Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Recenze (66)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná kombinácia amerického sasheru a európskeho gialla. Prejav hercov typicky absurdný, film zaváňa béčkovosťou, ale zároveň prekvapuje kreatívnym scenárom. Viacej postáv než sme v podobných subžánrovkách zvyknutí, pričom majú všetky v kriminalnom príbehu svoje miesto a robia ho zaujímavejším. Nemalým kladom filmu je tiež rýchly rozbeh - žiadny expozičný nájazd, seká sa tu zbesilo od prvej scény. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ough. Kdybych si byl býval přečetl zdejší komentáře, tak bych se na Pieces nekoukal, protože moc dobře vím, že tenhle typ hororů ocenit nezvládám. Odpad! to není, ale Trash! ano ... což alespoň pro mne vychází, ehm, skoro nastejno. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na rok 82 snad nejkrvavější slasher,co jsem zatím zhlédl. Gore je hodně slušné,ale chybělo mi zde spousta věcí,jako je nahota, sex a zábavné hlášky a navíc je to nuda jako prase, ve filmu se pořádně nic neděje, raz za čas se objeví vrah někoho zmasakruje,ale toť vše, konec zábavy .. 49% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Úchvatně nesoudržný brak, který divákům místo logiky servíruje snůšku absurdně vyhrocených klišé a technicky dokonalých gore efektů. Demencí zavánějící sekvence policejního vyšetřování střídají drásavě explicitní sekvence ataků maskovaného vraha. Jako sladká třešnička navrch film prokládají groteskní sekvence jako cameo kung fu Asiata či vedlejší role pitvořícího se "dvojníka Buda Spencera" Paula Smithe (Šimon a Matouš) včetně peckovací scénky. Famózní otrlý film ve všech možných významech toho označení. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Poměrně standardní slasher, nestandardně v Americko Španělské koprodukci přivádí na svět vraha se zálibou ve skládačkách. Když mu maminka jeho hambaté puzzle zakáže, musí si holt najít jiné. A proč neskládat dohromady části dívčích těl...Slušné gore v režii autora skvělých Slimáků je z velké části zabito trashovitostí, která je leckdy zábavná (drsný pohled Spencerova imitátora Paula Smithe), leckdy nehorázně trapná (nesmyslný výstup dvojníka Bruce Lee). Pieces mi zpříjemnili cestu vlakem (a několika spolucestujícím důchodcům zřejmě přivodili doživotní noční můry), ale znovu se na ně už nikdy nepodívám. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

You don't have to go to Texas for a chainsaw massacre! Drsný béčkový slasher s motorovkou. Malý kluk si skládá hambatý puzzle a jeho matka ho dost nepřiměřeně sprcá. Tak jí logicky pošle jednu sekerou do hlavy a nařeže ji na kousky ruční pilou. A vesele si skládá dál. O 40 let později někdo začne masakrovat školačky. Tím stylem, že je rozřezává na kusy a jednu část si vždycky odnese. Jo, koho by nebavilo skládat radši lidský puzzle./ Slušná podívaná. Tedy, bez slabších míst se to neobešlo, ale záběr na nějakou tu holku na kusy si mě vždycky jakž takž udobřil. Taky jsem docela koukal, když se jedna z obětí pomočila strachy. No prostě sympaticky nekompromisní záležitost, s dobře ulítlým koncem, který mě doslova na poslední přesvědčil dát tomu za 4. Co tam ale kurva dělal ten poblázněnej kung pao? (stopáž hodnocené verze: 01:25:14, screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo naprosto perfektní!! Pro milovníky staré dobré "italsko-španělské gore školy" naprostý skvost. Film se tváří jako giallo, ale spíš se jedná o slasher a to ne ledajaký. Perfektní tísnivá hudba, nahé holky, tajemný vrah v černém s černými rukavicemi a motorová pila ... Celkově se jedná o starý trash, který vykrádá spoustu filmů, tedy alespoň v náznacích. Ale to mi vůbec nevadilo, protože to hlavní, co film vyzdvihuje v jeho kvalitě je GORE!! Excelentní špičkové gorescény, záběry a vraždy, hektolitry krve, opravdu jsem na to čuměl jak puk a vyloženě tleskal radostí. Film začne s hekťáky krve hned na začátku a ve vraždách nepovolí až do úplně samotného konce. Divák se jen těší na další a další vraždy, které jsou stále brutálnější a krvavější ... opravdová kvalitní oldschoolová jatka ve stylu Fulciho!! Samozřejmě jen pro nadšence do (notně) krvavého horrorového žánru ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pieces vypráví o malym klučinovi, kterej si rád sestavuje nahatý puzzle. Když mu na to přijde maminka, zarazí jí do hlavy sekyru. Děj se pak přesouvá o 40 let dál, kde se na jedné škole začínají hromadit mrtvoly. Z malého neposedného klučiny je totiž dospělý muž s obrovskou chutí zabíjet mladé dívky. A jak to umí nejlépe? Ano, se svou motorovkou... Toto giallo říznuté slasherem mě vůbec nenudilo, naopak jsem si užíval hry na schovávanou se skutečnou totožností vraha. Některý vraždy jsou opravdu brutální a povedený (třeba ta ve výtahu), někdy to sice zaskřípe umělostí jako v případě gumového nože, ale jinak parádní hororová zábava s excelentním závěrem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie tak celkom tradičné Giallo, liznuté prvkami klasického slasheru, no a to je len a len dobre. Ubudli zbytočne mdlé, ponaťahované pasáže, ktoré sú pre onen žáner príznačné, tempo je v tomto prípade nastavené na vyššie obrátky, pričom prekvapila pomerne slušná dávka násilia. Ja osobne som veľmi spokojný, koniec koncov, kde je sériový vrah, ktorý vie čo má robiť - tam je aj "Carnifex" :D Áno áno, príbeh nie je ničím extra, no rozuzlenie je prekvapivé, čím sa naplnili očakávania s Thriller žánru. Nič premyslené očakávať netreba, ide čisto o vyvražďovačku s patričnou dávkou krvi .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ach, ty ženy! V dětsví je skládal z papíru, v dospělosti rozebíral živé... Překvapivě dobrý slasher, který je více evropský ( španělský), než americký. Hudba (Librado Pastor) je mixem Carpentera, Morriconeho a italské hudby 80.let, je však příhodná a navozuje patřičné napětí. Psychopatický zabiják nesoucí si cejch z dětsví je klasicky zahalený v masce, klobouku, dlouhém plášti a s nezbytnými černými, zde gumovými, rukavicemi. Policie se marně snaží vraha najít, vražd přibývá a divák je záměrně naváděn na některé postavy, které by mohly vrahem být. Slušná dávka nahoty je doplněna šťavnatým gore (inspirace Itálií je u Španělů jasná), kdy dojde nejen na létající hlavu, ale i na vyvržené vnitřnosti. Pravda, občas je podivné, jak rychle se vrah přesouvá z místa na místo, ale díky napínavé atmosféře to lze odpustit. Byť je film plný drastických záběrů, ten nejdrsnější je hned zkraje, kdy synek zúčtuje s rozzlobenou mamkou. V poslední mrazivé scéně, když podkládá nohy budoucí ochromené oběti igelitem, pak vrah suše pronese: ,,Přece nechceme, aby byl všude nepořádek, že?" ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Riadny trash. Mix gialla a slasheru (slasherová synopsa obohatená o splatterovské gore efekty a staršie postavy) so skvelou úvodnou scénou a predposledným šokom. Zvyšok je rutinná mordovačka s kvalitným gore a početnými nahými slečnami. No to všetko je nakrútené a zahrané strašne diletantsky. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Perla teen slasheru z produkcie USA a Španielska, ktorá výborne dokázala skĺbiť filmový štýl oboch krajín až do takej miery, že výsledný zostrih prakticky neobsahuje žiadne hluché miesta. Stále sa niečo deje! Vrah (“nude puzzle maniak“) síce pobehuje po okolí, či vo dne alebo v noci, s veľkou motorovou pílou bez ostychu, ako by mal na sebe neviditeľný plášť Harryho Pottera, ale to vážne vôbec nevadí. Ani na sekundu ma to nevyviedlo z eufórie. Nie je to totiž ten typ filmu, ktorý by sa mal nutne držať skutočnosti a preto miestami (zdôrazňujem len miestami) zábava len prepukala. Či už to boli zlaté kreácie mladých študentiek, “profesionálny“ tenis na kurte, či grimasy zarasteného záhradníka Willarda, vždy to malo šmrnc. Mil gritos tiene la noche však ale svoju slávu vybudoval na drastických gore kreáciách plných krvi a teroru, ktorých je tu dosť, vrátane drsného úvodu s malým chlapcom, ktorému mama zoberie jeho obľúbenú hračku (puzzle), čo ho moc nepoteší samozrejme. Pri scéne, kedy malý chlapec dáva voľný priechod svojim emóciám prostredníctvom sekery, som si spomenul na podobnú, taktiež drsnú scénku detského zúčtovania, ktorá sa vyskytla v klasike Nightmare (in a Damaged Brain) 1981. Autorovi špeciálnych efektov Basiliovi Cortijovi by som dal metál za to čo v Mil gritos predviedol. Drsnú scénku typu The Shining v závere filmu (dobíjanie sa vraha bielymi dverami) som si v zapätí musel dať ešte raz. Nechápal som z nej. Pieces = chuťovka, ktorá stojí rozhodne za to!!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborné giallo s vraždami extra krvavými a brutálnymi (dostala zabrať hlavne motorová píla). Aj keď sa pri akcii obvykle kamera odkláňa, výsledný "efekt" sa ukáže vždy. Samotné krimi vyšetrovanie tiež nebolo na zahodenie, a to aj napriek tomu, že sa nám pomerne skoro zúžia možnosti na možného páchateľa. Podstatné je, že si film po celý čas udržiava solídnu úroveň napätia. Možno škoda len tých slabších hereckých výkonov pri niektorých postavách. Inak veľká spokojnosť. Kto má rad starú dobrú old gore scénu tak smelo do toho. 75/100 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No tento film sa ani nedá brat vážne, i keď sa tak tvári. Ale keď si tak spätne spomeniem na film a zamyslím sa nad samotnou myšlienkou filmu, je to celkom fajn... ale to ma pri filmu ani len nenapadlo. Chválim slušné gore a miestami až kuriózne vraždy. Všetky krvavé scény sa mi páčili(obzvlášť tá v sprche a na vodnej posteli). Nechýbalo mu skoro nič. Videli sme skvelé gore, dosť polonahých žien, vrah bol fajn a koniec filmu ma prekvapil a potešil. Samozrejme posledná scéna tam naozaj nemusela byt. Ak to budete brat ako oddychovku pobavíte sa a mierny poloúsmev sa vám z tváre skoro nestratí. Aj tie španielske bláboly mi prišli vtipné :) 80% v rámci žánru ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hrajou tam hezký holky, který i sem tam něco ukážou, gore efekty nemají chybu, a cením i to, že identita vraha je odhalena až v samotném závěru. I tak ale nic z toho prostě nezachrání zoufale neoriginální námět, protože takových filmů jsou mraky, a tenhle se už po pár dnech rychle vykouří z hlavy. A celkově to prostě není zas taková pecka, jak by se mohlo na první pohled zdát - ve skutečnosti je to chvílemi docela nuda (a hledat tam nějakou logiku moc nemá cenu, což je nejvíc zřejmé v nádherně stupidním finálním záběru, u něhož jsem se smál nahlas). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že tohle mě v celku překvapilo.Slasher říznutý giallem.Co mě teda překvapilo bylo obsazení P.L.Smitha(dvojník Buda Spencera) do jedné z vedlejších rolí.Háže tam opravdu drsný pohledy.Navíc film šlape téměř od začatku a samozřejmě tu nechybí nahota,černý rukavice,nůž,zpestřením je motorovka ale hlavně spousta vražd,které vyzdvihují(na tu dobu)vynikající gore efekty.Pravdou je že některé scény vyznívají docela trapně(kopie Bruce Leeho),ale své 4 hvězdy si to s klidem uhají. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, musím přiznat, že jsem trochu zklamaný... K Mil gritos tiene la noche jsem se dostal až poté, co jsem viděl naprosto úžasné (velkou roli v tomto případě haraje nostalgie) Simónovy Slimáky a hodně dobrý Escalofrío... Což o to, že jsou polonahé dívčiny porcovány motorovou pilou a kamera se cudně neodvrací a nechá tak diváka si vychutnat pořádne gore, je v naprostém pořádku... Hudbě taky nelze nic vytknout, člověk dostává až pocit, jakoby se díval na nějaký Fulciho, nebo všeobecně italský kousek z 80-tých let... Co ale nasere, jsou naprosto šablonovité, až debilní (vůbec jsem nepochopil, co ve filmu dělá dvojník Bruce Leeho) postavy, celkově trashovité vyznění filmu a pak naprosto zbytečný konec... No, alespoň už vím, odkud bral McKee inspiraci pro natočení May... ()

Reklama

Reklama