Reklama

Reklama

Černý upír

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Langův německý proto-noir Vrah mezi námi (1931) patří mezi ikonická díla dějin kinematografie. Dočkal se i amerického remaku M v režii Josepha Loseyho (1951). Další verzi příběhu nechvalně proslulého düsseldorfského vraha dětí pod názvem Černý upír natočil v Argentině působící režisér uruguayského původu Román Viñoly Barreto. V hlavní roli pedofilního Profesora se představil Nathán Pinzón, kterého si tvůrci vybrali i pro jeho podobnost s Peterem Lorrem, hvězdou Langova snímku. (Noir Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film je variaci (remake?) slavneho Langova filmu M - Eine Stadt sucht einen Mörder. Prevzato dokonce i s chytlavou Grierovou melodii... :-) Tato argentinska verze ma vynikajici kameru (zabery), hlavni postava je dostatecne "divna", Nathán Pinzón se ji ujal se cti. Za krasne zeny jsou zde Olga Zubarry a Nelly Panizza. Bohuzel, nikde nejsou k mani zadne titulky a moje spanelstina je nulova, cili dialogy posoudit nemohu. :-) Noiriste, zvedavi na stredoamerickou noirovou skolu, nevahejte! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ulicemi chodí vrah malých holčiček. Nervozita stoupá. Policie nemá, čeho by se mohla chytit. A děsivá melodie předznamenávající vraždu zní stále intenzivněji a tísnivěji... Vzhledem k tomu, že jsem znal původní Langův film Vrah mezi námi jsem věděl, do čeho jdu, a přesto jsem byl zvědavý, jak tento argentinský remake německého originálu dopadl. A ono to bylo fakt dobrý! Samozřejmě už se nedostavoval takový pocit stísněnosti a děsu jako při sledování originálu, ale to ve výsledku nemá vliv na to, že jsem se ani na chvilku nenudil a ten příběh si prožil znovu. Filmu pomohlo samozřejmě i skvělé herecké obsazení, kdy hlavní hrdina na první pohled působí jako trochu zvláštní jedinec. Za mě spokojenost a kdyby každý remake byl takhle skvělý, bylo by to fajn. [11. Noir Film Festival 2023] ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Představitel vraha holčiček na to má zjev a adekvátně creepy charisma, radost dělá tehdejší argentinská tradice zahulených nočních podniků i noirový základ temných uliček, ale otravoval mě osobní život inspektora a prostě (vzhledem k verzi 1931), jako bych už celý jednou viděl... ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

V podstatě argentinský remake slavného Langova M. Jako remake si toho z původní látky logicky hodně bere, ale nebojí se naopak i něco přidat - a to hlavně ženské postavy, které jsou pro děj velmi důležité a které v Langově filmu nenalezneme. A další a další  jemné odlišnosti, včetně samotného konce. R. V. Baretto byl velmi schopný řemeslník - jeho o rok mladší noirová lahůdka Bestie musí zemřít to jenom potvrzuje. Černý upír a M jsou velmi podobné, ale přeci jen v lecčems odlišné. A pokud jsou oba dva vynikající, je radost takové filmy sledovat. Silné 4*. NoirFilmFestival 2023. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama