Reklama

Reklama

Kamenná paměť

(seriál)

Obsahy(1)

Bytost s lebkou ve tvaru krychle připomínající přilbu astronauta, ze které trčí dlouhé antény spojené vlákny, nemá chodidla ani nohy. Toto není popis uměleckého díla nějakého vizionářského umělce, ale obrazec vyrytý v poušti v americkém Utahu. Na tomto ale i jiných neuvěřitelných přírodních místech najdeme vyobrazení vytesaná do kamene už před mnoha tisíci lety. Dva uznávaní odborníci nás vůbec poprvé v historii televize vezmou na cestu kolem světa, během které se pokusí odhalit tajemství kamenné paměti. Americký paleontolog Paul Bahn a přední francouzský vědec Jean-Loïc Le Quellec zkoumají historii těchto tajuplných znamení a pátrají po jejich významu. Důvtipné poznatky přitom míchají se svérázným humorem. V pozoruhodném seriálu Kamenná paměť se zaměří na překrásné obrazce v americkém kaňonu Nina Mile, brazilském parku Pedra Furadam a na slavné čínské skále Huashan. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obrázky na kameňoch pripomínajúce mimozemšťanov, v púštnych kaňonoch tisícky rokov starých. Niektoré kresby sú interpretované ako dinosaury. A potom príde tá otázka: dokážete si predstaviť, že dinosaury žili vedľa ľudí ešte pred 2000 rokmi? A vtedy si človek povie, že to znie dosť divne, veď v Biblii sa nepíše, že by Mojžiš alebo nebodaj Kristus rozprával s dinosaurami. Nakoniec sa z toho našťastie vykľuje hodnotný dokument bez štipky konšpirácie, ktorý odhaľuje staré texty na skalách, ale aj dávnobylé nápisy a maľby. Odhaľuje vývoj ľudskej civilizácie a predstáv. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Hezké a působivé, protože ukazuje různá vyobrazení něčeho... Ale kdo to kreslil, kdo to vytesal, proč na tak nedostupných místech a proč kolikrát tak vysoko, co to vlastně znamená a kdo tím chtěl co vyjádřit? To jsou otázky, které tu padají a odpovědi jsou zřejmě ve hvězdách. 7/10 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama