Reklama

Reklama

Host

Trailer 1

Obsahy(1)

Během koronavirové krize se šest kamarádů z nudy rozhodne zkusit přes videohovor vyvolávání duchů. Jedna z kamarádek má známou – médium, kterou do videohovoru přizve a s jejíž pomocí chtějí duchy vyvolat. Zpočátku jde o nevinnou zábavu, když si ale další z kamarádek vymyslí příběh o mrtvém kamarádovi, pozve tím nevědomky do našeho světa démona. Postupně se jednotlivým účastníkům videohovoru začínají dít podivné věci a skupina kamarádů si pomalu uvědomuje, že začíná jít o život. (MaaaR@)

(více)

Recenze (173)

POMO 

všechny recenze uživatele

Karanténní videocall jednohubka pro milovníky paranormálního strašení. Nejkratší a nejlepší svého druhu. A nikoliv jen se strašením mimo obraz, ale i pěkně zostra do intenzivního mordování. Hororová mňamka, pro jaké jsem měl vždycky slabost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Poté, co progresivní Lucifer nechal všechny ty zkurvené pekelníky proškolit v IT, jsou schopni kohokoliv v pohodě posedávat i přes TCP protokol, a dokonce se vám bez problémů ektoplasmaticky procpou do kvartýru jak skrz RJ konektoru, tak prostřednictvím nového pekelně rychlého bezdrátového standardu IEEE 666.66bst. Výrobci fájrvolů samozřejmě takový nepředpokládaný trend opět zaspali, čili nevlastníte-li směrovač s bezpečnostní záplatou v podobě certifikovaného přežehnání a vysvěcení WAN přípojky 1. Římskokatolickou a.s, raději se držte od těch internetů co nejdál, protože takový hellware fuckt chytit nechcete. Výše uvedené varování samozřejmě neplatí pro majitele Mac a I-Sraček, neboť přitroublá marnivost je těžký hřích a oni, jakožto zmanipulovaní snobští kokoti, tak jak tak skončí v pekle s eternálně zaraženým rozžhaveným i-pohrabáčem vrchního Belzebubova rozkuřovače, Štefana Práce, v prdeli. Nicméně mohou si samozřejmě akčně připlatit dvojnásobek za větší řitní otvor, který je mimo i-peklo skoro zadarmo! Jako memento svéhlavým síťovým závislákům nechť slouží i toto videjko, v němž pětice škaredých pičinek hořce zalituje, že se raději nevysrala na pandementy a nechytala někde venku onu strašlivou apokalyptickou chřipečku s prokázanou globální smrtností 1,5%, a místo toho si uspořádala virtuální seancičku se stoprocentní letalitou i po proočkování nejnovějším rychlokvašným, vedle účinkujícím a stádově nuceným, ovšem navěky ziskovým placebem firmy Mental Senecha. A je z toho jednoduchý, laciný, avšak dramaticky velmi kulantně ošéfovaný a příjemně bubavý zhovnabič, zkušeně si vytírající celuloid se všemi Abnormálními pasivitami. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Vyžádalo si to globální apokalypsu, ale aspoň jsme zjistili, že za jistých okolností je Unfriended vcelku koukatelný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horor natočený v Lockdownu při koronavirové krizi víceméně za malý peníz, ale těží z toho absolutně maximum. Myslím, že Host je dnes, to co Blair Witch mohlo být před 21 lety. Film má okolo 50 minut a pojednává o šestici přátel, kteří se rozhodnou, že večer vykonají séance skrz Zoom ( pro nás Skype) a věřím, že tahle Found Footage forma zpracování nesedne každému a někoho odradí už od začátku, ale kdo přistoupí na danou hru, čeká ho intenzivní scary jízda, která vlastně nenechá ani diváka vydechnout. Tím, že je film tak krátký, tak přeskakuje povinnou hororovou nudnou 40 minutovku o seznamování skupiny lidí a jde okamžitě na věc a atmosféra je tak hustá, že někde v půlce jsem si musel jít zakouřit. Už dlouho či možná nikdy předtím jsem neměl tak hodně nepříjemné pocity z hororu, lekačky jsou učinné a strach se dostavuje vrchovatou měrou každou chvíli. Herečky hrají obstojně a velmi mě to zasáhlo. Člověk by řekl, že při 1565 zhlédnutých hororech se už bát nikdy nebude. Host nepočítám ani za film ( tedy herecké výkony, příběh, pointu neřeším), tohle by se totiž klidně mohlo stát. Tleskám tohle se povedlo. Jasný adept na Horor roku a nejlepší Found Footage vůbec. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál***, Atmosféra*****, Napětí*****. 8.5/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vynikající využití formátu, využití aktuální situace, využití hodinové stopáže. Rozhodně strašidelný film a je skvělé, že někdo takhle narychlo udělal něco tak dobrého. Možná mi přišlo zvláštní, jak rychle dokázaly přejít holky v několika momentech do normálního žertujícího stavu i po celkem dramatické manifestaci hodně divných věcí, ale ostatně to mělo být o jejich nerespektu vůči nadpřirozeným silám, tak to asi dává smysl a hodinový film musí odsýpat. Taky neřeším, že to neodpovídá na klasickou found footage otázku "proč už dávno neutekly někam do bezpečí a myslí furt na kamery", prortože si ten film chci užít - a rozhodně je co si na něm užít. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Seance v časech korony a v ní disrespektem vyvolaný duch přinášející intenzivní strašení, ideální stopáž a jednu nečekanou zdravici loktem. Chápu, že jsou už lidé zblblí, ale tohle jsou paranormální chvíle, kdy na dodržování proticovidových opatření nejsou myšlenky a rouška poslouží leda k odstranění bláta na hřišti.. Hi-die video call, jehož poslední desítky vteřin jsou zároveň laciné i krásné.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film to byl skvělý a vskutku napínaví a strašidelný. Dej však byl příliš přímočarý a jisté věci mi přišly nedořešené a tak jsem nemohl dát plný počet. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Partička kamošiek (a jedného kamoša) počas karantény usporiada ZOOM videokonferenciu. Keďže sa tak trochen nudia, skúsia sa s pomocou astrálnej sprievodkyne pozhovárať s nejakými duchmi. Formát filmu sa prispôsobuje zvolenému technickému spojeniu. Všetko sa odohráva na piatich, či šiestich obrazovkách (niektorí účastníci sa z rôznych dôvodov občas odpájajú). Dĺžka stredometrážneho filmu zhruba zodpovedá povolenej dĺžke jednej konferencie zdarma (škoda, že sa tvorcovia nevošli do dnes povolených 40 minút - výsledok mohol byť ešte o trochu viac cool). Spočiatku pohodová atmosféra naberá zvláštne grády. Po pár ľakačkách sa účastníčky rozhodnú duchovnú párty ukončiť. Bubákovi sa však strašenie zapáčilo a zjavne nemá dosť. Telekonferencia pokračuje. Fajné vychytávky v horore, ktorý vďaka necelej hodine nemá šancu začať nudiť, a to napriek príbehovo chatrnému, no zato ľakaco výživnému scenáru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem tieto kdejaké formy “Found Footage!” a toto je absolútna jeba pred spaním, ktorá keď Vás vtiahne do deja, sa poserete strachom! A šikovno do TOPKY! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

... a pak že se nedá natočit strašidelnej found-footage, udělanej z hromadnýho videohovoru přes notebook! A navíc je to pěkně aktuální, tedy asi první COVID-19 filmová věc, co se tučně zapíše do análů! [YouTube] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej Host, bál jsem se dlouho do noci. Takhle nějak má vypadat strašení. Pěkně rozdat na začátku karty, pak chvilku napínat a nakonec nemilosrdně udeřit a to vší silou. Tohle mě bavilo a délka je přesně tak akorát. 56 minut a to se ještě v úvodních 20 minutách prakticky nic neděje. 75% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THIS FREE MEETING HAS ENDED. THANK YOU FOR CHOOSING ZOOM!" ----------- Ďalší slušný prírastok do rodiny computer screen filmov (Timur, už by si sa mal zobudiť, lebo si nasľuboval hory-doly takýchto filmov a zatiaľ skutek utek) s prekvapivo krátkou stopážou. V obsahu originalitu nehľadám, duchovia sa v tomto subžánri objavili zatiaľ najviac, bolo tu však veľa dobrých nápadov, ktoré boli schopne a šikovne využité, napr. tvárový filter versus duch, no a tiež veľa starých známych – múka na zem či deka do vzduchu. Najlepšia bola Jemma, čo mala profilovku ako modelka z VS a keď došla na Zoom (alias Skype), tak vyzerala, jak keby ju z kontajneru vyhrabali. Keď už sme pri postavách, chvíľu pri nich zostaňme – solídne zahrané, fakt (niektorými z nich). Jemma mala reálne soplíky, no Emma zahrala všetko úplne bohovsky. Keď všetky hrali, že sú z toho celého v pi, bolo vidieť, že hrajú... okrem Emmy. Perfektný a prirodzený výkon. K vizuálnemu spracovaniu duchov je darmo sa vyjadrovať a k efektom taktiež, jedinú reálnu výtku (výhradu?) mám voči neznesiteľnému strihu. To presúvanie medzi postavami bolo neskutočne otravné, keby "kamera" zostala na jednej ploche so všetkými účastníkmi presne tak, ako sa to vo filmoch z tohto subžánru robí, pôsobilo by to miliónkrát menej rušivo (taktiež potenciál väčšieho vtiahnutia) + chcem si sám očami nájsť kde sa čo deje, nie dostať to naservírované rovno pod nos. Pri predstave takéhoto spracovania bez váhania dávam tri hviezdy, takto zostávam na dvoch. Silných. [vďaka Equilite za tip] ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Hodně vyvedený bubání. Krátký, úderný, jednoduchý a zároveň v mnoha prvcích nečekaně nápaditý a skutečně strašidelný. Pár lekaček skoro infarktových a závěrečný titulky jsou roztomile povedená věc. Za hooodně dlouhou dobu nekomplexí horor, u kterýho jsem se bál. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Je to tak týden, co jsem viděl průměrný horor Unfriended: Dark Web a tak mám celkem čerstvé pocity. Host je dost podobný jen není čas čekat a stopáž 56 minut je bravurní. Unfriended měl slabý rozjezd, druhá polovina byla lepší, ale když divák nemá trpělivost, ukouše si nudou nehty. V případě Hostu než zastrčíte první nehet do pusy, tak si ukousnete prst. Hned ze startu se jde totiž na věc, není čas čekat a to je u těchto hororů potřeba. Nač se seznamovat s postavami, zjistit o nich informace, jména, koho milují a podobně? Stačí mi je vidět ve strachu, nervech a nebo mrtvé. Kdybych je chtěl znát, pustím si drama nebo romantiku a toho si u Hosta cením, vynechal úplně tu nudnou předehru. Není to nic, co bych někdy už někde neviděl, ale jako jednohubka úplně dostačující. 8/10 = 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa čudujem tunajšiemu hodnoteniu. Host je úplne obyčajný cam footage horor, ktorý do tohto podžánru nepriniesol absolútne nič nového. Podobných filmov, a navyše s lepším príbehom (thriller Cyberbully, thriller Searching, horor REC + malé guilty pleasure horor Unfriended a pod.) je naozaj habadej. Hlavné hrdinky si okrem toho nezískali moje sympatie a jump scare scény sa v ničom nevymykali od normy. Skôr boli pod jej úrovňou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krátke, no zato intenzívne. Nezdieľam síce nadšenie väčšiny hororových fanúšikov, no nepozeralo sa na to zle. Občas až na tie roztrasence vizuál pekný. Obsahovo však predvídateľné a hororovo málo funkčné. Čo sa mňa týka, atmosféra iba priemerná. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Haha, ten popis filmu mě dostal – téma koronavir, ach jo …. xD V tomto rádoby amatérském snímku je to téma využito naštěstí na minimum, ani to zde nemuselo být. Prostě parta mladých holek, až na jednoho chlapa co tam skypuje s nimi, se večer společně připojí na net a díky jedné potrhlé ženské vyvolávají duchy. No, začátek mě moc nebavil, ale aspoň tu nebylo moc trapných žvástů. Já osobně tyhle filmy typu Paranormal aktivity atd nesnáším, ale zde to celkem šlo. Hlavně to mělo docela krátkou stopáž a chvílemi i děsivé scény, takže to klobouk dolů. Je vidět, že zde bylo vytěženo téměř maximum. Maximum píši proto, že lépe hodnotit nemůžu, přeci jen tyto filmy nemám rád a něco bych možná ještě přidal, upravil, nevím. Takže ty děsivé a i lekací scény mě docela dostaly, za což jsem rád. Víckrát už to neuvidím, ale jedno shlédnutí 56 minutového filmu mě nepohoršilo, ztracený čas to nebyl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že podobný filmu typu Paranormal Activity, Entity atd. mě nikdy moc nebraly.  Navíc když jsem se dočetl že tady půjde o vyvolávání duchů přes internet nevěřícně jsem kroutil hlavou a připadalo mi to jako naprosto stupidní nápad z kterýho nemůže nikdo nic vyždímat. Prostě jasnej odpad.  Manželka má ale podobný filmy ráda tak jsem do toho nakonec šel a risknul to. Nakonec musím uznat, že tohle se fakt povedlo. Tady platí na 100% za málo peněz hodně muziky. Velkým plusem je stopáž, která činí necelou hodinu. Takže stačí přežít počáteční nudný žvatlání a pak se film začíná rozjíždět a v napětí nepoleví až dokonce. Za mě určitě lepší než všechny ty Paranormal Debility co jsem zmiňoval výše. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

P.O.V. mumraj před monitorem počítače. Když pět kamarádek, jeden jejich kamarád a najaté médium pořádají seanci pro vyvolávání duchů přes internetovou službu Zoom chat, tak se do jejich příbytků dostane agresivní až sadistický neřád ze záhrobí, který k smrti rád dělá živým ze života rambajs. S nápadem rozvést a roztáhnout svoji někdejší nachytávku určenou pro své přátele do hodinové stopáže přišel režisér Rob Savage. Je zcela evidentní, že film se dělal "na koleně", v době koronavirové krize/karantény, tudíž je nemálo znát i styl mprovizace a (ú)sporné efekty, což ovšem nelze brát za zápor. Snesitelným herečkám byla ponechána jejich občanská křestní jména, zachování autentičnosti se tedy daří, účastníci seance to pochopitelně schytají. Dojem kazí jen jakýsi neustálý kvap a spěch, v němž absolutně nezbývá prostor pro jakékoliv objasňování původu zlého ducha. A možná by se hodila i nějaká ta chytrá pointa na závěr. To bych ale asi chtěl moc. Otazník visí v podstatě i nad počtem tohoto paranormálního zmetka, ten se totiž objeví a projeví ve všech domácnostech účastníků seance, v rychlých intervalech a bleskovém sledu, načež není tak úplně zřejmé, zda se jedná o jednotlivce, nebo organizovanou skupinu duchů. Dá se usuzovat, že čas na natáčení byl značně omezen, propracované to tedy určitě nečekejte. Nápad z pranku udělat hororový film ovšem vůbec není k zahození. 7/10 ()

Reklama

Reklama