Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddychově laděný a vtipně napsaný příběh. Hrdinou je mladý talentovaný houslista Kuba Brenner, jenž pomáhá poněkud nesmělému příteli Oskarovi získat první milostné zkušenosti. Proto společně s ním využije mnohoslibné nabídky služeb Agentury pro muže. Při "opojném" večeru s dvěma dívkami ve vypůjčeném bytě, oba mladíci zjistí, že na tuto akci nebyli dostatečně finančně připraveni. V nouzi se u dohazovače Bolce dočasně vykoupí drahou soškou a později se tuto cennost Kuba pokusí získat zpátky. Vybere si ten nejméně vhodný okamžik: ocitá se v bytě místního mafiána ve chvíli ozbrojené výměny názorů dvou gangů. A jako by toho nebylo dost, ve vzniklém zmatku se ztratí i pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně absurdní a skvělá komedie.Ty vynikající hlášky si zřejmě může vychutnat, jen ten kdo pochází od polských hranic a rozumí polsky. Není to žádné umění, ale je to souvislá série, hlavně slovních gagů. Kéž by se podařilo i našim filmařům natočit takovýto vtipný a na nic si nehrající film. Už jsem to viděl několikrát a přesto mě to pořád baví. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Příběhem slabší komedie z gangsterského prostředí. V záplavě postav, se najdou vtipné i naprosto otravné charaktery, podobně je to i s vtipy a dialogy. Místy je film vtipný, někdy zase za hranicí trapnosti. Ve výsledku sympatický pokus o příspěvek do tohoto žánru, ale svým specifickým humorem nemusí úplně každému sednout. ()

Reklama

tiradentes 

všechny recenze uživatele

ZAUJÍMAVOSTI: Malé cameo si ako hosť v kaviarni, kde sedia Oskar s Kubom strihol Janusz Wójcik, tréner strieborných poľských futbalistov z olympiády v Barcelone 1992.*** Chlapíka, ktorý zbil Gruchu v Oskarovom byte si zahral Krzysztof Kosedowski, bronzový medailista z olympiády v Moskve, vo váhe do 57 kg (plus má aj striebro z ME vo Fínsku rok na to).*** Neurológa, ktorý ošetruje Gruchu po prestrelke si zahral Jakub Sienkiewicz, ktorý je primárne hudobník - gitarista, ale doteraz pôsobí aj ako neurológ. Venuje sa liečbe Parkinsonovej choroby. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Zajímavá polská komedie, která má v sobě spoustu humoru. Je to první polská komedie, kterou jsem viděl a musím říct, že je to velký blázinec. Kolikrát je to vlastně až takový blázinec, že to až přechází v trapnost... Velká škoda je, že všechny ty postavy jsou nezáživné, nezapamatovatelné. A ex-přítelkyně hlavního hrdiny je úplně vytáčející...! ()

viktorka181 

všechny recenze uživatele

To jsme si takhle jednou se švagrovou řekly, že si nahrajme něco "složitějšího" a myslely jsme si, že jsme na nahrávání načasovaly "Kluci nepláčou". Jaké bylo naše překvapení, když jsme zhlédly tohle. Příjemné překvapení. Pro mě nejlepší lehká komedie, co jsem kdy viděla, s několika hláškami, které v naší rodině zlidověly ("kurva los"... "reinkarnace, slyšels někdy tak dlouhý slovo?"... "neužírej mi ty hranolky" apod)... Jasně, je to blbost, ale fakt vtipná blbost, což se, podle mě, od komedie očekává nejvíc. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Miniaturní roli raketýra Šediváka ztvárnil bývalý boxer Krzysztof Kosedowski, mimo jiné držitel bronzové medaile v muší váze z LOH 1980 v Moskvě a čtyřnásobný mistr Polska. (ČSFD)
  • Neurológa, ktorý ošetruje Gruchu (Miroslaw Zbrojewicz) po prestrelke si zahral Jakub Sienkiewicz, ktorý je primárne hudobník - gitarista, ale doteraz pôsobí aj ako neurológ. Venuje sa liečbe Parkinsonovej choroby. (tiradentes)

Reklama

Reklama