Reklama

Reklama

Amityville: Dům hrůzy

  • Kanada The Amityville Curse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka pěti přátel se rozhodne ke koupi staré selské chalupy, kterou chtějí renovovat. Všichni jsou staří přátelé z koleje, kromě Franka, manžele Abigail, někdejší krásky z koleje. O Frankově minulosti se Abigail nikdy nic nedozvěděla. Debbie, děvče ze skupinky, pozná chalupu na první pohled. Je to dům z jejích zlých snů. Postupem času se začnou dít stále divnější věci a její noční můra ji začne pronásledovat i v bdělém stavu. Příliš pozdě přátelé pochopí co se děje a zakletý dům se stane hrůzným bojištěm o holý život... Kultovní film amerického hororového žánru s mimořádnou skupinou herců, v jejímž popředí stojí Cassandra Gavaová (Barbar Conan), Kim Coates (Slepý strach, tv-seriál Miami Vice) a Jan Rubeš (Svědek, Hora odvahy). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

obitus 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu jsou zajímavé pouze dvě veci. Jednak to se sérií Amityville má společného jen stejnojmenné městečko (ne že by to nějak výrazně vadilo) a pak fakt, že se tu a tam mihne nějaký ten Čech. Jinak je to ptákovinka na n-tou. I když coby kuriozita, proč ne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skôr 5/10, no oveľa lepšie ako predošlé dve časti. Originalite sa síce film minul, no remeselne je celkom zručne nakrútený a aj keď príbeh je len spŕškou nezmyslov, celé je to zaobalené do modrastej tmy domu, ktorá robí dobrú béčkovú atmosféru. Záverečná polhodinka je príjemná slasherová zábava s Harveym Dentom a zaujímavými flashbackmi s pôvodom zla, ktoré síce nedávajú veľmi zmysel, no pekne stupňujú napätie. Priemerné béčko, no v tejto zúfalej sérii doslova zázrak. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kus má se sérii Amityville společné jen jméno městečka, což by ani tak nevadilo, kdyby to nebyla nudná blbost, bez jakékoliv atmosféry a s naprosto směšnými a brutálně přehrávajícími herci... Už nikdy víc... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nebyl to takový průser jak jsem čekal, jedná se spíše o slabší průměr, jen ke konci se jednalo už jen o čistokrevnou nudu. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy zdejší procenta nechápu, zatímco pořád slušná trojka Amityvillu živoří pod 50 procenty, tak tenhle jasný odpad se skví slušnou třicítkou. Přitom z Amityvillu si půjčuje asi jen název městečka, všechno ostatní je nudná kaše plná nesmyslných rozhovorů skupinky nedomrlých "herců" o hovně a s napětím rovnajícím se voltáži ploché baterky po výtoku. Za všechny vychytané scény musím zmínit jednu, která jako by přímo budovala úžasnou atmosféru celého snímku.. Přátelé si přiťukávají sklenicemi, jedna z dam cinkne poněkud více, sklenice se roztříští, střep se zařízne do ruky...výkřik, ticho, zmatené a vyděšené pohledy všech, detail na ranku v ruce, spustí hudba, detail na oči zraněné... přiložili obvaz a šli spát. A já taky, s hrůzou co přinese další TV díl Ďábel v Amityville. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá časť Amityville série. Doposiaľ najkratší diel, ale aj najnudnejší. Málo akcie zo strany domu a veľa kecov zo strany postáv. No a tie postavy sú k tomu hrozne nesympatické a otrasne zahrané. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice návrat do Amityville, ale do jiného domu a ani ne tak ke starému dobrému místnímu démonu. Tenhle díl trošku svou zápletkou vybočuje. Na začátku je zabit kněz a po dvanácti letech se do jeho domu nastěhuje pětice přátel. Už v polovině je jasné, že jeden z nich má se smrtí kněze něco společného. Začátek je dost slabej, trošku nudná nálož klišé - útok psa, krev ve vaně, vidiny a sny jedné "věštecké" obyvatelky domu (tyhle postavy mi v hororech začínají strašně vadit), zjevování mrtvých atd., ale závěr, kdy začínají lítat hřebíky a ozubené kotouče z pily je docela zajímavé zakončení. Původně jsem chtěl dát hvězdičky jen dvě, ale pro posledních 15 minut nakonec jednu přidám. Dobrý je Jan Rubeš starší v roli kněze, který se před svou smrtí modlí otčenáš česky..... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano koupíme zpravíme a budeme doufat že to bude všechno v pohodě, ne nebude protože už nápad na tenhle film je zlý. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč si díly po původní trilogii nesou v názvu AMITIVYLLE, když s tím v podstatě nemaj nic společnýho. [2/10 březen 2009] ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento prírastok do rodinky amityvillských hororov proste nebaví. Intenzita strašidelných scén opäť klesla o nejaký ten stupienok, príbeh ešte fádnejší a nudnejší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dům hrůzy“ je jen další ukázkou toho, jak je možné sérii pojmout – vršit na sebe různé filmy, které nemají návaznost, které se ani nesnaží o to, aby diváka vyděsili. Tady v tomhle příběhu okolo domu v Amityville byl potenciál, ale každý režisér a scenárista se rozhodli, že to pojmou posvém a vytvářela se ta podivná mozaika nesourodých a většinou bohužel nekvalitních filmů. ()

Jimmi odpad!

všechny recenze uživatele

Co toto malo kurva znamenat?? S amityville seriou to nemalo vobec nic spolocne akurat ze dom kde sa to odohrava je z mesta Amytiville(Pravdaze uz je to iny dom ako nas oblubeny).Pripomina mi to Helloween 3 ktory tiez bol uplne mimo seriu a taketo veci by mali zakazat.Ked si uz chcem pozriet n-te pokracovanie nejakej serie tak dufam ze aspon bude k veci a dozviem sa nieco viac o danej serii.Tak pome k "hercom". Taku sebranku debilov a afektovanych dievcat som uz teda dlho nevidel a to som videl uz celkom dost sraciek. VSETKYM som zelal ukrutnu a pomalu smrt a aby im uz niekto rozjebal tie debilne hlavy.Hlavne typek co furt fajcil ma strasne sral a prial som mu tu najhorsiu smrt aka by sa dala zrealizovat.V poslednych 10 minutach sa objavilo aj nejake to gore za ktore zvyknem zvysit hodnotenie ale tu sa to fakt neda, Cisty ODPAD!!! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další díl strašidelného domu, tentokrát je postihnutý jeden týpek. Skupina přátel pořídí dům a začně se v něm zařizovat. A co asi následuje je víc než jasné. Do toho je tu jakýsi starý příběh , kdy někdo odbouchne kněze a věci z kostela jsou v tomhle domě ve sklepě. K tomu má jedna z dívek divoký sny. Tohle taky nedopadlo zrovna nejlíp. Pár zajímavých scén, ale vesměs nuda. Jednou to úplně stačí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Sice páté pokračování je coby vraždění už slabší, leč si stále drží svoji originalitu. Vracíme se zpátky do Amityville i když do jiného domu, který koupila trojice přátel. Ta brzy zjišťuje, že je tu něco v nepořádku... 60% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem chválil předchozí díl, tak tohle je vážně kravina. S původními filmy to nemá skoro nic společného, snad kromě názvu lokace, kde se to odehrává, ale to by mi zase tolik nevadilo. Jenomže tenhle film nemá atmosféru, což právě byla největší devíza předchozích dílů. Tady se skupinka lidí nastěhuje do baráku, kde se to občas zatřese, občas se někdo pořeže – a co? No a právě že nic. Pak tu je ta podivná linka se zastřeleným knězem, kterýžto v domě kdysi přebýval a z toho pramení všechno to zlo – tohle je námět opravdu stupidní, a to i na levný béčkový horor. A tak jedinou zajímavou pasáží filmu je samotný konec, kdy roztomile zjizvený Frank konečně projeví své pravé já a začne po domě nahánět Debbie, která se však brání velmi statečně a vynalézavě – třeba vrháním ozubených kotoučů, šplícháním kyseliny do ksichtu či ze všeho nejlepším střílením hřebíků. :-) Tenhle konec pozvedá film na alespoň trošku snesitelnou úroveň, byť tu zkaženou pachuť už nesmyje. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po ještě solidní čtverce přichází v pátém díle opravdu průser. Skupina nezajímavých a nesympatických postav v čele s totální hysterkou přijíždí do domu, kde straší. Strašení se projevuje tak, že se nijak neprojevuje - postavy melou a melou, do toho se občas někomu něco zdá a ve finále je tu boj s psychopatem. Kromě posledních pár minut je to příšerná nuda, která navíc nemá moc společného se zbytkem série (dům je ve stejné vesnici jako prokletý dům z 1-3 dílu). ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně vůbec nejhorší Amityville. Lacinost tryská z každého záběru, herecký ansábl naprosto mimo dění a režisér zřejmě pochrupával na sesli. No ale furt je to Amityville, takže aspoň jednu. ()

Reklama

Reklama