Reklama

Reklama

Your Honor

(seriál)
Trailer 3
USA, (2020–2023), 18 h 37 min (Minutáž: 50–63 min)

Tvůrci:

Peter Moffat

Hrají:

Bryan Cranston, Hope Davis, Michael Stuhlbarg, Lilli Kay, Isiah Whitlock Jr., Benjamin Flores Jr., Keith Machekanyanga, Jimi Stanton, Andrene Ward-Hammond (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Když mladistvý syn významného newyorského soudce nechtěně zabije v autě dalšího mladíka jedoucího na motorce, jeho otec naléhá, aby se dobrovolně předal policii. Ale vzápětí si to rozmyslí, protože zjistí, že obětí byl syn místního šéfa mafie, který otevřeně vyzývá k pomstě. Pokusy soudce zbavit se důkazů vedou k tragickým následkům pro dalšího teenagera. (webhomeless)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (36)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

To oni fakt daj dneska řidičák každýmu ementálovi, to snad ani není možný, co zde na začátku tohoto amerického televizního seriálu předváděl dobře vychovaný synek ze slušné rodiny, jehož otcem je uznávaný soudce místního soudu, kterého zde skvěle zahrál nikdo jiný než Bryan Cranston, kterého všichni znají z televizního seriálu Perníkový táta a který si opět zahrál otce, pro kterého je rodina na prvním místě. Příběh začíná tím, že podle mně mírně labilní synáček se projíždí městem New Orleans a celkem nechtěně srazí motorkáře, který na místě umírá. Jelikož má astmatický záchvat a je vyloženě psychicky nevyrovnaný, tak z místa činu ujíždí a samozřejmě jako správnej mentál zanechá po sobě velké množství důkazů. Mrtvý motorkář je synem místního prvoligového mafiána, který udělá vše pro to, aby pomstil svého syna. To vše se dozvíme v prvním díle společně s otcem astmatického otce, který chce svého syna bránit zuby nehty. A zde začíná hra na kočku a myš ve které se synátor se svým papá snaží zamést stopy dosti amatérským způsobem, který mi silně připomíná absoloventy pomocné školy. Po pravdě řečeno už jsem jenom čekal, kdy náš hrdina vyndá to svoje nádobíčko a začne vařit ty svoje krystalový dobroty, protože to, co tam předvádí mi silně připomíná ztracenou blondýnu na parkovišti a to jsem ještě dost mírnej, protože takových školáckých chyb, co zde soudce předvádí bych nečekal a chvílemi mi to připomínalo komedii plnou omylů ze které není cesty ven. O napětí a dějové zvraty zde není nouze a musím přiznat, že tam nebyly ani nějaké rušivé elementy, které by mi vadily. Akorát ten předvídatelný konec mě trochu neuspokojil a rozhodně musím dodat, že to teda žádná červená knihovna nebyla a proto také dávám zasloužených 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno dle první série. Pomalé, táhnoucí, zbytečně dlouhé ale napínavé, atmosferické, skvěle napsané a velice dobře zahrané. Your honor má své rezervy a v příběhu by se našla celá řada ale i přes jeho reálné pojetí, ale po celou dobu baví dobře gradujícím příběhem a tahounem v podobě Cranstona, který ukazuje, že jeho skok díky Breaking Bad nebyl náhodný. Škoda zbrklého konce první série. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Opět dokonale páprdovitý perníkový fotr tentokrát nedýluje, ale zato má syna, který je na svůj věk až nesvéprávný, zženštilý labilní kokot. Ale to víte, v sedmnácti už je celkem pozdě litovat, že jste ho tenkrát raději neutřel do záclony, a tak když se ten přitroublý ňouma, co ani neumí na chvíli zastavit auto, když hledá pod sedadlem spolujezdce inhalátor, dostane do rozporu se zákonem a Naší kozou, dělá ctihodný, dříve striktně principiální a neochvějně morálně ukotvený papá všechno proto, aby udržel ebenové kabanosy od synova kakaa, jakož i výrobce cementových bot od jeho rachitických nohou. Inu, výborný vstupní nápad, satanžel trochu utopený ve falickém vršení až anticky tragických dilemat, kauzálních náhod, nad jejichž obskuritou by si Aristoteles přinejmenším retardovaně poslintal tógu, v neméně alogickém a zkratkovitém ucpávání děr po nich, a nejméně ve dvou vatících hodinách zbytečného žvanění či sociálního BLM lkaní. Nicméně i tak vcelku nadstandartní, výborně natočená i zahraná zábava, ve které zase jednou spravedlnost zvítězila nad bezkoulovým sluníčkářským pičusem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LÁSKA OTCE K JEHO DĚTEM JE BEZPODMÍNEČNÁ…“ ///    Scéna zabití z „úvodu“ ve mně zanechala fakt silnej dojem. Pak už to jde celkem rychle a brzo tady nejsou žádný tajemství. Všechno se zdá bejt tak jasný…. ale v tom je to kouzlo! Prostě víte a sledujete ten propletenec, do kterýho se postavy zamotávaj. Propletenec plnej lží a pocitu viny. Podezírám autory, že něco takovýho prožili! Škoda, že se tady (asi) nedá nikomu fandit… O rodičích a dětech. O rodičích, co bojují za svý děti i když tím zaprodají svoji duši. Závěr je zase nečekanej a hlavně…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci zjistit, jakej je to pocit, když se kvůli mně rozpoutá válka. 2.) Potřebuju rychlokurz v zahlazování stop.  /// Thx za titule „saurix“.       /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  *** ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nie som psychológ, takže neviem posúdiť, či je tento vo filmoch/seriáloch frekventovane objavujúci sa vzor správania reálny, alebo len vyhovuje scenáristom pri ich práci. Reč je o ťaživom pocite viny, ktorý v mnohých prípadoch hraná postava vôbec neunáša a z toho dôvodu sa správa až neprimerane iracionálne, niekedy až tak, až máš pocit, že nejaký druhoradý feťák by sa v tých istých situáciách rozhodoval lepšie. Your Honor, či napríklad aj minuloročný Defending Jacob, je ukážkovou prehliadkou takéhoto správania. Toto však nemôže zatieniť ostatné aspekty seriálu, najmä jeho technickú stránku. Taktiež je tu napätie, pravidelné zvraty, spleť lží, v ktorých sa zamotáva aj divák, rozmotávanie je komplikované a jej odhaľovanie ostatnými postavami vzrušujúce. A k dispozícii je ešte aj iný hlavný ťahák, ktorým nemôže byť nič iné než samotný Bryan Cranston, na ktorého bol zrejme každý zvedavý a bol určite jedným z primárnych dôvodov, prečo si seriál vôbec pozrieť. Mimo neho je tu ešte jeden dôležitý herecký výkon, ktorý som úplne precítil až v druhej polovici seriálu – Michael Stuhlbarg (rovno idem prezrieť jeho filmografiu, či ho nájdem ešte v nejakej inej väčšej role). Chcel som dať za štyri, no posledná epizóda bola strašné hovno a Defending Jacob stokrát lepšie. --- (5.2.2023) PS: Choďte už do pi s dodatočným predlžovaním seriálov. Keď raz točíš minisériu, tak toč minisériu a umelo nepredlžuj len preto, že bola úspešná. S02 skap... Aj keď pozriem aj tak z úcty k Stuhlbargovi :D --- (9.4.2023) Oplatilo sa nasrať si do úst a nakoniec obrovská radosť, že Stuhlbarg primäl k zhliadnutiu. Dvojka necháva prvú sériu v spätnom zrkadle po všetkých stránkach. Iná galaxia. Uveriteľné zvraty, zároveň však nečakané, scenár netrpí rovnakými neduhmi a počas celých desiatich epizód číha poriadny spád. Kostýmy excelentné. Cranston perfektný a Stuhlbarg je tu pre diváka úplne za odmenu <3 Nádherné snímanie New Orleans, najmä jeho exteriérov s mnohými krásami v popredí, nespočetné množstvo delikatesných záberov. Záver silný a v istých linkách fakt nečakaný. SHOWTIME je zatiaľ zo všetkých streamovacích služieb asi kvalitatívne najviac konzistentné v tej hornej časti nadpriemeru. Ak sa Your Honor neoplatilo pozerať kvôli prvej, kvôli druhej určite áno... (S1 21.4.2021-23.4.2021) (S2 6.4.2023-9.4.2023) "Alibis fall apart. I see it all the time. If you want to give yourself a chance, it has to be very close to true. Months from now, if you're ever asked where you were or what you were doing on October 9th, you'll have the muscle memory of what you did. You won't have to construct the lie because you lived it." ()

Galerie (315)

Zajímavosti (1)

  • Ve 28. minutě Adam (Hunter Doohan) tancuje na skladbu „Love Will Tear Us Apart“ od britské kapely Joy Division z roku 1980. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama