Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

V sobotu na to jdu s dětma, samozřejmě na dabovanou verzi. Sonica milujou, na Megadrivu 1 doma hrají jedničku, dvojku, trojku i Knucklese a první film milujou taky. A já též, včetně dabingu. Sé - Gá!

mrGhostly

mrGhostly (hodnocení, recenze)

ArsenalEagle

S tím nelze než souhlasit (a vlastně jsem to v nějaké obdobě dole už i napsal) - je jasný že většina tržeb je od rodin s děckama, to je reálná hlavní cílovka, a ti půjdou na dabing. Jen jsem chtěl říct, že tu existuje i nějaká nika fanoušků, na kterou to je rozhodně cílené taky, a díky které se film dostane k těm prvním (ostatně přesně to se stalo minule a díky tomu tu diskutujeme).

Nechci shazovat dabovanou verzi a třeba trochu přeháním význam nedabované – na druhou stranu věřím, že nasáčkovat ve vybraných multiplexech do programu pár projekcí originálu, klidně i bez titulků (= v podstatě žádná dodatečná práce), není v době, kdy se v sálech promítá třeba i pro pár lidí, zas takový problém. Za hranicemi se to děje celkem běžně a dosud to pravidelně třeba v Praze dělal Slovanský dům, proto mě to nemile překvapilo.

Uživatel JesterKruger smazal svůj příspěvek.

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

mrGhostly

Myslím, že jádro pudla je v tom, že je Sonic (správně) považován za rodinný film a děcka prostě na originál (byť s titulky) nepůjdou, takže dabing originál převálcuje. Ale mám za to, že vybraná kina budou uvádět i pár projekcí origoše.

na příspěvěk reagoval mrGhostly

mrGhostly

mrGhostly (hodnocení, recenze)

Tak pozor - naděje umírá poslední. CinemaCity přidalo nedabovanou verzi bez titulků v Praze na Chodov a Slovanský dům.

mrGhostly

mrGhostly (hodnocení, recenze)

No, tak jsem rád, že nejsem jediný, komu vadí absence nedabované verze. Po dvou letech jsem se chystal do kina (paradoxně moje poslední návštěva byla Sonic v původní verzi bez titulků ve Slovanském domě) a tohle je fakt obrovské zklamání... Nevím, vysvětlit si to nedokážu – bavíme se tady o filmu který je úplně jasně cílený na fanoušky (ať už Sonica nebo Jima Carreyho), a ano, ti mu ty tučné výdělky v závěru sami neudělají, ale vybudovali jak u jedničky tak teď u dvojky slušný hype, díky kterému ty rodiny s děckama do kina proudily. 

I takový Turning Red, co má teď od premiéry tři týdny a měl v ČR třikrát slabší opening než Sonic na počátku pandemie, pořád jede v kinech i v původním znění. Asi fakt selhání marketingu – ostatně oproti tomu co vidím na soc. sítích a zahraničních fórech tento film v ČR ani tři dny před premiérou jako by neexistoval...

Ale možná je celé to nadšení okolo filmu jen nějaká moje sociální bublina. Nechám se překvapit a asi si to se skřípěním zubů odsedím v tom kině s dabingem...

na příspěvěk reagoval ArsenalEagle

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

massdonfel

Krásne a výstižne zhodnotené. Navyše, nikto nie je zvedavý na dabovaného Jima. To zase polovica vtipov vyzneje do prázdnoty...

massdonfel

massdonfel (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

To tedy není,  jednička byla  s titulky po celou dobu co to vysílali.. Detektiv pikachu byl taky s titulky..  toto není vyloženě kreslený film...   Mozná by bylo lepší si zjistit informace než tady psát pi**ny

Ten film ma online hype jak prase už od prvního traileru., když ho ukázali na game awards.. Je to prostě selhání marketingu.  A když ti to nevadí tak nevím proč se o tomu ostře vůbec vyjadřuješ, ale npc bude vždy npc na tebe reagovat už fakt nehodlám

na příspěvěk reagoval tomas.malo, Sabrewulf

Uživatel massdonfel smazal svůj příspěvek.

JesterKruger

JesterKruger (hodnocení, recenze)

tomas.malo

Po tom novém traileru už vidím jasně, že tohle nebude akční film s mírnou dávkou apokalypsy, ale bude to " Jasná komedie s dotykem akčnosti " a radši budu v to doufat. Protože tím pádem zklamán nebudu.

Majtason

Majtason (hodnocení, recenze)

Nový trailer vypadá skvěle, vlastně i ten předešlý, jednička se mi dost líbila a bylo to velký překvápko. Na dvojku se hodně těším a doufám že bude ještě lepší. Do kina možná zajdu pokud budu mít někdy čas :)

Ryuuhei

Ryuuhei (hodnocení, recenze)

Na dvojku se dost těším, konečně se možná víc ponoří do předělávek příběhu původních her, než aby utvářel nový. Viděl jsem tam výrazné prvky jak STH2, tak i trojky, což samozřejmě uvedla přítomnost Knucklese. Jednička pro mě byla nezáživným (a trochu hloupým a dětinským) road-moviem, od tohoto očekávám mnohem víc. Snad nás nezklamou.

Soni_borec

Soni_borec (hodnocení, recenze)

JesterKruger

Naprosto souhlasím. U prvního filmu jsem čekal skvělou akci na úrovni intra ze Sonic Unleashed a nakonec jsem byl celkem zklamaný. Nebylo to vyloženě špatný, pár částí se mi líbilo, ale celý mi to připadalo moc dětský a jednoduchý. Někteří říkají, že by jsme měli být rádi, že to vůbec dopadlo takhle a ne hůř, protože herní filmy jsou většinou na nic, ale u tak důležitý herní postavy jako je Sonic to prostě nedokážu. Podle traileru vypadá dvojka líp, ale bojím se, že z toho nakonec budu mít podobný pocity.

na příspěvěk reagoval JesterKruger

JesterKruger

JesterKruger (hodnocení, recenze)

Nevím proč, ale tohohle snímku se obávám, a tak jsem se obával i u jedničky. Místo brutálního akčního filmu se z toho vyklubala rodinná akční komedie. Někteří se mě optají: ,, Co si sakra čekal, když hlavní postavou tohoto filmu je modrý animovaný ježek????". Když vznikali komiksy Sonic Archie, tak kromě jejich počátků byli dost brutální, a akční něco jako Batman, a Superman dohromady. Nechci aby tento snímek byl brutální (jako ty komiksy, kde trhali končetiny), ale chci aby měl ten styl, který ocení starší. Bohužel se toho nedočkám.

na příspěvěk reagoval Soni_borec, Sabrewulf

Honza03

Honza03 (hodnocení, recenze)

Ty vo*e, doufám že dvojka bude stejně lepší jako jednička, a možná bude i lepší.

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama