Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Sawyer a jeho nejlepší kamarád Huck Finn společně rádi rybaří a sní s otevřenýma očima o pirátech, ukradeném zlatu a o Becky Thatcherové, nové a hezké spolužačce. Přátelé vyrazí za pohřbeným pokladem, na své cestě však potkají obávaného medvěda grizzlyho, nebezpečného Joea. Když se jim podaří upláchnout, octnou se přímo uprostřed fantastického dobrodružství, které je zanese z mocné Mississippi k záhadným jeskyním, ukrývající tajemství, kde objeví legraci a vzrušení... a taky mnohem větší štěstí, o jakém se jim nezdálo ani v nejodvážnějších snech... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

danecek24

všechny recenze uživatele

31. Zlatý Glóbus za rok 1973 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší hudba - Richard M. Sherman, Robert B. Sherman, John Williams ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné zpracování klasického literárního díla, ideální pro ty, co ke knihám zrovna dvakrát nepřilnuli. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

věřím,že v něčích očích je to krásný kluk,ale Tomovy kudrny byly hrozné.... jinak se mi ten film fakt líbil - někdy prostě nedovedu vysvětlit,proč...písničky mi přišly taky takové na jedno brdo,ale obsahově mě ta,kterou zpívala teta Polly po Tomově ztracení,dostala ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No moc dle počtu hodnocení i procent tady nečekal, ale jsem příjemně překvapen. Toma Sawyera jsem měl v dětství docela rád a pamatuju si pár nezapomenutelných scén (natírání plotu, hřbitov, soud, ztracení v jeskyních). Je to krásně natočené, jižanská výprava je úžasná, hlavně ta řeka s překrásným parníkem. Herci jsou výborní včetně sympatických klučinů, hrůzu nahánějícího indiána Joa, furiantského Muffa, nebo Becky (malá Jodie Foster). A režisér se dlouho drží věrně knížky a spousta scén je přesně taková, jak bych si je představoval. Co bych vytknul jsou zbytečné a nezajímavé muzikálové scény včetně patetické River Song. A především konec, kde je spousta vynechaného (dle wiki) především SPOILER děsivé mnohadenní přežívání v jeskyních a zazdění indiána, namísto toho je tu akční honička jeskyněma. SPOILER. Každopádně pokud se oprostím že to není na 100% dle knížky, tak 4* naprosto v pohodě. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, nevím, s tou muzikálovou úpravou… Ale jinak pěkná vzpomínka na dětství. Bohužel jsem tomu nikdy na chuť nepřišel, dokonce jsem ani knihu nepřečetl. Není to prostě moje krevní skupina no. 201408179400/9442 ()

Reklama

Reklama