Reklama

Reklama

Luca

Trailer 3

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (229)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lyrické okouzlení z bezstarostného rošťačení dvou mořských příšerek na suché zemi (kde se okamžitě mění v obyčejné kluky), jejichž vytouženým grálem se stává skútr Vespa, s příchodem do pobřežního městečka (a přípravou na "těstovinový" triatlon) vyprchalo ve standardní italské rodinné grotesce, aby v neinvenčním závěru (závodu) už jen povinně vychrlilo morality o toleranci a přátelství a potrestalo samolibého (netolerantního) výrostka. I ty výtvarné nápady z úvodu se nějak postupně vytratily (špičková úroveň animace samozřejmě zůstala). Ve výsledku tedy jen lepší 3 * za to chabé finále. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný feel-good animák s úžasnou atmosférou retro letní Itálie, vtáhne a nepustí. A na konci budete blažení a šťastní, protože Luca je krásný animák. Jasně, zápletka je banální a vůbec, ale vůbec ničím nepřekvapí. ale to podání je prostě úžasné. Nescházejí tu povedené vtipy, sympatické postavy (a stvoření) a dostanete od toho přesně to, co čekáte. Nic víc a ani nic míň. A podle mě je to dobře. Jeden z mých nejoblíbenějších animáků, který si užijí ÚPLNĚ všichni od 0 do 100. Je to dobrodružné, zábavné, kouzelné a koneckonců i dojemné (vzpomínka na šťastné dětství). Takže to má všechny ingedience, které od Pixaru očekáváme a opět báječně namíchané. Ovšem rozhodně to není nejlepší Pixar, rozhodně to není ani nejlepší animák, ale je to totálně funkční a nádherná sázka na jistotu, které do těch pěti hvězd ale zas až tak moc nechybí. 80%. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). 8. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Ten, kdo očekával filozofickou podívanou, jakou byla Duše, tak bude jistě zklamaný. Luna je návrat Pixaru k těm nejmenším. Malebné italské prostředí dodává filmu tu pravou atmosféru. Jednoduchá zápletka, která nás přenese na mořské dno, ale také do ulic italského města. Já osobně jsem od toho žádný větší přesah nečekal, protože Duše nastavila laťku prostě úplně někde jinde. Byl to takový ten standartní Pixar, který neurazí a nezklame. Poprvé mám po hodně dlouhé době však pocit, že Pixar trochu ztrácí dech a ostatní mu šlapou na paty. Jedno se musí ale Pixaru uznat, a to jsou konce, které vás chytnou za srdce. Pixar si v nich libuje jako ryba ve vodě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $49,010,641▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Poriadne "nápadité" animáky prichádzajú už len výnimočne. Tu sa Pixar aspoň ako to odviazal a pustil na nás túto dobrodružnú bžundu. Fajn animácia, pobavilo. Úvod ale moc nebral, tam som mal dosť obavy aby z toho nebol ďalší Nemo, čo lepšie Dory flák. /75%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerná rozprávka o dvoch chlapcoch, krásne farebná, vtipu je už menej, ale deti sa podľa mňa baviť budú. Je to taká malá oslava detského chlapčenského priateľstva, čo je veľmi pekné a nevinné. Preto som v šoku, keď to nejakí zvrátenci začínajú pripodobňovať k homosexuálnemu kamarátstvu v detskom tele. Devianti sa vo svojich predstavách nezastavia pred ničím, toto môže z úst vypustiť len totálne pokrútený neukojenec. Vrcholom je, že režisér Casarosa kade chodí, musí len vyvracať, že rozprávku nemyslel ako gay story, že mala byť len oslavou priateľstva predtým než vôbec deti začnú myslieť na nejakú náklonnosť a vzťahy. Napriek tomu priteplenci píšu články o tom, že aj keď to tak nemyslel, tak predsa je to trochu "gayish". Šialená doba, kde sa aj do nevinného detského kamarátstva povinne pretláča sexualita. Veď tie animované deti majú tak desať, možno dvanásť rokov, spamätajme sa. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Giulia má ve svém pokojíčku plakát, na kterém je Charles Muntz – záporák z filmu Vzhůru do oblak (2009). (Krabroz)
  • Film je situovaný v talianskej riviére vo fiktívnom mestečku Portorosso pri Janove. Odtiaľ pochádza režisér filmu a samotný film bol inšpirovaný jeho detstvom, zážitkami a priateľstvami. (a_hofferson)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama