Reklama

Reklama

Host

Trailer 1

Obsahy(1)

Během koronavirové krize se šest kamarádů z nudy rozhodne zkusit přes videohovor vyvolávání duchů. Jedna z kamarádek má známou – médium, kterou do videohovoru přizve a s jejíž pomocí chtějí duchy vyvolat. Zpočátku jde o nevinnou zábavu, když si ale další z kamarádek vymyslí příběh o mrtvém kamarádovi, pozve tím nevědomky do našeho světa démona. Postupně se jednotlivým účastníkům videohovoru začínají dít podivné věci a skupina kamarádů si pomalu uvědomuje, že začíná jít o život. (MaaaR@)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (173)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale mě démon "natočený na found-footage" prostě nudí. Obzvlášť tenhle podžánr video-callingu. Asociace mladých holek, co se při státním Lock-Downovým syndromu, usmyslí, že z toho celého dne nic nedělání, budou strašit češtinářku Pasivníma aktivitama, a doufat, že se test na Slovní druhy přesune na další seanci. Není to atmosférické, zajimavé a už vůbec ne strašidelné. Navíc nepobírám, když by někoho navštívilo to "paranoidní cosi", že by mu šlo, zas tak o to, aby z toho něco měl "ten druhej". V mnoha urban legends, se při duchovi vypl signál a síť, a tady to nemá žádný dopad. A doprdele, fakt nesežeru, že pro zachování atmosféry, si vietnamka dá na ksicht náhubek? Běžte do řiti. (Jo, a co můžu docenit je délka, poslední dobou nestíhám se ani vysrat, a kdyby filmy měli průměrnou délku hodinu, stíhal bych to v pohodě všechno). Ale ať nejsem smrad, jedna hvězda za pár slušných infarktů. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Host se může zařadit do lehkého nadprůměru stylu found footage, od kterého jsem marně čekal podobný hit jako nedávný Unfriended Dark Web, ale na to, jaké je to béčko s nízkým rozpočtem, je film poměrně strhující a nečekaně kvalitní. Prvních 20 minut je to klasický rozjezd, kdy 5 ubulených pipin vyvolává duchy, ale postupem času se přitvrdí a v závěrečných 10 minutách to jede na plný plyn, duchové se vyřádí na každé ze zúčastněných a dojde i na trochu krve. Současně film nabízí asi 3 srdce zastavující lekačky, které jsou u found footage vždycky nepředvídatelné kvůli kvalitě obrazu, no tady to platí dvojnásob. Jak už jsem zmínil, právě na to, jak low budget film to je, je to prostě skvělé a proto jdu s hodnocením o hvězdu nahoru, protože FF je málo a tenhle 50 minutový, mrazivý, intenzivní horor si své fanoušky určitě najde. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na tabuľku na vyvolávanie duchov, teraz je in konferenčný hovor. Potešilo najmä to že film nebol prehnane dlhý, to je asi tak všetko. Objavilo sa tam pár lepších momentov ale drvivú väčšinu času sa pozeráme do tvári nie zrovna najlepších herečiek a pravdu povediac už po úvodných minútach som vedel že tento film ma nenadchne. Svojich fanúšikov si určite nájde, pretože nebol vyložene zlý ale neprekvapil takmer ničím. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THIS FREE MEETING HAS ENDED. THANK YOU FOR CHOOSING ZOOM!" ----------- Ďalší slušný prírastok do rodiny computer screen filmov (Timur, už by si sa mal zobudiť, lebo si nasľuboval hory-doly takýchto filmov a zatiaľ skutek utek) s prekvapivo krátkou stopážou. V obsahu originalitu nehľadám, duchovia sa v tomto subžánri objavili zatiaľ najviac, bolo tu však veľa dobrých nápadov, ktoré boli schopne a šikovne využité, napr. tvárový filter versus duch, no a tiež veľa starých známych – múka na zem či deka do vzduchu. Najlepšia bola Jemma, čo mala profilovku ako modelka z VS a keď došla na Zoom (alias Skype), tak vyzerala, jak keby ju z kontajneru vyhrabali. Keď už sme pri postavách, chvíľu pri nich zostaňme – solídne zahrané, fakt (niektorými z nich). Jemma mala reálne soplíky, no Emma zahrala všetko úplne bohovsky. Keď všetky hrali, že sú z toho celého v pi, bolo vidieť, že hrajú... okrem Emmy. Perfektný a prirodzený výkon. K vizuálnemu spracovaniu duchov je darmo sa vyjadrovať a k efektom taktiež, jedinú reálnu výtku (výhradu?) mám voči neznesiteľnému strihu. To presúvanie medzi postavami bolo neskutočne otravné, keby "kamera" zostala na jednej ploche so všetkými účastníkmi presne tak, ako sa to vo filmoch z tohto subžánru robí, pôsobilo by to miliónkrát menej rušivo (taktiež potenciál väčšieho vtiahnutia) + chcem si sám očami nájsť kde sa čo deje, nie dostať to naservírované rovno pod nos. Pri predstave takéhoto spracovania bez váhania dávam tri hviezdy, takto zostávam na dvoch. Silných. [vďaka Equilite za tip] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Haha, ten popis filmu mě dostal – téma koronavir, ach jo …. xD V tomto rádoby amatérském snímku je to téma využito naštěstí na minimum, ani to zde nemuselo být. Prostě parta mladých holek, až na jednoho chlapa co tam skypuje s nimi, se večer společně připojí na net a díky jedné potrhlé ženské vyvolávají duchy. No, začátek mě moc nebavil, ale aspoň tu nebylo moc trapných žvástů. Já osobně tyhle filmy typu Paranormal aktivity atd nesnáším, ale zde to celkem šlo. Hlavně to mělo docela krátkou stopáž a chvílemi i děsivé scény, takže to klobouk dolů. Je vidět, že zde bylo vytěženo téměř maximum. Maximum píši proto, že lépe hodnotit nemůžu, přeci jen tyto filmy nemám rád a něco bych možná ještě přidal, upravil, nevím. Takže ty děsivé a i lekací scény mě docela dostaly, za což jsem rád. Víckrát už to neuvidím, ale jedno shlédnutí 56 minutového filmu mě nepohoršilo, ztracený čas to nebyl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Keďže natáčanie prebiehalo počas lockdownu, herecký ansámbel sa musel spoľahnúť na seba samých od svetiel, kamery, zvuku, make-upu, či kaskadérskych kúskov. Herci sa taktiež zúčastnili virtuálneho workshopu v ktorom sa učili praktické hororové efekty ako napríklad: dvere, ktoré sa pohybujú samé od seba, alebo ako dosiahnuť, aby veci padali z políc. (drake31)
  • Nápad na natočenie celovečerného filmu vznikol v momente, keď sa klip Roba Savagea, v ktorom nastraší svojich priateľov počas ZOOM video chatu, stal virálnym hitom na Internete. (drake31)
  • Mená postáv vo filme sú taktiež skutočné mená všetkých zúčastnených herečiek a hercov. (drake31)

Reklama

Reklama