Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náhled do srdce člověka, který zásadně ovlivnil historii lidstva. Italský snímek o dospívání a rané dospělosti Ježíše Krista... Životní příběh Ježíše Krista byl ztvárněn v mnoha filmových podobách. Působivý italský snímek Rajská zahrada se vymyká tím, že přináší velmi civilní pohled na jeho duchovní růst během dospívání. Mladý Ješua ben Josef (hebrejská forma Ježíšova jména) podniká dlouhou pouť, během níž hledá odpovědi na své otázky a snaží se pochopit, proč lidé nejsou s to žít v harmonii a míru. Během své cesty vypráví o dětství v Galileji, vzpomíná na učení svého otce Josefa, poznává přísný řád komunity Esejců a konečně promlouvá s Bohem, který mu dává jasnou odpověď. Ješua uvěří, že svět lze změnit pouze láskou a ta představuje zbraň, kterou meč nikdy nepřemůže. Spirituální snímek byl v roce 1998 uveden na filmovém festivalu v Benátkách, kde se ucházel o Zlatého lva a představitel hlavní role Kim Rossi Stuart si za svůj skvělý výkon odnesl Pasinetti Award. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Didakticky pojaté zajímavě domyšlené Jéžíšovo dospívání vhodné pro studenty a zájemce o věc. 1) Film představuje prostředí a možné pozadí Jéžíšových skutků._____ 2) Zaujal mě 29letý charismatický Kim Rossi Stuart (Jéžíš). ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pěkné reálie, ale kostýmy vypadají jako přímo od módní návrhářky, prosté od prachu cest. Dobrý pokus přiblížit Ježíšovu dobu s doprovodem kvalitní muziky. Taková malá obrázková Bible na plátně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri všetkej úcte, najväčšej úcte, ak chcete vedieť niečo viac z Kristovho života alebo väčšie vysvetlenie evanjelia tak nepozerajte tento film. Radšej odhalenia od sv. Valtorty, kto chce si nájde. Ale toto je fakt trápne až fanatické sci fi. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý divákovi ponúkne nahliadnuť viac do Ježišovho srdca ako na jeho život sám. O ňom zas rozprávajú iné filmy. Sympatický filozofický počin, ktorý však keď šliapol plyn, zrazu skončil, čo je škoda... Napriek tomu veľmi potešil a tvorcom zaň srdečne ďakujem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jak se z Ježíše stal Ježíš. Co ho v životě ovlinilo a co způsobilo, že se stal tím, kým se stal. Pro mě je to taková verze, která skáče z obrazu do obrazu, aby nám ukázala co nejvíce vlivů a tedy epizod jeho života. Věřím, že katolíci budou z filmu nadšenější. ()

white 

všechny recenze uživatele

Pro mne velmi přirozená až naturalistická verze části Nového zákona, kde až na setkání se satanem( konkretně onen samosplanoucí oheň) není nic co by bylo k neuvěření. Je tam dobrý záběr na Ježíšovo ovlivnění budhismem....léčené, ne zázraky které provedl na člověku postiženém asi zákalem...popelem mu sbrousil rohovku...prostě se choval jako probuzený člověk ....Děkuji autorům za tento druh pohledu na Ježíše, který je mi tak vlastní. ()

Reklama

Reklama