Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (236)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Takový ten ideální případ filmu, kdy se báječně bavila obě děcka i fotr, který cení narážky na Borata a vlastně si užije i ten třeskutě jednoduchý model čórovačky všech základních superhrdinských klišé. Jo, na zápletku Sonica 2 by fakt byl ubrousek až zbytečně štědrá plocha, ale nic naplat, Fowler opět vytvořil svižnou a jedlou rodinnou zábavu, která neztrácí dech a dokonce má i něco jako emoce. Při tom počtu kanálních videoherních adaptací si troufám říct, že oba Sonicové jsou asi jediné filmy, které úplně v pohodě obstojí. Na nic si nehrají a jsou stejně bezstarostné jako ta modrá ježatá svině v teniskách. A hlavně: mají Jima Carreyho, jehož výkon to v pohodě utáhne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova ta klasicka dvojka vseho vic. Vic akce, vic trikovejch zaberu, vic lokaci a vic digitalnich potvor, ale ve vysledku min zabavy. Porad je to fajn, jenze samotnej pribeh je az prilis jednoduchej, fory se tak nejak okoukaly uz v prvnim dilu, Marsden a Carrey maji mnohem min prostoru a vsechno se to toci kolem Sonica. Sem tam tu je fajn akce, sem tam se clovek pousmeje a vlastne je to takovy nicim neurazejici pokracovani. Ale znovu bych si to uz asi nemel potrebu pustit, to radsi znovu mrknu na prvni dil. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, že je dvojka lepší jedničky, ale tady to fakt platí. Není to sice nějaký zásadní rozdíl, přesto díky rozšířené bázi použitých charakterů přihazuje slušnou várku zábavy navíc. Saozřejmě hlavně pro děti :-) A Jim Carrey? Ten se v podstatě jako Eggman dokonale etabloval. 65% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přichází dvojka, která si nese typické neduhy sequelů...čili všeho je víc...víc cgi, víc triků a scén a delší stopáž, takže se bohužel člověk i chvílema nudí. Naštěstí je tu spousta scén, které krásně kopírují levely původních her (pohyb v chrámu, chytání vzduchových bublin apod.) a i ostatní animované postavičky mají svoje kouzlo. Škoda, že Jim Carrey je tu takový ne úplně využitý. Ale jako zábavná jednohubka celkem fajn, akorát asi si to znovu nepustím, narozdíl od jedničky. A bacha potitulkovka! Samozřejmě je možnost si všimnout, že Pán Donutů má jako vyzvánění hudbu ze hry. :-) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Námět Sonica by byl mnohonásobně kvalitnější a zábavnější ve formě animáku ve stylu Spider-verse, poněvadž hraná podoba tomuhle modrýmu ježurovi v teniskách vůbec nesedí, ani nesluší – a sympaťák Jim Carrey, popkulturní narážky nebo vtípky o kolonoskopii tomu fakt nepomáhají. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Design nepřátelských robotů přímo vychází z těch herních. Nejvýraznější jsou např. robotické vosy, které byly mezi vůbec prvními nepřáteli ve hře „Sonic The Hedgehog“. (Ryuuhei)
  • Pří cestování z ostrova, kde našli arci smaragd, letí Sonic a Tails letadlem. Je to odkaz na hru „Sonic 2“, kdy takto začínalo hlavní intro a menu ve hře. (krtek6)
  • Pracovní název filmu je „Emerald Hill“. Emerald Hill byla první zóna ve hře „Sonic the Hedgehog 2“ (1992). (JesterKruger)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama