Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Tamil Nadu sa dve susedné dediny Melur a Podiyankulam nachádzajú v neustálom konflikte, pretože druhej je odmietnutá autobusová zastávka. Obyvatelia Podiyankulam, ktorí patria k nižším kastám, sú nútení využívať na dochádzanie autobusovú zastávku Melur, čo irituje miestnych obyvateľov patriacich k dominantným kastám. Nebojácny Karnan (Dhanush) sa rozhodne bojovať za práva obyvateľov svojej dediny, avšak narazí nielen na neochotu úradov, ale aj na policajnú brutalitu. (Arsenal83)

(více)

Recenze (2)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Stále na ten film musím myslet. To, že život v indické vesnici není žádná snadná záležitost, to už jsem si z filmové tvorby a z tisku zvykla. Není tolerována žádná odchylka od "normálu" a pokud někdo zastává nějaký pokrokový názor, moc dlouho nepřežije. Jako jediná věc, na kterou se člověk mohl spolehnout byla rodina. Tedy opět zde platí, pokud jste si své názory nechali pro sebe. Rodiče jsou ctěni jako bozi a za to chrání své děti. No, ale existuje/í vesnice, kde neplatí ani to. Přiznám se, že jsem byla v počátku sledování tak v šoku z chování rodinných příslušníků k sobě navzájem, že jsem to chtěla vypnout. Vydržela jsem a čekala na pointu. Stálo to za to. Nevím tedy, jestli jsem pochopila správně, ale stálo to za to. Film je na indické poměry neobyčejný i po vizuální stránce. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek nízkemu hodnoteniu film netreba zatracovať. Tie čísla sú len výsledkom toho, že našincovi sú indické pomery vzdialené a možno aj nezaujímavé. Pre mňa naopak. Venoval som veľkú pozornosť tomu, ako to tam funguje a naozaj by som si ani nepomyslel, že ten kastový systém je tam tak hlboko zakorenený, že nejaká dedina nemôže mať kvôli tomu ani autobusovú zastávku a že ľudia vyskakujú rovno za jazdy, nakoľko si tú zastávku podľa svojho sociálneho postavenia ani nezaslúžia. Človek normálne ďakuje, že môže žiť vo vyspelejšej časti sveta. ()

Reklama

Reklama