Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh prostého bratra, který dokázal promlouvat k lidským srdcím. Životní příběh Pátera Pia je zajisté jedním z těch, ve kterých skutečnost daleko předstihuje jakoukoli fantazii. Snad proto je obzvlášť vhodným námětem k filmovému zpracování. Film je působivým vyprávěním o každodenním utrpení, o hlubokém vztahu k Bohu, ale také příběhem o tom, jak se zrodil a dozrával odvážný plán vybudovat moderní nemocnici se 1500 lůžky. Pro tento "bláznivý" nápad lásky k bližnímu získává Páter Pio dva spojence: nevěřícího Guglielma Sanguinettiho, vynikajícího lékaře, a jeho manželku Emilii, duchovní dceru Pátra Pia, která s nadšením doprovází realizaci odvážného snu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

surprise 

všechny recenze uživatele

Byť TV film se všemi svými neduhy jako placatost postav, strojenost dialogů a zjednodušování příběhu mě v závěru přeci jenom dojal a musím uznat, že se člověk o tomto světci 20.století při nejmenším dozví vše podstatné. Kéž by se této látky jednou chopil opravdový filmový umělec bez ambicí být vysílán v masové televizi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V rovnaký rok 2000, v rovnakej krajine Taliansko vznikli dva rovnaké filmy o tom istom človeku. Tá druhá verzia je lepšia, hoci v tejto hrá naša slovenská Bobuľa. Len tento páter Pio nie je taký sympaťák, stále to posolstvo ale ostalo rovnaké. A tiež tu bolo aspoň jemne ukázané, ako cirkev hádže polená pod nohy tým pravým kresťanom. Vyšetruje a odpočúva ako nejakí eštebáci. Tieň inkvizície zo seba stále nezmyla. ()

frufru98 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesný film, ve kterém režisér nepochopil životní odkazy otce Pia. Michele Placido navíc nepůsobí dojmem světce, ale spíše pomateného mnicha, co ani "neví, která bije".  O, dle mého názoru, skutečnějším Piovi doporučuji tento film. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

VÝBORNÝ FILM , ZAJÍMAVÝ , KRÁSNÝ , NESKUTEČNÝ FILM ! ! ! KDO NEZAŽIL V ŽIVOTĚ NĚJAKOU OSOBNÍ TRAGÉDII TO UVIDÍ ZŘEJMĚ JINAK . JÁ DÁVÁM DESET HVĚZD ! ! KRÁSNÝ A VELMI POUČNÝ DVOUDÍLNÝ FILM . VŘELE DOPORUČUJI ! BYLA TO A VLASTNĚ JE I PO SMRTI MIMOŘÁDNÁ OSOBNOST . N E R O Z P A D Á SE ! ! ! VYPADÁ STÁLE JAKO KDYŽ SPÍ . NEVĚŘÍTE ? ? TAK SI ZAJEDˇTE DO SAN GIOVANNI ROTONDO , KDE JE POHŘBEN JIŽ PŘES ČTYŘICET LET . JO A PLACIDO SE ZHOSTIL ROLE NA VÝBORNOU . PADRE PIO BYLA A STÁLE JE OBDIVUHODNÁ OSOBNOST ! ! TAK TO VIDÍM ZASE JÁ . ()

Reklama

Reklama