Reklama

Reklama

Zrození fénixe

  • Velká Británie Rising Phoenix
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Elitní sportovci a další zasvěcenci hovoří o paralympijských hrách a o tom, jak po celém světě mění chápání pojmů jako postižení, diverzita a sportovní zdatnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (10)

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Velmi silný dokument spojující výpovědi mluvících hlav (často bez nějakých končetin), historii, největší momenty paralympijského hnutí, často až umělecky natočené pasáže a osudy několika protagonistů. Celé je to postaveno na základu hrdinství/superhrdinství a schopnosti/superschopností. Takový ParaAvengers včetně bombastické hudby. Je to tak motivující, že po skončení chcete z garáže nejraděj vytáhnout vozejk a jít "běhat" a pak si uvědomíte, že nastěstí jste zatím v pořádku a měli byste aspoň k... běhat. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument, který tlačí slzy do očí a můžete se jim bránit, jak chcete, nepůjde to. Fascinující výkony a inspirující příběhy, které se musí vyprávět. Nemůžu jinak než doporučovat, kudy chodím. ()

Reklama

PanJam 

všechny recenze uživatele

Nie som síce žiadna citlivka, ale pri príbehu Jeana Baptistu som sa neudržal. Dokument ale pritom nie je žiadne citové vydieranie. Športovci posielajú svetu správu, že sú so svojim osudom stotožnení a denno-denne sa venujú tomu, čo milujú. Sedem jedinečných príbehov, ktoré spája šport. Myslím, že ďalší príklad (aj) toho, že šport nie je len o samotnom športe. Je aj o spolupatričnosti, rozširovaní obzorov či diverzite. Skvelo spracovaný dokument, naplnilo všetky očakávania. Dynamický, prináša unikátne a zaujímavé zábery, hudba skvelo dopĺňa celý priebeh. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dokument, který celkem nepokrytě oslavuje paralympiádu, je zároveň inspirativním a emocionálním zásahem do diváckých srdcí. Čtyři a půl. ()

Reklama

Reklama