Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Český pokus o hvězdný prach? Nevyšlo to. Sokol, Žížala, Xindl - Bože proč?? Zbytek neurazil, nenadchl. I vášnivé vztahy neměly krev. Vztah princezny a učitylka byl hrozně odbyty, jednou na sebe kouknou a už by pro sebe zachraňovali hvězdy. Právě na té chemii ústředních postav má pohádka stavět a ne brát ho jako povinné klišé. Tentokrát vyzdvihnu Kryštofa Hádka, jehož postava měla jako jediná něco z mých oblíbených pohádek. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakési nepohádkové sci-fi; s nepřijatelně velkoHubýmy nabubřelými "nadpozemskými" monology. Kostýmová výprava výborná, pěkné softwarové hvězdné městečko, ale žádný humor, který by dokázal na mé tváři vykouzlit alespoň malý vánoční úsměv. Tedy mimo dopadu Terezky roztomilé Vořížkové do dřevěné boudy. Vtipný humor nahrazen ubohým "šaškováním" Siria a ostatně i dalších hvězdných hereckých postav hvězdného nebe. To Hodinářův učeň je jiné scénáristicky propracované kafé. Pro mě velké štědrovečerní zklamání roku 2020. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rok 2020 je obecně rokem, kterej stojí poměrně za hovno. Na druhou stranu je ale rokem, kde pohádka z České televize nezklamala. A to se zatraceně počítá! Česká televize tu vsadila na pohádkami ošlehaného Karla Janáka. Ten tu pro změnu po vzoru mega úspěšného Anděla Páně zvolil originální námět a navíc přidal i pár pěkných písniček. Navíc přidal i solidní nabídku herců a celé to zaobalil do krásně zasněženého prostředí, které se Vám nemůže nelíbit. Přišlo mi to celé poměrně pěkné, s tátou jsme se shodli, že je to v rámci všedních pohádek příjemná změna. Jen je hrozná škoda, že pohádka nenabízí více humoru. Přitom námět je fajn a herci jsou vysloveně super. Ti umí udělat půl úspěchu celému projektu. Nejvýraznější jednoznačně Terezka a Aňa. Terezka krásně naivní, Aňa mrcha kam se podíváš. Ondra Sokol tu byl s tím hárem jak česká kopie Luciuse Malfoye a bratři Hádkovi to tu taky příjemně doplňovali. No a samozřejmě bych byl pitomec, kdybych zapomněl na Vojtu. Ten vytvořil ten vzor obyčejného dělníka hrozně hezky. Leonie Brill z Bavor tu pak byla jaksi navíc, ale její krása a hlavně oči, stačily k tomu, abych byl nadšen. Všechno dobré, kdyby bylo více humoru a více hvězdných nápadů, šlo by to ještě vejš. I tak ale děkuji. Rozjasnili jste mi letos trošku smutnější Vánoce. A toho si hodně vážím. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Princezna je moc hezká, učitel sympatický, nebe propracované a dialogy hvězd astronomicky vtipné. Děj je spíš milý než strhující, dobrodružství nečekejte. Ani to nebezpečí v podobě pádu či zavření do vězení nepůsobí hrozivě, o hrdiny se prostě nemůžete bát. Učitel si lásku získá, protože je hodný, nikoliv tím, že by kvůli ní musel podnikat nějaké větší akce. Dobrá výprava, jen ty kostýmy (jak je v českých pohádkách zvykem) vypadají přesně tak, jak jsou - totiž, že je právě ušili. Trochu ošumělosti by jim přidalo na autenticitě. Škoda též Měsíce v podání Martina Huby, který měl spíš jen výplňovou než nosnou roli. SHRNUTÍ: Víc příjemné než zábavné. Nevyvolá smích, ale úsměv jistě. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Rok co rok si říkám, že už se na to koukat nebudu. Já totiž nejsem obecně moc pohádkový typ, takže Vánoce bez Soli nad zlato či Šíleně smutné princezny jsou za mne vyloženě v pohodě. Pořád jsem ale nesebral odvahu se sebrat a někam odejít, když se celá rodina sesedne kolem televize a pouští "klasickou štědrovánoční pohádku ČT"... Musím však uznat, že letos po letech nejsem zklamanej a že jsem si pohádku O vánoční hvězdě užil. Není to na přidání do zlatého fondu, ale má to fajn obsazení (Kotek, Ramba, Sokol, K. Hádek, Brill,...) a originální námět s noční oblohou a jejím fungováním. K tomu byť z Německa, ale krásná princezna... Co chtít víc? 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Ondřej Sokol prohlásil, že tolik hvězd pohromadě jako v tomto filmu není možné jinde vidět. (SONY_)
  • Karel Janák v rozhovoru uvedl, že pohádka O vánoční hvězdě se oproti jeho předchozím pohádkám odlišuje tím, že zde nejsou klasické pohádkové bytosti jako čarodějnice, vodníci či čerti, ale že se vydali přímo do světa hvězd. (SONY_)

Reklama

Reklama