Reklama

Reklama

Kočičí oko

Trailer

Obsahy(1)

Tři horrorové povídky natočené na náměty Stephena Kinga volně spojené s postavou předoucího kocoura: Quitters, Inc.: Jistá společnost používá jisté radikální metody, aby své zákazníky zbavila kuřáckého návyku. The Ledge: Manželka má milence! A ještě je tu jeden problém. Jak udržet rovnováhu na dvacátém poschodí? The General: Kočka - zachránce malé dívky, která je pronásledována tajemným zlem. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Lewis Teague mě velmi příjemně překvapil filmovou adaptací CUJA a tak jsem se těšil i na tento povídkový film. A to i proto, že první dvě povídky, tedy Nekuřáci a.s. a Římsa patří pro mě v originálu k tomu nejlepšímu, co King ve své povídkové tvorbě napsal. Mým představám se nejvíce tvůrci přiblížili v povídce Římsa. Velmi mě překvapil Robert Hays a celá povídka ( až na konec ) je natočena velmi věrně knižní předloze. Z Nekuřáků a.s. mám pocit, že jsou šití moc horkou jehlou ( dalo se toho zde předvést daleko víc ) a ani můj velký oblíbenec Woods mě nějak zvlášť nepřesvědčil. Třetí povídka je zajímavá především výkonem kočky, se zvířaty to Teague umí, což dokázal již ve zmiňovaném CUJOVI. Drobné odkazy, o kterých ve svém komentáři psal již Choze potěší, ale osobně postrádám ve filmu drobnou roličku samotného Kinga. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Lewis Teague za pomoci Stephena Kinga výborne vykreslil tri príbehy, hraničiace s obdobným humorom a atmosférou, ktorá číha na každom rohu príbehu. Prvý príbeh zaujme skoro každého fanúšika hororu, hrá tu James Woods a najmä on vytvára atmosféru a drží celý ten príbeh dohromady. Druhý príbeh je už iná záležitosť a prekvapila ma svojim pojatím príbehu do krásneho mesta, kde žije starý muž. Tretí príbeh je pekne dokreslený a spolu s ostatnými príbehmi drží celý ten poviedkový cyklus a necháva nás v strhujúcej atmosfére v škriatkovom náručí. 80 percent. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený povídkový film. Teague je zručnej režisér a většinu jeho filmů co jsem viděl jsem si dokonale užíval. Na tuhle adaptaci Kinga(jehož povídky jsem nečetl)jsem se těšil a nakonec jsem si je i dokonale užil. První povídka o chlápkovy co se chce odnaučit kouřit byla dobrá, neobsahovala nic zbytečného a jen rychle uběhla, a pravdou je že takovýhle metody bych použil na většinu feťáků a kuřáků 4*. Druhá povídka byla o něco slabší hlavně díky pomalejšímu rozjezdu ale jakmile se film přesunul na střechu tak to byla dobrá klaustrfobická jízda a konec byl parádní 3*. A poslední povídka byla výborná, mám osobně rád horory s takovýhlema skřítkama a tady jsem si je(nebo spíše ho) užil plnými doušky 4*. Takže dávám 4* z celkového hodnocení, líbilo se mi to dost, herci hrají přesvědčivě a malá Barrymore je roztomilá, takže nemám nejmenší důvod celej film zpochybnit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dle oficiálního textu distributora by mě docela zajímalo, kde přesně byla ve filmu obsažena část "Stephen King už zase zahání diváky do kouta a nutí je nelidsky se bát...":) Nejděsivější mi možná přišla tak poslední povídka o zlotřilém "Gremlinovi." A i ta v sobě obsahovala značné množství humoru. Stejně jako dvě předchozí, které mi přišly vyloženě zábavné a nějaký, byť jen náznak hororu, jsem v něm nenašla. Kingovy povídky Nekuřáci a.s. a Římsa patří možná k těm méně hororovým a jsou spíše více vydařenou psychologickou "studií" lidí, kteří se dostali do velmi svízelných situací. King umí excelentně zpracovávat myšlenkové pochody svých hrdinů, kteří se ocitli "na hraně" a budovat tíživé napětí. Toto mohlo dokázat i Kočičí oko, které se však místo toho rozhodlo, že bude více zábavné, než děsivé. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tři Kingovy povídky, které volně propojuje mezi scénami probíhající tajemná kočka (která nakonec má určitou roli). Skutečně kvalitou jsou povídky nevyrovnané a nejlepší je ta první, částečně druhá, a ta poslední je jen do počtu, ale stále to má oldschoolový feeling, jinak řečeno atmosféru osmdesátek, kdy nastoupovaly VHS kazety, a v této souvislosti je to jeden z lepších filmů té doby a na toto téma. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Příběh je natočen podle stejnojmenného povídkového románu Stephena Kinga, na jehož tvorbu je ve filmu několik odkazů. Okolo druhé minuty je v záběru vidět automobil a na jeho blatníku samolepka z nápisem "Já jsem Christína", odkazující na film Christine (1983) podle Kingovy předlohy. Hned na začátku filmu dále proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, vzteklý pes (1983), dalšího filmu dle autorova díla. Dick Morrison (James Woods) pak v první povídce „Nekuřáci“ sleduje v televizi snímek Mrtvá zóna (1983), tedy další Kingovo zfilmované dílo. (Terva)
  • Povídky jsou propojeny skladbou „Every Breath You Také“. Rozpočet filmu však nebyl dostačující a nebyla proto použita originální verze od kapely The Police, avšak cover verze. Rozdíl však rozpoznat nelze. (campa)
  • Manželka ve třetím příběhu čte před spaním knihu "Pet Sematary", jejímž autor je Stephen King. (WolfR)

Reklama

Reklama