidi na zombíky není úplně špatná kombinace, je to takový klasický osmdeástkový horor, kde nemůžete čekat úplné zázraky a naštěstí ani fádní příběh. Je to tu tak akorát. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

80te roky, mimozemšťania, bohovský hláškujúci drsňák Tom Atkins, zombies, vybuchujúce hlavy a z nich vyliezajúci parazitickí slimáci, riadna dávka gore... čo viac treba k šťastiu? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Mám pro vás dobrý a špatný zprávy slečny. Ta dobrá - hoši dorazili.  A ta špatná ? Jsou mrtví... Tenhle film je prvotinou Freda Dekkera, kterej natočil jeden z mých nejpouštěnějších filmů v dětství kterým nebylo nic jinýho než Záhrobní komando. Noc husí kůže jsem viděl poprvé a musím říct, že kdybych měl tyhle dva filmy srovnávat tak jednoznačně vítězí Záhrobní komando. Tím ale rozhodně nechci říct, že by se tenhle film nepovedl. I tohle je celkem pohodová oddychovka kde nechybí humor i hororové prvky. Navíc má snímek necelých 90 minut takže se snad ani člověk nemůže začít nudit. Jediný co mi trochu vadilo bylo obsazení ústřední dvojice. Steve Marshall kterej si zahrál Jacka byl v cajku a byl rozhodně tím vtipnějším z dvojice. Chris v podání Jasona Livelyho mi už tak sympatickej nebyl.  Tady mohl Dekker vybrat někoho charizmatičtějšího. Potěšil i Tom Atkins. Samotnej film mě určitě neurazil ale určitě pro mě nemá takový kouzlo jako Záhrobní komando. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Atkinsův hláškující detektiv Cameron je highlightem celého filmu! Humoru je zde dost a to hlavně ke konci, kdy se dočkáme bombastického finále. Veliká zábavnost tohoto hororu přebije i jeho zjevná negativa - prkenné herce a až do nebe volající béčkovost. Nicméně i v horších stránkách tohoto díla si nějaký milovník béček může objevit to své ořechové. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dominantným ťahačom je samozrejme neopakovateľná osemdesiatková atmosféra. Že sa hlavná ženská postava volá Cronenbergová je príjemný, aj keď možno až príliš okatý odkaz pre fanúšikov. Ale rozhodne lepší ako žiadny. Film v každej scéne pôsobí dojmom, že sa už už poriadne rozbehne, pričom skutočne sa tak udeje až pri vydarenom finále. Skrátka som mal dojem, že tu toho všetkého mohlo byť predsa len o chlp viac. S Night of the Creeps ma nespája žiadna "VHS nostalgia", čomu nakoniec zodpovedá aj hodnotenie, ale takisto pochopenie pre hard core fanúšikov. ()

Reklama

Reklama